pohdintaa

välillä harmittaa

7.11.2018 Teksti: Sara Parikka

Moi <3 Kirjoitan tämän postauksen varmaan enemmän itselleni kuin teille.. :D Hehe, aika mielenkiintoinen aloitus, eikö? Mikko aina välillä sanoo, että mun pitäisi välittää vähemmän negatiivisesta palautteesta ja luottaa vaan omaan juttuun. Silti täytyy myöntää, että lähestulkoon joka kerta kun luen negatiivista palautetta mulla nousee puna poskille. Usein haluaisin selittää, jutella ja kertoa mitä kaikkea on tilanteen takana. Miksi juuri kyseinen kamppis kyseisenä päivänä jne.

”Sun insta feed ja blogi on kyllä nykyään vaan pelkkää kaupallista yhteistyötä :/”

Viime aikoina olen saanut muutamia viestejä siitä, että tilini ovat liian kaupallisia. Tämä sama on toistunut jo pari viime vuotta aina silloin kun kamppiksia on asettunut paljon samoille kuukausille. Yleensä nämä kuukaudet ovat ennen joulua ja ennen kesää. Luonnollisesti. :) Isoin paine mulle tulee siitä, että tuntuu kuin mua ei uskottaisi. Että tekisin tätä hommaa vain rahan kiilto silmissä ja ottaisin vastaan kaikki yhteistyöt… NOOT! :D Jokaisen kamppiksen takana on iso määrä työtä ja se että ylipäätään päädyn tekemään jonkun brändin kanssa yhteistyötä, vaatii aina oman aikansa ja työn. Kaikkiin postauksiin myös mietitään kulma miten niistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä lukijalle/seuraajalle.

En missään nimessä pystyisi jakamaan näin paljon sisältöä, jos se olisi harrastukseni. Siitähän se kaikki silloin alkoi, harrastuksesta. Rakkaudesta sisällöntuottoon. <3 Oli kuitenkin kohta missä piti miettiä, että jääkö blogi vai jatkanko koulunpenkillä. Valitsin blogin ja sillä tiellä ollaan. Nykyään homma on jo niin isoa, että se käy päivätyöstä. En usko että kohdallani olisi mahdollista jatkaa blogia monta kertaa viikossa, IG ja podi niin että ne olisivat harrastuksia. Yksi paras asia työssäni on kaupalliset postaukset ja niiden suunnittelu. Nautin kamppisten tekemisestä ja toteuttamisesta, vaikkakin lähestulkoon kaikki nivoutuu helposti arkeeni ja saattaisi olla esillä myös ilman kaupallista kulmaa.

Kaupallisuutta myös usein kritisoidaan kuluttamisesta ja siihen innostamisesta. Olen miettinyt tätä paljon ja pyrin ottamaan asiaa entistä enemmän huomioon elämässäni sekä siinä mitä somessa jaan. Kestäviä hankintoja ja järkevää kuluttamista! Mielestäni tämä teema ei liity ainoastaan kaupallisiin postauksiin, vaan ihan kaikkeen sisältöön. Blogissa on ollut koko syksyn itseasiassa tosi vähän kaupallista sisältöä. Olisin toivonut enemmän, mutta ehkä tuo IG on tasapainottanut asiaa. :) IG:seen sen sijaan postaan mielestäni todella paljon muutakin kuin kaupallista. Siis lähestulkoon JOKA PÄIVÄ! :D Tämän haluan sanoa puolustuksekseni, mutta toki myös ymmärrän sen pointin, että kamppiksia tulee ajottain samassa ryppäässä monta.

Suosittelen jokaisen seuraavan niitä ig-tilejä, blogeja, jne mistä saa jotakin. Jos mieli ärsyyntyy tai ei tunnu hyvälle, niin ei kannata seurata. <3 Itse teen aina välillä inventaarion sen suhteen ketä seuraan ja tämä tekee kyllä hyvää.

Blogiin on tulossa muutamia aivan ihania kamppiksia ja IG:ssä on vielä vaikka mitä ihanaa tulevan kuukauden aikana. Tämä kaupallisuus taitaa olla kyllä se ikuinen ärsytyksen aihe seuraajilla ja en oikein tiedä miten tätä edes voisi ratkaista. Mieluusti kuulisin mietteitänne aiheesta. Ehkä voisin toteuttaa asioita toisella tapaa..? :) Luulen, että minulle tulee harmitus tästä aiheesta myös siksi, koska koen tekeväni tätä työtä intohimolla. Tulee fiilis, että olen jollain tapaa epäonnistunut. Samalla tilastot puhuu sen puolesta, että teitä on siellä se sama vakkarijoukko jotka on mukana vuodesta toiseen. <3 Halaus!

Olen itse lukenut monta vuotta blogeja ja vastaavia kirjoituksia on osunut eteen monta kertaa. Usein tuntuukin, että bloggaaja summaa ajatukset postaukseen ja suurin osa lukijoista nyökyttelee ”ota happea” fiiliksellä. :D Tai ainakin itse olen näin tehnyt. :D Hehe. Mutta tässä mun avautuminen, lähinnä itselleni.

Ihanaa viikon keskimmäistä! <3Sara

ps. kuva aamupalastani ;) Teen pian blogiin esittelyn mun lempi jugurteista :)

pps. jos kiinnostaa aihe enemmän, niin Karoliina on kirjoittanut Kolmistaan blogissa (viime vuonna joulun lähestyessä ;)) aika hyvin tästä kaupallisuudesta: tämä

Kommentit (68)

ymmärrän hyvin <3 Halaus!

Moi Sara!
Kuulun porukkaan jota harmittaa liiallinen kaupallisuus. Pari juttua silloin tällöin on ihan ok mutta tosiaan nykyään jutuissasi/kuvissasi vähän turhan monessa on perässä ”saatu”.
Toinen asia mikä särähti pahasti korvaan oli viime podissanne kun mainitsit suosikkikaupaksesi Mangon. Siis mitä?! Sinä joka kerrot suosivasi kestävää ja miettiväsi kulutusta, oletkin ketjuliikkeen asiakas!
No eivätpä nämä maailmaa kaada eivätkä edes horjuta mutta mainitsemisen arvoisia asioita nyt kun otit asian puheeksi.
Ehkä jään taustalle seuraamaan, ehkä en.

