Mainos

Piparkakkutalon rakennus

5.12.2018 Teksti: Sara Parikka

Mainos / Dr Oetker

Moi! Muistan omasta lapsuudesta, kun siskoni yritti viimeiseen saakka saada piparkakkutalon pystyyn. Sokeria keitettiin liedellä ja äiti pelkäsi koko ajan, että liesi menee pilalle. Sisko vaipui välillä epätoivoon ja en nyt millään muista saiko hän taloa koottua vai ei. Tuo itse kokoamistarina on kulkenut joka joulu meidän perheen tarinoissa, mutta nyt kun alan miettimään, niin en yhtään muista miten se päättyi.. :D

Meidän kotona ei ole sen koomin tehty piparkakkutaloja, vaikka lapset sitä ovat toivoneet jo muutaman vuoden. Olikin melkoinen onni kun kerroin tytöille, että päästäisiin yhdessä rakentamaan piparkakkutalo. He olivat niin onnellisia. Eniten koko projektissa mua jännitti se kuinka talo saadaan pystyyn. Onneksi mulla oli apuna Mikko ja hänen rauhalliset hermot. :) Itse keskityin lähinnä Dr. Oetkerin koristelutuotteisiin. Muistan kuinka kauan seisoin viime vuonna kaupassa ja speksasin minkä purnukan valitsisin piparkakkuja ajatellen. Olemme koristelleet piparkakut heidän tuotteilla jo monta vuotta, joten ne oli entuudesta tuttuja. Mikko kehui erityisesti Baking Glue liimaa, jonka avulla talon sai helposti pystyyn. Hän hämmästeli liiman toimivuutta ja täytyy myöntää, että en olisi uskonut sen pysyvän näin hyvin koossa, vaikka pienet kädet käy sitä koskemassa päivittäin.

Dr. Oetkerillä on aivan ihana kamppis tässä joulun alla, jossa he lahjoittavat 1 euron SOS-lapsikylän hyväksi jokaisesta sosiaaliseen mediaan #piparikoti-merkitystä, itse tehdystä ja kuvatusta piparitalosta. Mietimme samalla kun koristelimme taloa, että kenen talo voisi olla? Tytöt keksi heti, että se voisi olla tonttujen koti. Meillähän tosiaan käy tonttuoven kautta joka yö pieniä vieraita. Mietittiin yhdessä, että tontut pääsevät ihanaan piparkakkutaloon yöllä lepäämään, kun vierailevat meidän luona. :D Lapsen mielikuvitus ja hyvyys on jotain aivan uskomatonta.

Olemme miettineet paljon lapsia ja perheitä nyt joulun alla. Kerättiin tyttöjen huoneesta kassillinen leluja joilla he eivät enää leiki, jotta saadaan laitettua ne kiertoon. Alkuun meinasi tulla kyynel silmään, mutta heti kun tytöt tajusivat idean niin sain olla enemmäkin toppuuttelemassa. Matilda alkoi hyvästelemään myös hänelle rakkaita leluja, kun ajatteli että selviää kyllä ilmankin. <3  Olen tehnyt aiemmin yhteistyötä SOS-lapsikylän kanssa ja päässyt tutustumaan heidän toimintaan. Tällä joulukampanjalla tuetaan SOS-lapsikylää, joka tarjoaa kodin monelle sellaiselle lapselle, jotka eivät voi asua vanhempiensa kanssa. Toivotaan, että some täyttyy piparkakkutaloista! Piparikotien kylän rakentumista voi seurata täällä.

Mitä mieltä te olette meidän aikaansaannoksesta? En tiedä kumpi oli enemmän innoissaan koristeluista minä vai tytöt. Oli aivan ihanaa tehdä käsillä pieniä koristeluita ja miettiä millainen kokonaisuus olisi kaunis. Ajattelin ehdottomasti, että enemmän on parempi. :D Suosikeiksi nousi Sokerikuorrutteet, koristelugeelit & koristerakeet. Tykkään siitä kun kuorrutteet ja geelit ovat eri paksuisia ja täten niillä saa ihan erilaista jälkeä aikaan. Vielä on matkaa siihen, että osaisin tehdä jääpuikkoja roikkumaan katolta, ikkunoita tai avonaisen oven. Otan tämän ensi vuoden haasteeksi.

Onko teillä tapana tehdä piparkakkutalo?

Ihanaa päivää! <3Sara

Lue myös