Yleinen

helppo pulled pork

22.1.2015 Teksti: Sara Parikka

Moi! Ostin 1,5kg possunniskaa ja valmistin meille pulled porkia, eli nyhtöpossua. Tämä ruoka on ollut viikolla pelastus, koska sitä pystyy syömään kiiressä leivän päällä ja salaatin kera. Tästä riittää hyvin myös äidilleni joka tulee tänään hoitamaan tyttöä, kun me lähdemme uudelle asunnolle maalaamaan. Oon lähtökohtaisesti huono valmistamaan ruokia mitkä tulee aloittaa edellisenä päivänä. Yön yli marinoituvat jutut ovat kuulostaneet jotenkin hankalalta, mutta tämä oli kyllä erittäin helppo. Ainoo vaan, että pitää tosiaan ennakoida tämän ruuan valmistus.

Pulled pork reseptejä löytyy pilvin pimein ja oli todella vaikeaa päättää tarvittavat raaka-aineet. Reseptit eroavat paljon toisistaan niin raaka-aineiden kuin paistoaikojen suhteen. Usein ruuissa on hyvin saman tapaiset reseptit, mutta tämän kohdalla marinaadit vaihtelivat omenasta sinappiin. :D Joten sovelsin ja tein mieleni mukaan! Mitä luulette, meneekö teillä kokeiluun? :)

1-1,5 kg possun niskaa

1 purkki BBQ kastiketta

2-5 sipulia

3-10 valkosipulinkynttä

3-5 chiliä

pippuria

suolaa

Yhdistin ainekset ja laitoin lihan marinaadiin. Liha maustui marinaadissa yön yli.

Aamulla otin lihan 1h ennen paistoa jääkaapista. Sitten puoli tuntia 200:astetta, jonka jälkeen 4-6h 125:astetta. Liha paistetaan marinaadissa ja uunin ylä-/keskitasolla. Kannattaa varata lihalle riittävän iso kulho, sillä siitä irtoaa nestettä paiston aikana.

Säilytin koko marinaadin ja haarukoin lihan sen joukkoon. Liha on valmista, kun se irtoaa helposti haarukoidessa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue myös

Suosittelemme