Moi <3 Minulla varmasti tulee olemaan enemmän kaupallista sisältöä kuin yksi siellä täällä, joten ehkä sitten parempi skippaa :( Vaikkain koen niiden olevan ihan yhtä paljon mua, kuin normi postauksien.
Joo, hei ymmärrän täysin sun pointin. Mangosta oon sattunut löytämään viimeisen kymmene-viiden vuoden aikana monta todella pitkäikäistä vaatetta ja sen takia se tuli mieleen. Ostan itseasiassa todella harvoin uusia vaatteita, kun saan testiin merkeiltä osana työnkuvaa.
Kaikkea hyvää Sinulle <3

Moi Sara! Mä niin rakastan sua ja sun blogia. Niin kaunista ja aitoa. Mutta minä olen aivan samaa mieltä että näitä kaupallisia yhteistöitä on kanavillasi aivan liikaa:( Se vie jotenkin niin paljon siitä kiinnostuksesta pois. Ja toivoisin sinulta myös postauksia jotka eivät aina ole vain sitä ”ruusuilla tanssimista” vaan myös sitä aitoa ketutusta mitä kaikilla välillä on :) ymmärsit varmaan pointtini. Ihanaa joulun odotusta :)

Kiitos viestistä <3 Laitan tämän mietintään. :) Kaikkea hyvää sinne <3

Mä luulen, että suurin osa tuosta neg.palautteesta on kateutta. Kyllä mäkin myönnän, että oon kateellinen, että meet vaan esim.p&p-liikkeeseen ja valitset tytöillesi koko setin talvivaatteita tosta noin vaan.
Itse mietin, että olisko esim. Halpa-Hallissa talvitakkeja tarjouksessa, että saisin lapselle uuden talvitakin.

Mutta hyvää syksyn jatkoa!

POPin yhteistyö on minulle erittäin mieluinen ja juurikin siitä syystä miten laadukkaita lastenvaatteita heiltä löytyy. Talvikamppeet on tarkoitettu kestävän ainakin kolmella lapsella. Meiltäkin kaikki lähtee lähipiiriin/HOPEen kiertoon. :) En ajattele että työni hoituu tosta vaan, ja kaikista tuotteista maksetaan tietty verot. Ne eivät ole tällöin palkkiota vaan se on sitten erikseen.
Kiitos samoin, kaikkea hyvää sinne <3

Miun mielestä ei ole liian kaupallista, etkä sie toteuta kaupallisia postauksia mitenkään tökeröllä tavalla, vaan ne sulautuvat joukkoon. Ehkä osalla se on sitä kateutta, niinkuin joku tuossa aiemmin kommentoi. Mie en silti ymmärrä kritisointia aiheesta, sillä ilman (tarkkaan valittuja) kaupallisia yhteistyökumppaneita olisi blogin ylläpitokin aivan toisenlaista. Sie saat palkan/ jonkinlaisen korvauksen siitä kun julkaiset kaupallisia tekstejä. Joukossa on kuitenkin sitä ihan perusarkeakin, ja ehkä niitä arjen intiimimpiä ja herkimpiä aitoja hetkiä ei halua jakaa kaikkien tuntemattomien kanssa ja se on enemmän kuin ok! Ei blogi ole aina yhtä kuin täydellinen päiväkirja. Blogilla on teemansa. Mie luen siun blogin lisäksi kahta muuta blogia, joista toisessa on myöskin käsitelty tätä kaupallisuus-aihetta. Jos ne häiritsevät, ei tarvitse lukea. Siun instassa ainakin on paljon kaikkea muutakin! Jatka samaa rataa Sara :)

Kiitos paljon kun kirjoitit. <3 kaikkea hyvää sinne :)

Tsemppiä Sara! Jotkut eivät ehkä ymmärrä, että tuo blogin pitäminen on työtäsi siinä missä jollain toisella on esim. myyjän, opettajan, sairaanhoitajan työ. Työstä maksetaan korvaus jokaiselle – ei kukaan ilmaiseksi mitään tee tai saa. Ja jos jotain nuo kamppikset harmittaa ja kadehduttaa, niin aivan hyvin voi jättää blogisi seuraamisen! En todellakaan ymmärrä miten jotkut voivat vetää herneen nenäänsä niin paljon, että siitä pitää rutista julkisesti. Esim. jos saat jonkun kampanjan palkaksi esim. tytöillesi talvitakit, ei kyse todellakaan ole siitä , että marssit vaan ko. kauppaan ja valitset mitä haluat. Taustalla on tosiaan neuvotteluja ja työtä ja blogin tekstin miettimistä niin, että se on yhteistyökumppaninkin mielestä hyvä ja sopimuksen mukainen. Kyllä maailmaan nurinaa ja kateutta mahtuu, mutta älä välitä siitä. Kaikkea hyvää loppuvuoteen sinulle ja perheellesi! <3

Kaikkea hyvää sinne myös. <3 halaus ja KIITOS!

Se, että koko some on täynnä kaupallista yhteistyötä herättää kysymyksen, what for? Eli minkä vuoksi pidät instatiliä, mikäli on vain mainostaulu. Lisäksi selvästi kalastelet ilmaista tavaraa ”kyselemällä” seuraajilta tuotesuosituksia ja tätä kautta toivot että joku tarjoaa sinulle yhteistyötä ja saat esim uusia astioita. Se on hyvin läpinäkyvää.

Minä seuraan sinua, koska olet positiivinen ja elämäniloinen ihminen. Harmittaa vaan usein se, että story on täynnä mainoksia ja feedi myös. Enemmän kiinnostaisi sinä ihmisenä ja elämänfilosofiasi.

voi ääh. olen kyllä eri mieltä.
kaupalliset postaukset ovat minua, siinä missä kaikki muutkin.
ihanaa joulunodotusta! <3

Somesisällöissä on just parasta kaupallisuus! Asiat ja jutut joita et todellakaan ois ajatellut saattaa tulla suoraan sun nenän eteen just oikealla ajalla ja vielä kivalla alennuksella. Itse olen ainakin hyötynyt lukijana paljon kaupallisista yhteistöistä, ja aito tuotearvio kylöä arvottuu mun silmissä korkeammalle mitä tuotetta myyvän sivun myyntiteksti.
Kunhan kaupalliset yhteistyöt on merkattu oikein, luen niitä oikein mielelläni. <3

Hei onpa ihana näkökulma, kiitos tästä <3
..ja siis mä oon kyllä super tarkka tuosta merkinnästä.. en tajuu miten niin monet uskaltaa tehdä kaupallista sisältöä ilman merkintää :/ mä taas tungen sen silloinkin kun ei välttämättä tarvitsisi.. ihan vain varmuuden vuoksi :D
Kaikkea hyvää <3

Moi,

on totta, että prosentuaalisesti IG-tilisi on hyvin kaupallinen. En automaattisesti näe, että se on huono asia, mutta sanoisin, että sen voisi tehdä myös toisella tavalla. Oletko koskaan ajatellut julkaista myös negatiivista palautetta, kaikki kokeilemasi tuotteet eivät voi olla maailman parhaita, eikö vain? :)

Suoraan sanoen IGssä ei ole montaa tiliä, joiden mainoksia uskon, sillä niitä on niin useita ja monesti myös samaa tuoteryhmää. Esim. jos vähän väliän mainostetaan hiusjuttuja, että ”näin huollan hiuksia” ja aina eri tuotteilla, ei ole kovin uskottavaa.

Ihana esimerkki hyvästä kaupallisuudesta on Miia ezen, joka kertoo ihan suoraan, että tästä en tykännyt, tai tämä on ihan kiva, mutta aika kallis.

Seuraan sinua IGssä koska olet ihanan positiivinen, mutta kaupalliset jutut swaippaan ohi :)

Kivaa syksyä, ja muista, että oikea tapa toimia on se, minkä koet itsellesi hyväksi, vaikka minä tai joukko muita emme siitä pitäisikään!

kiitos <3

Moi!
Minua ei ainakaan häiritse sinun kaupallisuus blogissa. Odotan aina milloin tulee uutta tekstiä, en jotenkin edes kiinnitä huomiota miten paljon on kaupallista sisältöä. Eli ei häiritse 😊
Varsinkin yhteistyösi maybeauty on ollut loistava itselle, useasti sinun alennuksia käyttäen olen saanut hyvin ihonhoitotuotteita :))
Instagram on ehk minun makuun liian siisti, jos ymmärrät mitä tarkoitan?
Mutta sinua on ilo seurata, jatka samaan tyyliin niinkuin ennenkin! 💪🏽
Hyvää joulun odotusta sinulle! ☃️🎄

ymmärrän super hyvin <3 Kaikkea hyvää sinne :)

Ehkä blogien kaupallisuus pistää lukijoita silmään koska monissa blogeissa se on nykyisin niin yleistä!!! Ymmärrän kyllä että saatte varmasti enemmän yhteydenottaja eri tahoilta kuin mitä lopulta otatte kirjoituksissanne ja kuvissanne esiin. Välillä vaan tulee huomattua että esim. Viisi eri blogin kirjoittajaa kampanjoi samaa kellomerkkiä. Silloin se on jopa vähän huvittavaa🤣 Kaikkien nimellä saa tilatessa saman prosenttialennuksen. Hyvää näkyvyyttä toki firmalle. Tosin jos liikaa myyjä tuputtaa jotain kaupassa niin voi jäädä lopulta kaupat tekemättä, sama voi päteä somessa? Itse kyllä tykkään blogiasi seurata. Tykkään kun kirjoitat vaihtelevia postauksia. Itse en välitä täydellisesti asetelluista kuvista vaan mielestäni saa olla vähän säröökin. Eli pikaräpsytkin on ok. Välillä toki tuntuu että osalla blogien kirjoittajista on todellisuudentaju hieman hämärtynyt kun saavat itse paljon vaatteita ja kosmetiikkaa yms… yhteistyölahjoina. Suurin osa palkkatyöntekijöistä kuitenkin joutuu ihan itse hankintansa palkoistaan ostaan. Toki joillakin asia voi aiheuttaa kateutta. Toisaalta joku voi saada omasta työstään toisenlaisia etuja, joku tosin ei saa mitään vaikka kuinka hyvä omassa työssään olisikin. Nämä on sitten asioita mihinkä muut eivät voi vaikuttaa. Ajat muuttuu ja kaikkia ei voi elämässä mielyttää. Yhdyn kyllä siihen että tuotepostauksien ei aina tarvisi olla vaan kehuttuja koska se syö uskottavuutta. Niinkuin joku jo aiemmin mainitsikin että kauneusbloggaaja Miia Ezen rehdisti mutta asiallisesti jakaa kokeilemilleen tuotteille niin risut ja ruusut. Samaan pystyisi myös moni muukin. Sun blogi on kuitenkin monintavoin aito ja luonnollinen eli älä suotta pahoita mieltäsi ilkeistä kommenteista. Itse yritän ainakin rakentavasti ottaa osaa keskusteluun. Loppupeleissä sinun blogi, sinun työ😉

Hei siis oon kyllä niin kiitollinen tästä sävystä! Koska nimenomaan vaikka tulee viestejä siitä että ei nappaa, niin ne ovat asiallisia :) kiitos siitä <3
Toi on muuten mielettömän hyvä pointti, että voisi kertoa jostain ns huonoa.. Se on siinä mielessä haastavaa, että valikoin yhteistyöt todella tarkkaan jotta tiedän varmasti tykkääväni. En missään normi postauksessakaan juuri koskaan kerro negatiivisia asioita tuotteista, joten se ei oikein tule luonnostaan.. Mutta ehkä yhteistyöhön voisi ottaa lisän, jossa kertoisin haasteista tms.

Kaikkea hyvää sinne <3

Blogi on sun työtä ja varmasti oot saanu paljon seuraajia sen takia et oot salkkari näyttelijä. Ja ettei kukaan ymmärrä väärin,tottakai oot tehny töitä kovasti sen eteen ❤️. Kaikilla on siihen ns mahdollisuus,mutta kaikki ei saa sitä . Blogi maailma on niin iso nykyään,löytyy jo kaikkea,että on vaikea mahtua joukkoon ,ellei oo ns.julkkis..Eli se ei oo aina valinta kysymys ,et kyllä säkin voit..
Kaikilla on mahdollisuus skipata ne yhteistyöt jos haluaa..
Ymmärrän sen toisenpuolen itse ,kun ei oo varaa aina ostaa kaikkea mitä tarvis,etsin hulluna kirppareilta lapsille vaatetta tai kenkiä ,nii joku saa ne kengät lapselle ilmaiseksi tai vaan ns maksaa alvit,ku mä mietin et mistä oikeesti revin rahat..Joudun todellakin säästämään jos ostan jotain ”kalliimpaa”. Kerään esim.marimekon astioita,mulla ei oo niitä montaa,koska raha..Yritän ennakoida kesää säästämällä edes vähän,että saadaan joku kesälomareissu tehtyä,ihan päänkin takia.Ja tiedän,että kaikilla ei edes oo mahdollisuutta säästää edes mitään.Silti mäkin korjaan mun reikäisiä vaatteita,kun ei oo varaa ostaa uusia.Meillä voi olla kuunlopussa tai joskus jo keskivälissä tilanne,et joutuu venytetään penniä,varsinkin jos on tullu jotain yllättävää menoa.Loppukuussa voin joutua miettii ostanko maitoa,leipää voi voita..Joskus silloin kun iskee se ns.masennus seuraan instassa vaan niitä pienmpiä blogeja mis ei oo yhteistyö juttuja. Oon vaan kerran käyttäny ig kamppista ja tilasin sen sun alennuksella.Ja sitäkin mietin pitkään,mut ajattelin et ostan itelleni lahjan pitkästä aikaa. Toisin senkin osamaksulla..Idealofswedenin kuoret ,olin kyl vähän pettynyt laatuun ja toivon,että nää kestää.Näis kuorissa on valmiiksi jo jotain jälkiä,mut mul ei oo voimia ollu valittaa sinne,ku oon ollu kipeä ja syys väsymystä,voi olla et mä oon saanu sit sen huonon vaan,tai oon liian tarkka..
Mut joku ehkä esittää mulle kysymyksen mee töihin ,miks sulla on lapsia jos on niin tiukkaa..Niihin on omat syyt mun työpaikka lopetti toimintansa,ennenkuin jäin äitiyslomalle.En mä suunnitellu et se menis niin,ettei oo mahdollisuutta palata sinne. Mun mies on tavallinen duunari vuorotyössä ja en haluu vuorotyötä,koska se on lapsilta pois.Enkä vielä haluu töihin ku nuorin on 1v..Eikä oo ns.varaa opiskella..Meillä on pieni talo ,pienessä kaupungissa ja lainaa. Mut me asutaan täs samalla hintaa kuin vuokra-asunnossa ainakin silloin ku ei saa asumistukea,kun mäkin joskus palaan töihin. Eli mielummin maksan pankkiin ,kuin sit super kallista vuokraa..Joten sit kärsin,enkä ns.valita julkisesti. Avaan vaan,et kaikilla ei asiat välttämättä oo niin hyvin ku sulla tai jollain muulla rahallisesti ja joitakin ne yhteistyöt voi ärsyttää,esim noista syistä..Ite vaan skippaan kun on se aika,tai olo itellä et vitsi ku olis helpompaa 😪.. Ruuassa me joudutaan säästää tosi paljon,meidän neljä henkinen perhe syö ja ostaa taloustarvikkeet200-max 300e/kk ,joskus on tilanne et ei oo ku 30-40e./vko.. Ja välillä harmittaa,jotku ig stoorit tai kuvat ku olis itelläkin varaa sellaseen…Mut mun sydäntä oikeasti ilahdutti se,et sä viet sun vaatteet hope:lle ❤️. Enemmän mua ärsyttää sellaset julkkikset tai näitä yhteistyö juttuja tekevät ,et ne myy sit kaiken kirpparilla ja saa niistä sit ns.voittoa ja kehuskelee sillä.. Mun mielestä on hienoi,et sulla on sydäntä,mulle tuli oikeasti liikuttunut olo kun luin ,et lahjoitat ,koska on niitä vielä muakin köyhempiä jotka ei oo valinnu osakseen ”kohtaloa”esim.jotain sairautta ja lapset tai se ite aikuinen ,tarvii vaatetta. Iso kiitos sulle siitä ❤️ .Mä avasin sen toisen puolen tarinaa ja sä varmasti tiedät sen köyhyyden mitä Suomessa voi olla. Mut jatka rohkeasti sitä mikä susta tuntuu hyvältä! Ne jotka haluu seurata sua seuraa ja ne skippaa joita häiritsee . Kivaa loppu syksyn aikaa ja iloa elämäänne ❤️

Laitoin Sinulle mailia <3

Hei Sara! Älä välitä aina on joku jolla on negatiivistä palautetta. Musta sinun blogi on hyvä. Ei minullakaan ole rahaa aina tilata mitä olet laittanut, mutta jotain olen tilannut ja saanut alennustakin sinun kautta. Eihän kaikkea tarvitse ostella mitä olet laittanut. Teet työtäsi ja annat mahdollisuuksia muillekin.
Mutta hyviä inspiksiä ja mahdollisuus tilata jos haluaa. Minä seuraan sinun blogia vaikka olenkin tällainen mummo pohjoisesta.
Jatka vain samaan tyyliin unohda nuo negatiiviset palautteet. Jos noin vaivaa niin eihän ole pakko lukea blogiasi.
Ihanaa ja rauhallista joulunodotusta täältä pohjoisesta.

<3

No itseasiassa olen uusi seuraaja ja hämmästyin kuinka paljon kamaa voi yksi ihminen haalia noilla yhteistyöjutuilla. Seuraan koska sinulla kivan oloinen elämä, mutta tosiaan ärsyttää jatkuvat kamppispostaukset.. Monet bloggaajat ottaa vain harvoja ja valittuja..

Voih.. kurja kuulla. Koen kamppispostausten olevan ihan samalla tavalla mua, kuin ”normi” postauksien. Ja kyllä mullakin on harvat ja valitut ;) tietäisitpä vain. Hehe. Kaikkea hyvää sinne :)

Useasti on saatu lukea, että jotakuta harmittaa bloggaajien saama ”ilmainen tavara” tai ”ilmainen raha”. Itseäni ihmetyttää tämä ajattelu.
Se, että joku tienaa tekemällään työllä (oli se sitten kuinka haluttu työ tahansa) ei mielestäni ole keneltäkään pois. Vaikka bloggaajat (tai kuka muu tahansa työntekijä) eivät saisi minkäänlaista palkkiota tekemästään työstä, ei valitettavasti juuri sillä hetkellä heikommassa asemassa olevat saisi yhtään enempää rahaa. Palkanmaksu myös mahdollistaa blogiin ”uhrattavan” ajankäytön.
Itse seuraan muutamaa blogia, joiden seuraamisesta nautin mm. niiden kauniiden kuvien ja hyväntuulisen ja lämminhenkisen fiiliksen vuoksi. Jos en nauttisi, en seuraisi. Se, että nämä bloggaajat, jotka käyttävät aikaansa sisällön tuottamiseen, josta voin inspiroitua ja tulen hyvälle tuulelle, saavat siitä palkkaa ei ole millään tavalla minulta pois. Vaikka bloggaaja tekee työtään tunteella, ei tarkoita etteikö sillä saisi tienata. Vai saako intohimoinen taidemaalari pyytää tekemistään tauluista rahaa myydessään niitä?
On varmasti totta, että jokaisella on erilaiset valmiudet ja lähtökohdat tulla suosituksi bloggaajaksi. Näin on myös useimmilla muilla ammattialoilla. Minulla, 165cm pituisella naisella on huomattavasti heikommat lähtökohdat tulla kansainväliseksi koripallotähdeksi, kuin naisella, jonka pituus on 195cm. Toisilla on myös ripaus onnea matkassaan, jotta saavat työskennellä unelma-ammatissaan. Sekään ei ole minulta pois.
Osa toivoo, että bloggaajat jakaisivat myös negatiivisia tuotekokeilujaan. Itse henkilökohtaisesti en välittäisi lukea nega-arvosteluja. Arvostan bloggaajaa, joka ei tee yhteistyötä tuotteiden kanssa, joiden takana ei pysty seisomaan. Tekee siis yhteistyötä vain sellaisten tahojen kanssa, joista aidosti itse pitää. Tässä toki on lukijan vastuu päättää, uskooko vilpittömästi kirjoittajan rehellisyyteen. Jos en itse usko, en lue.
Kommentillani haluaisin vain muistuttaa meitä kaikkia, ettei toisen menestys ole itseltä pois ja kateuden sijaan olisi ihanaa osata nauttia muiden onnesta. Ihan oman hyvän olon vuoksi ❤️. Toivottavasti kukaan ei pahoittanut kommentistani mieltään, sillä se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni.

Luin tämän Mikolle ääneen <3 Kiitos. Halaus sinne ja kaikkea hyvää!

Hei Sara. Olen seuraillut blogiasi alusta asti ja jokainen uusi postaus tuo hyvän mielen! Usein käyn myös katsomassa josko olisi uusi postaus tullut ☺️ Faktahan on ettei kaikkia todellakaan voi miellyttää, vaikka tekisit minkälaisia muutoksia blogiin. Mielipiteitä kun on niin paljon kun ihmisiäkin. Itse olen ainakin saanut paljon uusia vinkkejä ja tehnyt hyviä löytöjä kamppistesi kautta! ☺️ Olen myös pyrkinyt sisäistämään elämääni samanlaisen elämän positiivisuuden kuin sinulla! Jaksamista vielä kiireisille viikoille ja ihanaa joulun aikaa! ❤️

Kiiiiitos, kaikkea hyvää sinne :)

Minusta oli kiva vinkki ne nimilappu tarrat vaatteisiin.tilasin ja on ollu näppäriä.esim.ulkopuku,kengät.
Sitten matsmartin kautta oon tilannu jo pari kertaa edullisesti sapuskaa :)
Että minusta nämä jutut ainaki oli vaan kiva ku hoksas sitten itekki :) oon seurannu blogia jo monta vuotta,kiitos hyvästä blogista!ja se on sun työ myös että saa olla ylpeä miten se on kasvattanu suosiotaan!

Hei kiva kuulla :) Ja KIITOS <3

Sinun blogissa ei ole mitään vikaa :) itse tykkään juuri sellaisena kuin se on

Kiitos <3

Mä olen viihtynyt sun blogin parissa muutaman vuoden ja mun mielestä sulla on edelleen sopivassa tasapainossa yhteistyöpostaukset ja ”normi”postaukset :) Ja mä ajattelen myös, että tämä blogi on sun työ, ja siitä kuuluu saada palkkaa, eihän kukaan muukaan omaa työtään ilmaiseksi tee. Mulle välittyy sun yhteistyöpostauksista semmonen fiilis, että valikoit ne tarkkaan ja kerrot niistä rehellisen mielipiteen. Olen myös itse kokeillut muutamaa sun suosittelemaa tuotetta silloin kun olen etsinyt esimerkiksi jotain uutta tuotetta muutenkin :) Mä en myöskään ymmärrrä miksi joku lukee sellaista blogia, minkä sisältö ei miellytä, itse en ainakaan jaksaisi. Jatka samaan malliin, sun postaukset piristää päivää ja viihdyttää <3

Kiitos taas kerran, halaus <3

Älä stressaa tästä!❤️ Jokaisella on ihan oma vapaus päättää mitä lukee ja jos se kaupallisuus häiritsee niin oma ongelma jos käyttää aikansa niiden lukemiseen ja jaksaa vielä kommentoidakkin kritiikkiä niistä. Näitä löytyy aina, mutta suurin osa lukijoista kyllä ymmärtää että niitäkin bloggaamiseen tarvitaan että homma pysyy pystyssä. Ja ite ainakin oon saanu paljon vinkkejä blogien kaupallisista postauksista ja nykyään kun lasten kans on aika ”vähän” kortilla niin tosi usein ennen jotain hankintaa googlailen mitä tuotteesta löytyy blogeista ja katson kommenteista muittenkin kokemuksia! Sanoisin, että tän ansiosta hutiostoksia on tullut vähemmän. Joten, kiitos siitä kaupallisuudestakin 😊 sitä kuluttamista kun ei voi kuitenkaan kukaan lopettaa.

Voi miten kiva kuulla, kiitos :) Kaikkea hyvää sinne!! <3

Mun mielestä ”kaupalliset” postaukset ovat mielenkiintoisia. Niistä voi saada hyötyä ja vaihtelua oman elämän valintoihin. Kun teit jutun CeraVe:sta, kuulin sarjasta ensimmäistä kertaa kauttasi. Kärsin hyvin pintakuivasta ihosta ja päätin kokeilla keramidien voimaa ja kannatti! Kasvovoide kosteuttaa ja imeytyy hyvin. Ihan loistava meikkivoiteen alle! Ennen hilseilevät poskeni ovat nyt sileän näköiset :) Että kiitos vinkistä! ;)

Hei onpa ihana kuulla :) <3

Olen seurannut blogiasi noin puoli vuotta. Blogissasi ihastuttaa tekstistä huokuva iloisuutesi, vaihtelevat aiheet ja erityisesti kaupallisuus. Kaupallisuus on nykyaikaa. Olen samaa mieltä miehesi kanssa, jatka omaa juttuasi. Seuraan blogiasi, koska se on millainen on! Tsemppiä👍

<3<3<3

Olen seurannut sun blogia ekoista postauksista lähtien ja tää on vasta toinen kerta, kun kommentoin mitään 😃 Harva ihminen tässä maailmassa tekee työtä saamatta siitä mitään palkkiota! Kun tekee työtä niin myös ansaitsee siitä palkan, kyllä se pitäis kaikkien ymmärtää. Nostan hattua, kuinka usein kerkeet postailla, vaikka kotona on pieniä lapsia👒

blogisi on ihan paras, jatka samaan malliin 💕!

