Reseptit

Kasvissosekeitto

Punainen kasviskeitto maistuu sekä lämpimänä että kylmänä kaurafraichen ja leivän kanssa. Keitto ei välttämättä kaipaa muita höysteitä, mutta jos jääkaapissa sattuu olemaan oliiveja ja jotain vihreää, käytä ne sopan somisteena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvissosekeitto

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 pala selleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (230 g) punaisia linssejä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl balsamietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • kaurafraichea

Valmistusohje

Kasvissosekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo linssit kylmällä vedellä siivilässä.

2. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää linssit ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Hauduta keittoa hiljalleen noin 20 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja ohenna tarvittaessa vedellä. Mausta balsamietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta keitto ja jaa lautasille. Tarjoa kasvissosekeitto leivän ja kaurafraichen kanssa.

Katso myös: Kasvis-linssikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkana-kikhernekeitto

X