Beauty

koottuna parhaat vinkit maskeeraajilta

2.11.2018 Teksti: Sara Parikka

Helou! Ajattelin koota tällaisen postauksen, jossa jaan meikkivinkit joita olen vuosien varrella saanut maskeeraajilta. Olen istunut todella monen maskeeraajan penkissä ja täten nähnyt paljon erilaisia tapoja meikata. Se on muuten hauskaa miten jokaisella maskeeraajalla on oma tyyli ja kuinka meikki ei tosiaankaan ole aina samanlainen tai tasalaatuinen. Vuosien varrella muutamat ovat erottuneet edukseen ja olen pitänyt/pidän heidän kädenjäljestä paljon. Yleisesti ottaen ammattimeikkaaja saa minusta lähetsulkoon aina esiin sen ”extra” fiiliksen.. Joskus kuitenkin käy niin että meikki on kaunis, mutta ei tunnu omalta. Tästä syystä saatan joskus valita oman meikkauksen, vaikka olisi mahdollisuus käyttää ammattilaista. Vuosien aikana oon oppinut tekemään sellaisen meikin josta tykkään ja aina välillä koen vaan helpommaksi tehdä maskin itse, kun tiedän jo etukäteen mitä on tulossa. :D Olenkin miettinyt, että kenet voisin palkata laittamaan häämeikkini.. Heitä on muutamia ja tähän tietty liittyy meikin lisäksi myös kemia-asiat. :)

Kerätyt vinkit:

 • lisää valokynää silmien alle (tai mahdollisesti muualle) vielä viimeistelyvaiheessa uusi kerros
 • töpöttele sormenpäillä silmänympärysvoide
 • meikkivoiteen levittämiseen soveltuu parhaiten omat sormet (harvat maskeeraajat tosin meikkaa sormilla ja tämän kyllä ymmärrän)
 • käytä ihollesi sopivaa primeriä
 • kokeile laittaa luomiväriä, niin että silmäsi on auki.. näin löydät ”kuopan” ja pystyt hyvin häivyttämään luomivärin
 • hymyile ja levitä poskipuna posken korkeimpaan kohtaan
 • aurinkopuuteri levitetään poskiluun alle, sitä on hyvä lisätä kevyesti myös hiusrajan kohdalle otsalle sekä nenänpieliin
 • jätä parin sormen verran ”tilaa” poskipunan ja nenän välille, jotta nenän mahdollinen punoitus ei sekoitu poskipunan kanssa
 • jos et halua tummentaa kulmiasi, mutta kulmakarvat kaipaavat täytettä/tuuheutta käytä karvan kanssa samaa väriä tai yhden asteen vaaleampaa (usein käytetään asteen tummempaa ja itselläni tämä ei esim mielestäni toimi)
 • aina on helpompi lisätä ja tummentaa.. joten maltti on valttia
 • jos menet ammattilaiselle, niin pidä rohkeasti kiinni siitä mitä toivot ja millaisessa meikissä sulla on ihana olo.. Tärkeinä hetkinä/päivinä on ihanaa jos olo on itsevarma, eikä päinvastoin epävarma jos meikki ei tunnu omalta.
 • markkinoilla on tarjolla aivan ihania hohtavia tuotteita, joita kannattaa hyödyntää mikäli haluaa tehdä heleän meikin

Nyt varmaan kaikki ammattilaiset naureskelee. :D Nämä mun vinkit on siis tosiaan ihan maallikon näkemyksiä siitä, mitä olen oppinut meikkaamisesta. Ehkä sieltä löytyi joku tipsi jollekin? :)

Ootteko te olleet ammattilaisen meikissä koskaan..? Jos olette niin onko se ollut hyvä kokemus vai onko peilistä katsonut takaisin joku ihan toinen?

Kuvitukseksi sopii hyvin viime viikon meikkihetki Lumenen kanssa. Pääsin tutustumaan heidän uutuustuotteisiin ja ihastus brändiä kohtaan sen kun syvenee. :) Aurinkoa päivään! JEEEEE, viikonloppu! <3Sara

Kuvat / Mona Salminen

Tapahtuma / Lumene / Polhem

Meikki / Eevis Liedes

 

Lue myös

Suosittelemme