Hei kiitos ymmärryksestä ja tuesta :) <3

Vitsit musta sun blogi on ihana ja kaupallisuudesta sen verran et ennen esim. Tykkäsin blogeissa siitä et ’kuluttajat’ tai asiakkaat eli me lukijat(vai miten meitä nyt voi kutsua) oli otettu huomioon sillai ehkä enemmän et jos oli vaikka timberlandin kengät esittelyssä niin samalla lukijoille oli vaikka joku kiva muutaman päivän -20% alekoodi:) nykyään tuntuu et tällainen on vähentynyt:)

Mutta siis noi tunteethan on täysin luonnollisia ja hyvä et ne pääsee ulos:) mä aina ajattelen et olen niinkun appelsiini, et jos koen et mulle tehdään jotain tai mun pitäis selitellä jotain niin tietyllä tavalla se tunne eli mehu on musta itsestäni lähtöisin ja ulos tuleva ja toinen vaan esittelee kohtaa mikä ehkä pitää käsitellä/pohtia läpi:D outo vertauskuva ehkä mutta mulle tästä on ollut paljon hyötyä. Oon saanut purettua monia mulle haitallisia uskomuksia tällä, kun oon hoksannut et itseasiassa minä itsehän tän näin koen:)

Ihmiset kokee et kaikkien pitäis tehdä asiat samalla tavalla ja sitä ja tätä ja varsinkin että pikkaisen pitää kärsiä ja olla työssä mikä tuntuu pahalta et oli ansainnut leivän pöytään, ihan ihme hommaa ja jokaisella meillä on ne oman elämän palikat ihan omissa kätösissä joten siitä sit vaan kokeilemaan kuin helpolla blogaamisella ja yhteistyökamppiksilla se leipä pöytään irtoaa jos kokee et on kateellinen ja muut saa rahaa liian helpolla, veikkaan et voi tulla ihnetyksenä se todellisen työn määrä:P

Valoisaa marraskuuta:) ps, odottelen vesi kielellä raksapostauksia

Hei toi on hyvä pointti ja voisin ottaa jatkossa vielä paremmin huomioon alekoodit jne :) <3
hahaha, ja tuo "työn määrä" on erittäin hyvä pointti ;)
Kaikkea hyvää sinne <3 kiitos!

Älä lannistu negatiivisista kommenteista! Siulla on hyvä, oma juttusi enkä usko että normaali ihminen jaksaisi vetää mitään showta tällaisella määrällä mitä sie teet. Kyllä näistä huokuu se aitous. En tietenkään sinnuu tunne, mut ikinä ei oo tullut sellainen olo että tekisit mitään vain rahankiilto silmässä.

Joskus oon kommentoinut siulle miten ihanaa on kuinka jaksat touhuta lasten kanssa työmäärästä huolimatta, kun tuntuu ettei itsellä energia riitä töiden välissä siihen. Silloin on tullut se pieni pilkahdus että voiko oikeasti asiat olla noin ja se kertoo tasan siitä että tunnen vain huonoa omaatuntoa sillä hetkellä kun-en-itse-jaksa.

Luulen että sama asia on näiden kaupallisten juttujen kanssa -niinkuin joku kirjoitti, ehkä kateus? Mikä on surullista, sillä hyväähän sie tarkotat jakamalla niitä meijän lukijoiden kansa! Ja usein niissä kaupallisissa on hyvin ”sotkettu” sitä normaalia elämääsi/elämäänne mukaan. Ite en varmaan osaa niitä ottaa silleen onkeeni, että en kiinnitä huomiota :D :D paitsi cerave ;)

Ihanaa loppysyksyä <3 jatkan lukemista ja kommentoimista yhä samallalailla.

Kiitos, olipa ihana lukea tämä <3 :) kaikkea hyvää sinne!

Moikka!

Jatka samaan malliin, Sara! <3

Onpa aihe herättänyt keskustelua, mielenkiintoista! Vaikka joskus itsekin yleisesti blogimaailmassa skippailen kaupallisia jotain yhteistöitä, niin ymmärrän täysin, että työstä saadaan palkkaa, oli se sitten materian tai rahan muodossa. Usein yhteistyöt ovat mielenkiintoisia ja avartavia. Minusta ajattelu "saa ilmaiset kengät" on hassua, koska blogityössä kengät on palkkaa kun taas muussa työssä saa palkan rahana, jolla voi ostaa kengät. Kyllä varmaan sisällöntuottajakin tekee enemmän ja tarkempaa työtä "kalliiden kenkien" eteen kuin jonkun pienemmän yhteistyön eteen. Samoin muu työntekijä voi tehdä ylitöitä tai säästää pidempään, jotta on varaa ostaa unelmakengät. AIKA=RAHAA kaikessa työssä. Olisikohan "hyväksyttävämpää", jos bloggaajat saisivat kamppispalkan oikeasti rahana?

Minusta (ammattimainen) blogityö on työ siinä missä muutkin ja siitä kuuluu saada palkkaa välittämättä siitä, missä muodossa sen saa. Jos siitä ei saisi korvausta, päivityksiä tulisi harvemmin eikä ehkä niin suunnitellusti ja silloin meillä lukijoilla ei olisi luettavaa.

Lopuksi vinkkejä kaupallisiin yhteisöihin: ehkä itseä häiritsee yleisesti niissä eniten, jos osa tekstiä on kopioitu lähes suoraan yrityksen nettisivuilta. Eli faktatkin olisi kiva saada rennolla otteella. Ehkä tuotekuviin voisi suoraan lisätä tärkeimpiä speksejä kivoilla teksteillä? Siis että silmäilemällä näkisi jo tärkeimmät ominaisuudet kuvista, tekstiä lukematta. Se myös monipuolistaisi vakiotyylisiä teksti+kuvat postauksia. Myös jo sanottua, mutta joku miinus varmaan on monissa tuotteissa, esim. rasvan koostumus olisi voinut olla vähän paksumpaa tai soseiden korkit on hieman vaikea avata :D Ei tietenkään keksimällä pidä keksiä, mutta toisi entistä aidompaa fiilistä.

Oot mahtava tyyppi ja musta on hienoa, että kirjoitit tästä. Ymmärrän täysin mitä ajat takaa ja toivon myös, että kommentit herättävät ehkä uusia ajatuksia niissä, jotka eivät ennen ole ajatelleet bloggaamista työnä. KIITOS blogista ja ihanaa loppusyksyä <3

Kiiiiitos ja etenkin noista mielettömistä vinkeistä. Otan noista todellakin opikseni <3
Kaikkea hyvää sinne :)

Heii!
Oot monta kertaa selventäny oman kantasi yhteistyö postauksista, ja ne ihmiset jotka edelleen asiasta valittaa tai eivät tahdo ymmärtää sun kantaa, niin ei oo sun vastuulla. Eli älä tunne vastuuta selitellä sun oman blogin toimintaa, oot sen tuonu esille jo niin monta kertaa et se kuka päättää olla ymmärtämättä niin päättää olla! :)

Ens kerralla kun joku lukija harmittelee kaupallisuudesta niin kiitä kommentista, hänkin on varmasti jo lukenut sun suhtautumisen kamppiksiin niin älä ota turhaan stressiä :)

Siis toi on kyllä niin totta.. en enää selittele :D itse harmittelin jo seuraavana päivänä koko postausta, mutta ääh, annetaan nyt olla täällä. Pitäisi vain muistaa hengitellä pari päivää eikä lähteä kirjoittamaan heti :D
Kiitos super paljon tästä viestistä <3

Mielestäni sun yhteistyöpostaukset on aina tehty hyvin, lyhyesti ja ytimekkäästi, joten en ole ikinä niistä ärsyyntynyt tai kokenut että niitä olisi liikaa. Monissa blogeissa törmää siihen, että jostain vessapapaperista, tai muusta vastaavasta täysin arkipäiväisestä asiasta, on vaivalla naputeltu piiiitkä ylistyspostaus, jossa käydään lävitse niitä vessapaperin ominaisuuksia jokaisesta eri näkökulmasta, ja pohditaan kuinka elämä on mullistunut juuri tämän tuotteen ansioista. Nämä ovat mun mielestä niitä puuduttavia ja hiukan koomisia yhteistyöpostauksia, jotka pistää haukottelemaan. Tulee jopa tunne, että lukijoita aliarvioidaan, kun ihan rautalangasta väännetään itsestäänselvyyksiä.
Sun blogissa en muista kuitenkaan koskaan törmänneeni tähän, vaan tuntuu että olet hyvin oivaltanut sen, että ihan muutama lause usein riittää toteuttamaan sen tarkoituksen mikä sillä yhteistyöllä on. Monesti olen kokeillutkin jotain tuotetta josta olet täällä vinkannut. Samaten tykkään siitä, että esim. vaateyhteistyöt on vain mainintoina postausten lopussa, eikä tehdä tikusta asiaa niidenkään kohdalla.

Heippa, kiva kuulla ajatuksiasi :) <3 Kiitos! Ihanaa uutta pian alkavaa viikkoa sinne :)

Moi Sara, blogiasi on mukava seurata, minua ei haittaa kaupallisuus ja vaikka ei perheessä enään ole pieniä lapsia niin tykkään lukea kirjotuksiasi. Joka päivä tulee katsottua mitä olet kirjoittanut. Ei kannata välittää valittajista vaan toimi niinkuin parhaaksi itsellesi koet. Hyvää viikonloppua <3

Kiitos <3<3

Moikka, mua ei häiritse sinun yhteistyöt kun on ymmärtänyt ja huomannut että melkein samat yhteistyökumppanit pyörii ja et ota kaikkia vastaan mitä tarjotaan, ite oon lopettanut monen blogin seuraamisen juuri siitä syystä että on liikaa kaupallista. Täällä tykkään juuri siitä perus arkihöpötyksestä, myös ig:n puolella, eli minusta ei ainakaan ole liikaa yhteistyötä ja varmaan siitä syystä olenkin ollut lukija ihan alusta asti! Ihanaa loppuvuotta! 💜 :)

hei no onpas ihana kuulla :) halaus sinne <3

Moi! Mua häiritsee se,ettet tee mitään hyvätekeväisyyttä. Monet bloggaajat auttavat vähävaraisia perheitä,mutta sinä et käsittääkseni tee sitä tai mitään muutakaan hyväntekeväisyyttä. Se näyttää todella itsekkäältä sillä saat tavaaraa PALJON enkä todellakaan usko,että perheesi tarvitsee niitä kaikkia.
Työ joka jokaisen yhteistyön takana on tottakai työtä,mutta se ei poissulje sitä että auttaisit vähävaraisia perheitä tai ketä vaan ,joka apua tarvitsee. Tähän kommenttiin en kaipaa selityksiäsi. Kerroin mielipiteeni kun kerran päätit kirjoittaa aiheesta.

Miun on kyllä pakko lukijana kommentoida, että tuo hyväntekeväisyys ja sen puuttuminen on tökerö kommentti. En tykkää tällä hetkellä itsestäni ollenkaan, kun vaivaudun tähän asiaan takertumaan mut luonteeseeni kuuluu puolustaa niitä/heitä mistä/kenestä pidän.
Sara on monesti kertonut laittavansa esim vaatteita kiertoon lähipiiriin ja lahjoittavansa Hopelle.
Kommentin saaja on ollut äärimmäisen viisas jättäessään tämän tähän ja pahoittelenkin että ite en pystynyt.
”En kaipaa selityksiäsi”, voi että. Parastahan on heittää syytteitä, muttei sitten kuitenkaan olla valmiita seisomaan sanojensa takana ottamalla vastaan faktatietoa tmv. mikä voi poiketa siitä omasta olettamuksesta.

Kehveli sentään! Hyvää talvenodotusta joka tapauksessa.

