resepti

kevään lemppari munakasresepti

15.5.2019 Teksti: Sara Parikka

Moikka! Kivaa keskiviikkoa :) Ajattelin jakaa teille hyvin arkisen reseptin nimittäin munakkaan! Olen syönyt tismalleen tämän setin nyt moneen otteeseen viimeisten viikkojen aikana. Parsatankoja lähtee kaupasta mukaan lähestulkoon joka kerta ja uusia perunoita rakastan, joten kombo on valmis. Nämä ainekset löytyvät usein kotoa ja siitäkin syystä tämä ruoka on helppo kasata. Tykkäättekö te syödä ruokaisaa munakasta? Meillä lapset ei niin välitä tästä, joten nimenomaan lounaaksi toimii hyvin! :)

Tarvitset:

  • 2-4 keitettyä (uusia)perunaa
  • 3 parsatankoa
  • halutessasi 1/2 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • louraus maitoa
  • mausteita
  • Ohje: Laita pannulle öljyä ja paistele pilkotut perunat sekä sipuli öljyssä. Sekoita munat ja maito kulhossa. Lisää joukkoon haluamiasi mausteita. Katkaise parsat, kuori hyvä osuus ja keitä ihan hetki, noin.30sek.. Laita paistinpannu pienelle ja kaada muna&maito seos peruna+sipuli päälle. Levitä parsat päälle ja anna hyytyä siihen saakka kuten tykkäät. Mä tykkään syödä munakkaan aika löysänä, kun taas Mikko tykkää että se on kokonaan hyytynyt ja kunnolla paistettu. :) Nauti salaatin kanssa.

Ihan best salaatinkastike on opittu lapsuudesta, äidiltäni. Elikkäs: purkki kermaviiliä, valkosipulijauhetta ja sitruunapippuria. Mausteita kannattaa laittaa rohkeasti, mutta maku vahvenee jääkaapissa mitä enemmän kastike tekeytyy. :) Eli seuraavana päivänä maistuu jo monta astetta vahvemmalta!

Nyt lähden hakemaan tyttöjä päiväkodista ja huomenna pidetään yhteinen arkivapaa. Ajattelin myös käydä tänään puutarhalla ja vaihtaa nuukahtaneet narsissit uusiin kukkasiin. <3Sara

Suosittelemme