pohdintaa

kotityöt ja kevät ootd

26.4.2018 Teksti: Sara Parikka

Viesti / Hei. Kerroit joskus postauksessanu että kotityöt (esim pyykkäys) ei ole sinulle niin suuri selviytymis asia vaan sujuu omalla painollaan ja stressittömästi. Kerro ihmeessä tästä lisää ja anna vinkkejä kuinka itse ei ottaisi sitä vaan selvitymisenä/suoriutumisena. Onko teillä jotkut rutiinit tähän/ työnjako.

Sain tämän yllä olevan viestin blogiini viime viikolla ja vähän nauratti ajatus, että olen täällä kertonut kuinka kaikki hoituu tyyliin toisella kädellä. :D Siinä tilanteessa kun luin kommenttia, meillä oli pölyiset lattiat ja pyykkivuori odotti.. :D Sitten kun aloin tarkemmin asiaa pohtimaan, niin se on kyllä ihan totta, että siivoaminen tapahtuu kaiken toiminnan yhteydessä. Harvoin otan siivoamiselle oman ajan ja jynssään vaikka 2h putkeen. Kaikki lähtee siitä, että jokaiselle tavaralle on kotona oma paikkansa. Kaikki tavarat on paljon helpompi siivota, kun tietää mihin ne laittaa. Tähän auttaa turhan tavaran karsiminen, mitä pitää tehdä yllättävän usein. En ymmärrä miten paljon käyttämätöntä tai turhaa tavaraa kasaantuu vaikka juuri puoli vuotta sitten olisi tehnyt siivouksen. Tämä pätee etenkin lasten kamppeissa, jotka jäävät pieneksi tai vähälle käytölle. Kaikista paras ja ekologisin tapa on tietysti jo etukäteen miettiä kaikki kotiin tulevat asiat ja valkata ne pitkällä tähtäimellä. Turha ostaa mitään kaappeihin lojumaan. :)

Meillä myös molemmat siivoaa ja järjestelee kotia samalla tavalla. Mikko tekee varmaan nykyään enemmän siivoushommia kun taas minä asettelen ja muokkaan kodin esteettistä ilmettä. Kiva työnjako, eikö? :D Meillä on aika samanlainen tapa siivota ja molemmille on tietyt asiat tärkeitä, kuten keittiön siisteys ja vessan puhtaus. Ollaan kyllä useaan otteeseen puhuttu siivoojasta ja siitä kuinka voitaisiin kokeilla kyseistä palvelua. Välillä nimittäin tuntuu, että emme ehdi nauttimaan siisteydestä, kun aina on joku paikka puunauksen tarpeessa. Olisi ihanaa jos saisimme keskittyä pintasiivoukseen, pyykkäämiseen ja vaatteiden lajitteluun kun joku toinen hoitaisi itse siivoamisen. Onko teillä kokemuksia siivoojan käytöstä? Itselle tämä on kinkkinen juttu, koska toisaalta ajattelen että vitsit miten se helpottaisi arkea ja toisaalta koen sen turhaksi. En ajattele, ettenkö haluaisi maksaa kyseisestä palvelusta, vaan enemmän mulla on sellainen ”pärjään itse” tyyppinen ajattelu. Tämä varmasti juontaa juurensa lapsuudesta ja meillä ei koskaan ollut siivoojaa. Hmm.. pitää pohtia! :)

Ehkä suurin huomio on se, että jos koko ajan pitää huolta kodista ja ei päästä sitä likaiseksi tai liian sotkuiseksi on siisteyttä helpompi ylläpitää. Vai miten te koette asian? :)

Ihanaa päivää! <3Sara

ps. siivousasian vastapainona ootd henkiset kuvat viime viikolta, kun aurinko lämmitti +15 ja käytiin yhdessä lounaalla. Olin valinnut päälle farkkuhameen sekä kevyen silkkipaidan. Oi kevät, miten ihana oletkaan!

kengät / Flatterd*

hame / NA-KD*

paita / ginatricot*

takki / Zara

arskat / rayban

korvikset / & other stories

kello & rannekorut / Cluse*

*saatu