Olet aivan oikeassa.. ”Sara on monesti kertonut laittavansa esim vaatteita kiertoon lähipiiriin ja lahjoittavansa Hopelle.” Viimeksi viime viikolla :D Kaveriperheen pieni saa 92 kokoiset vaatteet Mimosalta, serkkuperhe saa meidän viime vuoden Molon toppahaalarit ja HOPElle lähti isot vaate sekä kenkä pussit + lasten leluja, mitkä olisin ihan yhtä hyvin voinut myydä. En vaan jaksa kirppari rumbaa ja tulee niin ihana fiilis siitä, jos voi auttaa muita. Mutta ihanaa jos valta osa teistä on samalla sivulla kuin minä :) <3

Katille kehveli sentään, eikö kaikilla ole oikeus kertoa mielipiteensä ?
Ihmettelen sinun kommenttiasi Amandalle todella paljon!
Sinun mielipiteesi eivät ole yhtään sen parempia kuin muiden ja kaikilla on oikeus omaansa• Lukijat ovat siinä uskossa, että Sara lahjoittaa Hopeen ym jotain joskus• Itse en myöskään siihen valitettavasti usko•

En ole omiani paremmiksi väittänytkään ja valtaosa on vallan samoilla linjoilla kanssani. Minä nyt satuin olemaan se, joka älähti syyttelyistä.
-> Nuo syyttelyt ja toteamus että en kaipaa selittelyjäsi. Ylempänä oli asiallista negatiivisen sävyistä palautetta, reilua mielipiteen kertomista joihin pystyi asianosaisenkin hyvin vastaamaan ja kertomaan omia näkemyksiään ja selventämään olettamuksia.

Jokaisella todellakin on oikeus mielipiteeseensä, mutta niiden puhuminen totuutena on asia erikseen. Miulla on oikeus pyytää ettei miun sanoja käännetä ylösalaisin. Mielipiteet saa todellakin sanoa eikä siinä ole mitään pahaa jos ei ole samoilla linjoilla jonkun käyttäytymismallin kanssa. Joten Netta, oon hyvin pahoillani jos kommenttini sai niskakarvasi pystyyn, mutta mielestäni se oli epäreilu, juurikin noiden lauseiden takia mitä jo ylempänä kirjoitin.
Mukavaa talvenodotusta siullekin!

Heips Sara!
Ite seurailen sun blogin puolta vähän harvemmin ja luen sit aina monta postausta kerralla, mutta ig:tä tulee seurattua taas melkein joka päivä! Oon löytänyt monta aivan ihanaa tuotetta ja merkkiä sun avulla. Kiitos niistä! ❤️Ja jos on ollut joku mikä ei oo just mua napannu, niin helposti sen saa pyyhkästyä pois. Ihanaa kun sun kaupallisista yhteistöistä näkee, että ne on just sulta ja huomaa että oot oikeesti miettinyt mitä haluat jakaa meidän kans! Sun super positiivisuus tarttuu aina itseenkin ja teidän perheen ilo ja rakkaus huokuu aina tänne asti!
Ihanaa viikonloppua sulle ja teidän perheelle! ❤️

Heippa, Huvittuneena luin tämän postauksen kommentteja. Lähinnä negatiiviset kommentit huvittavat. Ihmettelen sitä, miksi ihmiset käyttävät aikaansa tuollaisen negatiivisen ilmapiirin luomiseen. Jokainen voi itse valita mitä blogeja seuraa vai seuraako mitään. Jos blogin seuraaminen aiheuttaa pahaa mieltä, voi sen ajan käyttää johonkin itseä kiinnostavampaan asiaan. Luulisi että tämän jokainen itsekin ymmärtäisi. Itse luen blogiasi siksi että positiivinen tyylisi saa minut rentoutumaan ja hyvälle mielelle. Voi hetkeksi unohtaa oman elämän kiireet ja keskittyä täysin muuhun. Pidän siitä, että olet säilyttänyt blogisi tyylin positiivisena hyvän mielen blogina.
Vaikka et kirjoittaisikaan huonoista päivistä ja elämän vastoinkäymisistä, se ei tarkoita että blogisi olisi mitenkään teennäinen. Eihän kukaan muukaan kerro omia rankempia asioitaan julkisesti koko kansalle. Se, että on bloggaaja ei tarkoita että kaikesta elämästään täytyisi blogissa avautua. Koen, että kenelläkään ei ole myöskään oikeutta arvostella toisten esimerkiksi hyväntekeväisyyteen osallistumista kuten muutama kommentti ylempänä on kommentoitu. Kukaan ei ole toista parempi ihmisenä. :) Toisilla tuntuu vaan olevan tarve purkaa omaa pahaa oloaan muihin ihmisiin.
Pidän blogistasi tällaisena kuin se on ja myös kaupalliset yhteistyöt sulautuvat hyvin muiden postausten joukkoon ja tuntuvat osalta sinua. Eivätkä ne minua ainakaan häiritse lainkaan. Ymmärrettävästi ne kuuluvat tällaiseen työhön ja ovat myös mukava lisä muiden postausten lisäksi. Suurin osa seuraajista on varmasti seuraamassa sinua siksi, että tuotat mielenkiintoista positiivista sisältöä. Kiitos että jaksat aina piristää meitä lukijoita postauksillasi! Älä välitä negatiivisista kommenteista vaan jatka vain omalla tyylilläsi juuri niinkuin itse haluat tehdä.
Teidän perheestä huokuu onnellisuus ja teidän tytöt ovat super suloisia! :)
Leppoista isänpäivän iltaa teille!

Ihan mahtavaa, että olet onnistunut ja menestynyt työssäsi niin hyvin, että sulla on mahdollisuus toteuttaa monipuolisesti kaupallisia yhteistöitä ja jakaa meidän onneksemme niistä kokemukset! Kiitos ja kumarrus, teet ihan loistavaa jälkeä meidän seuraajien iloksemme ja olet niin aito, ettei tulisi mieleenkään kyseenalaistaa ainuttakaan sun juttua ☺️❤️

Mun mielestä sun blogi on ihana. Eikä ollenkaan liian kaupallinen.. Toki välillä tää somemaailma ahdistaa yleisesti,kun joka puolelta joku saa ilmaista tavaraa ja mainostaa sitä —- siis kaupallisuus—- . Ja tänäkin siitä syystä kun ei oo itsellä rahaa vaan et tulee just ja just jotenkin toimeen,eikä aina ihan toimeenkaan. Et voi kantaa koko maailman harmitusta harteillasi jatka samaan malliin. ♥️

ymmärrän hyvin <3 Halaus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *