Blogit Sara Parikka 11.1.2017

katkarapupasta

Teksti: Sara Parikka

Moi! Teen säännöllisesti katkarapupastaa, mutta nyt en edes muista koska olen viimeksi kokkaillut tätä herkkua. Todella nopea, simppeli ja herkullinen pasta. Tällä kertaa se hieman fuusioitui, mutta en tosiaan ota kokkaamista kovinkaan vakavasti. On kiva kokeilla uutta ja käyttää valmiina löytyviä aineksia. Matilda söi pastaa hyvin ja Mimosalle noukin pelkkiä pasta osuuksia, niin ettei chiliä pääsisi lautaselle. Hänkin söi mukisematta. :) Ihanaa päivää tyypit! <3Sara

Tarvitset

Pastaa, käytin tällä kertaa pinaattipastaa, mutta täytyy myöntää että normi toimii ehkä paremmin. ja mielestäni pastan mallilla ei ole niinkään väliä.

Katkarapuja, 350g pieniä, käy tietty mitkä vaan ravut.. ite tykkään niistä pienistä.

Valkosipulia, Laitoin 3 kynttä

1 Sipuli

1 Chili

Öljyä

1 Sitruuna

Creme Fraiche 150g

Parmesan, Laitoin jonkun valmispussukan, kun kaupasta ei löytynyt paremsaania, toimii kyllä paremmin aito parmesan

Basilika, tai rucolaa tai vaikka molempia

Mustapippuria

Ohjeet

Halkaise chili ja poista siemenkodat. Silppua chili, valkosipulit ja sipuli. Laita loraus öljyä pannulle ja lisää silputut sipulit+chili. Tarkoituksena on saada maut esille, ei paistaa. Laita pastavesi kiehumaan ja raasta sitruunan kuori. Keitä pastat ja samalla laita jäiset katkaravut kuumentuneiden sipuleiden+chilin joukoon. Varo kiehumista. Katkarapujen on tarkoitus vain sulaa ja lämmetä, ei kiehua. Jos ne kuumenee/kiehuu liikaa niin ne nahistuvat. Kaada pasta vesi pois ja laita sopiva määrä pastaa pannulle (itse AINA keitän liikaa pastaa) katkarapuseoksen joukkoon. Kaada päälle Creme, sitruunan kuori, parmesania maun mukaan ja mustapippuri. Kääntele seosta ja pidä vain mietoa lämpöä yllä. Maistele ja lisää suolaa, mustapippuria, parmesania jos tuntuu siltä. Itse puristin vielä sitruunanmehua joukkoon, kun tykkään siitä että se maistuu kunnolla. :) Jaa annoksiin ja koristele runsaasti yrteillä! Vola! Voi tuntua, että monta vaihetta.. mutta kannattaa oikeasti kokeilla, tosi helppoa ja niin hvyää! 

Kommentit (8)

:) :) :)

onpas hyvä näköinen katkarapupasta nam! (: pitää laittaa ohje talteen ja tehdä sitä joku kertaa.

Kiitos ja Ihanaa päivää sinulle myös (:

Kannattaa, sika hyvää :)

Namin näköstä!<3
Pitää varmaan joskus pyytää mummoa tekemään, äiti kun ei tykkää katkaravuista ja muutenkaan vanhemmat ei syö pastaa :D
Mutta tosiaan, kuulostaa liiankin hyvältä, toivottavasti itsekin joskus saisin maistettua :)
Ihanaa päivää sinne aurinkoon!<3

:) :) :)

täytyy itsekin kokeilla :) näyttää niin terveelliselle ja hyvälle:)<3

kannattaa :)

Testattiin tätä tänää täysjyväpastalla ja kastikkeeseen lisättiin pakkasesta hienonnettua pinaattia. Toimi! :) Lähes kaikki sun resepteistä on päätyny kokeiluun; ehdoton suosikki edelleen tulinen jauhelitomaattikeitto (en muista millä nimellä oli blogissa) :)

oi ihana kuulla :) mahtavaa!! HEEEEEI mä oon ite unohtanut sen keiton kokonaan, pitääpä tehdä joku päivä :D
Ihanaa viikkoa <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *