Hirstitalo

hirsitalo rakentuu

28.8.2019 Teksti: Sara Parikka

Heippa! Viime viikot ovat olleet ihan super antoisia, koska nyt TAPAHTUU ja vauhdilla! :) Takana ovat vuoden vaihteen jälkeiset kuukaudet jolloin odotettiin, selvitettiin, odotettiin ja kaikki eteni etanan vauhtia. Tämä vauhdikas vaihe sopii niin paljon enemmän mun luonteelle.. :D Voitte varmaan uskoa!

Meidän pitäisi saada syyskuun alkuun mennessä päätettyä kaikki materiaalit ja pienet yksityiskohdat. Ajattelin jakaa teille ajatuksia sekä kysyä viime hetken vinkit/vaihtoehdot. Kuten olen aikaisemmin kertonut, niin hirret ovat kuusesta ja meille on tulossa niihin käsittely, jonka avulla estetään puun tummuminen/kellastuminen. Alla näkyy miltä hirret tulevat sisällä näyttämään. :) Aluksi tarkoituksenamme oli ottaa hirret ilman käsittelyä, mutta sain täältä niin paljon vinkkejä että päätimme toisin. Kiitos siis mielettömän paljon teille!

Tällä hetkellä olen supertyytyväinen kylppärin valintoihin ja siihen että valittiin intuition mukaan juuri sellaiset laatat mitkä miellytti silmää. En malta odottaa, että näen tämän kokonaisuuden. Mikko on erityisen tyytyväinen keittiöön ja hän oli ihan hämmästynyt siitä millainen siitä on tulossa. Hän ei ollut mukana suunnittelemassa ja olin tosi iloinen kun valinnat olivat osuneet myös hänestä oikeaan. Keittiön tason kohdalla pohdin vielä valkoisen ja mustan välillä. Taso tulee olemaan kvartsia ja keittiön väri on musta. Aluksi mietin, että ehdottomasti musta.. Sitten ajattelin, että valkoinen raikastaa.. Kunnes kuulin, että valkoiseen kvartsiin liittyy aina riski ja näin ollen musta olisi turvallisempi vaihtoehto. Hitsit.. Onko teillä kokemusta?

Toinen haaste on alakerran ison tilan lattia. Päädyimme betonihenkiseen laattaan 80×80 ja nyt tarvitsemme taitavan laatoittajan. Talotehtaan puolelta ei saada tähän jeesiä ja en olisi uskonut kuinka vaikeaksi osoittautuu löytää hyvä laatoittaja ja vieläpä kohtuu hinnalla.. Toivotaan, että pian löytyy.. Saa vinkkailla ;D!

Eilen olin suunnittelemassa saunaa ja tänään lähden tutustumaan kylpyhuoneen kalusteisiin. Täytyy sanoa, että tämä projekti on syönyt työaikaa aikalailla, mutta onneksi suunnittelu ja sisustaminen on lähellä sydäntäni. Mitä enemmän hirsitalo rakentuu, niin sitä enemmän pääsen myös tekemään sisältöjä ja pystyn ottamaan tämän projektin osaksi blogia ja ig:tä. Tähän saakka tapahtumat ovat olleet sen verran tylsiä ja teknisiä, että niistä ei ole viitsinyt kerta toisensa jälkeen höpötellä. :D

Eilen tytöillä ja minulla oli riemussa pidättelemistä kun ajeltiin päiväkodista kotiin. Siellä se talo nousee!!!! Me suunnattiin illalla vielä kävelylle ja ihasteltiin kilpaa sitä, että kotimme on kohta pystyssä. IHANAA! Vaikka tämä projekti on ajoittain vienyt kaikki voimat, niin on tämä myös mielettömän palkitsevaa ja ainutkertaista. Kivaa keskiviikkoa! <3Sara

Lue myös

Suosittelemme