Mainos

ihana päiväretki Kotkaan

6.7.2018 Teksti: Sara Parikka

 Mainos / Kotkan-Haminan seudun matkailu

Heippa! Oon kertonut monta kertaa, kuinka tykätään lähiseutumatkailla ja tänä kesänä onkin ollut missiona tutustua uusiin kaupunkeihin. Yhteistyö Kotkan-Haminan seudun matkailun kanssa ei olisi voinut sattua sopivampaan saumaan, sillä olimme juuri miettineet Kotkaa yhtenä vaihtehtona. En ollut aiemmin tajunnut, että Helsingistä kestää vain 80 min perille ja etäisyys Kotkaan on niin pieni. Me tykätään tehdä nimenomaan päiväretkiä, eli lähteä aamulla ja palata vielä saman päivän aikana kotiin. Tämä on jo Lilan kannalta oleellista, ellei sitten hoideta hänelle hoitopaikka. Päiväretkikohteeksi Kotkan seutu on meille juuri täydellinen jo etäisyyden puitteissa, joten viime tiistai vietettiin koko perheen voimin siellä. Kokosin teille postaukseen muutamia vinkkejä Kotkan retkeä varten.

Merikeskus Vellamo

Päätettiin lähteä reissuun vaikka ilma näytti sateiselta ja pakattiin varmuuden vuoksi sadekamppeet mukaan. Hurautimme reippaasti alle kahdessa tunnissa perille ja mentiin ensimmäisenä tutustumaan Merikeskus Vellamoon, jossa on mm. Suomen merimuseo. Se oli aivan ihana paikka ja tutkittavaa riitti vaikka millä mitalla. Vellamossa oli myös paljon nähtävää lapsille ja siellä pidetään vielä heinäkuun loppuun saakka työpajaa, jossa tiistaina oli vuorossa formula-autojen askartelu kierrätysmateriaalista. Kierroksen jälkeen syötiin samassa rakennuksessa lounas Laakonki-nimisessä ravintolassa. :)

Merikeskus Vellamo

Laakonki-ravintola

Maretarium

Siirryttiin ruuan jälkeen akvaariotalo Maretariumiin, jossa piipahdettiin katsomassa suomalaisia kaloja. En ollut koskaan vieraillut samankaltaisessa paikassa. Tytöillä riitti ihmeteltävää.

Maretarium

Sapokan satama-alue ja vesipuisto

Tämän jälkeen hyvästeltiin auto ja jatkettiin matkaa rattailla. Jätettiin auto ilmaiselle paikalle Maretariumin eteen ja suunnattiin Sapokan vesipuistoon päin (kyseessä ei ole siis uintiin tarkoitettu vesipuisto, vaan upea puisto missä saa ihastella vesielementtejä kuten 20 metriä korkeaa vesiputousta). Ensin tosin pistäydyttiin jädellä! :) Oli myös iloinen yllätys kuinka sää oli selkeä ja voitiin hyvillä mielin jatkaa päivää ulkona. Rattaista kyllä löytyi kaikille sadevaatteet, mutta onneksemme ne oli turhaa matkassa.

Sapokka, satama

Sapokan vesipuisto

Sapokan vesipuisto

Katariinan meripuisto

Käveltiin Katariinan meripuistossa (jonne muuten tuli viime viikolla ihania lampaita!), ihailtiin maisemia, leikittiin ja vietettiin päivää yhdessä. Seuraavaan kertaan jää myös paljon nähtävää ja tehtävää. Puistossa on mm. majakoiden pienoismalleja, pinknik-paikkoja ja vanhaa linnoitusta. Saatiin aivan valtavasti vinkkejä Katariinassa sijaitsevasta upeasta leikkipaikasta, jossa on mm. labyrintti. Seuraavalla kerralla suunnataan suoraan sinne. Saatiin ensi tuntuma mm. Katariinan historiapolkuun, joka on tosi kiva. Lapsillekin on tekemistä kun on leikkipaikkoja mm. Katariinassa ja Mansikkalahdessa. Ensi kerralla voitaisiin viettää vaikka koko päivä siellä. :)

Mansikkalahden uimaranta

Posso-leivos

Yksi herkku jäi myös harmittamaan, kun ei päästy maistamaan paikallisherkkua Possoa. Kyseessä on siis munkkipossuntapainen herkku ja parhaiten niitä saa Kotkan torilta ennen klo 13. Eli päivän aamukahvit kannattaa juoda torilla ;) Mietin myös, että ei olisi poissuljettu idea jäädä seuraavalla kerralla yöksi Kotkaan. Vaikka autolla hurautti yllättävän nopsasti, niin tekemistä olisi riittänyt hyvin monelle päivälle. :) Kerrassaan hurmaava merikaupunki.

Katariinan historiapolku

Tässä vielä vinkkejä Kotkasta löytyvistä hyvistä lounaspaikoista/kahviloista:

  • Vausti
  • Laakonki (Merikeskus Vellamossa)
  • Kotkan klubi
  • Marina Cafe Laituri
  • Kahvila-ravintola Tulikukko

Arvonta Päättynyt

Nyt sitten parhaimpaan osioon! Saan nimittäin arpoa teille samankaltaisen setin minkä ympärillä me vietettiin Kotka päivä. Elikkäs ”perhepaketti” Kotkassa, johon kuuluu 2 aikuiselle + 2 lapselle liput Merikeskus Vellamoon ja Akvaariotalo Maretariumiin sekä lounas tai brunssi Ravintola Laakongissa. (Palkinnon arvo noin. 120€) Palkinto käytettävissä vuoden 2018 aikana. Meidän tytöt olivat ainakin super innoissaan ja me vanhemmat viihdyttiin myös äärimmäisen hyvin. :) Oli paljon kivaa sekä uutta nähtävää ja päivä sujui mukavasti kun tekemistä riitti. :) Kommentoi alle jos tämä perhepaketti innostaa ja käy ihmeessä seuraamassa @visitkotkahamina instatiliä. :) Arvon voittajan tasan viikon päästä perjantaina! :)

ARVONTA PÄÄTTYNYT

Hei ihanaa viikonloppua! Ette arvaa mihin lähden tänään kaverin kanssa..? Katsomaan Pikku G:n keikkaa. JESH! Huomiselle myös suunnitelmia, mutta niistä lisää myöhemmin. Aurinkoa! <3Sara

Lue myös