Yleinen

miten sujuu arki?

21.8.2015 Teksti: Sara Parikka

Moi! Monesti multa kysytään kuinka yhdistän arjessa kaiken mahdollisen mitä viikon aikana tulee tehtyä. Miten hoitaa lasta, käydä töissä, kirjoittaa blogia, tehdä ruokaa ja opiskella samaan aikaan. Huh, tollain kun asian kirjoittaa niin tuntuu kyllä aikamoiselta. En kuitenkaan koe, että eläisin hektistä arkea joka olisi suunniteltu minuutin/tunnin tarkkuudella. Nyt kun päivätyöt ovat alkaneet ja Matilda on aloittanut päiväkodissa tarvitsen tietysti kalenteria kaikkien menojen merkitsemiseen. Treeni ja blogi aikoija en suunnittele etukäteen, vaan menen aika fiilispohjalla sen suhteen. Blogia kirjoittelen usein iltaisin ja kuvia otetaan pitkin viikkoa. Urheilu tulee useimmiten hyötyliikuntana, varsinkin nyt raskaana ollessa. Viime viikolla sovin kaverin kanssa treffit, niin että lenkkeiltiin 1,5h raikkaassa ilmassa ja parannettiin maailmaa. Lisää näitä!

Ehkä kaikki kulminoituu siihen, että tykkään arjesta. Pidän siitä että on sopivasti tekemistä ja tuntuu että kaikki aktiviteetit tukee toinen toistaan. Mikään ei tunnu pakko pullalta.. Mielestäni tärkein pontti on, että arjesta saisi itselleen mieluista. Kuitenkin arki ja työnteko on usein niin iso osa elämäämme, että olisi suotavaa pitää siitä mitä tekee.. tai ainakin pyrkiä siihen.

Kuten oon aikaisemminkin täällä kirjoittanut, niin meillä Matildan kanssa ei mennä kellon tarkasti vaan tyttö on tottunut nukkumaan ja syömään milloin missäkin. Tietysti meille on muodustunut omat rutiinit, mutta se ei ole ongelma jos ne eivät toteudu joka ikininen päivä.

Vinkkejä mukavaan arkeen:

siivous joka torstai-perjantai kunnolla, jotta on kiva aloittaa viikonloppu

viikonloppuna vaatteiden pesua, jotta viikolla ei tarivtse pyörittää pesukonetta moneen kertaan

ruokien suunnittelu, niin että kaapissa olisi valmiiksi tehtyä ruokaa tai ainekset valmiina (usein arkena suosin ruokia joista riittää seuraavalle päivälle)

tarpeeksi ajoissa nukkumaan, jotta saa riittävästi unta

aamulla herääminen hyvissä ajoin, että ehtii herätä rauhassa ja juoda kupin kahvia/tehdä+ tehdä eväitä mukaan

alku illasta/sitten kun pääsee töistä kannattaa lähteä lapsen kanssa puistoon tai uimaan, niin pääsee työasioista kumman nopeasti eroon ja tulee tehtyä muutakin kuin istuttua kotona

edellisenä iltana seuraavan päivän läpikäynti puolison kanssa.. kuka tekee, mitä tekee

olisi suotavaa pitää siitä mitä tekee, on se sitten työtä tai opiskelua.. jos se ei kuitenkaan nappaa, niin voisi yrittää miettiä sitä mihin opiskelu/työ johtaa ja motivoitua sitä kautta.

Ystävyyssuhteiden tulee antaa eikä vain ottaa.. kannattaa arjessa nähdä niitä ihmisiä joiden seurassa on hyvä olla ja piristyy (tietysti elämässä voi olla kriisiä tms joka on asia erikseen.. en siis kannusta jättämään ystävää jos hänellä on raskasta :D)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA