Yleinen 27.2.2015

kreikkalaiset lihapullat + bataattiranet

Teksti: Sara Parikka

Meillä on tehty kreikkalaisia lihapullia monta kertaa viimeisen kuukauden aikana. Ollaan syöty niitä lähinnä salaatin tai pastan kanssa, mutta viime viikolla kokeilin niitä ensimmäisen kerran bataattiranskalaisten kanssa si modan reseptin mukaan. Oli niin hyviä, että tein niitä vielä uudestaan viikonloppuna iltanaposteluksi.

Kreikkalaiset lihapullat

400-600g naudan jauhenliha

purkki oliiveja (me käytetään paprikalla täytettyjä ja pilkotaan ne)

paketti fetaa

 1 kananmuna

 puoli purkkia kermaviiliä

 puoli desiä korppujauhoja

mustapippuria

Bataatti ranskalaiset

täältä

Dippi

1 purkki kermaviiliä (tai se puolikas mikä jää yli lihapullista)

 1 purkki creme freshiä

valkosipulijauhetta

paprikajauhetta

grillausmaustetta

(mausteet oman maun mukaan)

Salaatti

avokado

tomaatti

basilika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (8)

hehee, kuulostaa hyvältä :)

Wau miten mahtavan näköisä ruokia

Wau ! Miten mahtavan näköisiä ruokia !

Onx noi bataattiranskikset itse tehtyjä, vai saako niitä pakasteena kenties. En ole ainakaan kiinnittäny
huomiota, että sellaisia kaupassa olisi ?

Joo on itsetehtyjä! :)

Hei noita pitää kokeilla! Montako lihapullaa sulla tuli tollasesta yhestä annoksesta tai monelleko riittää yhellä lounaalla? :D

sanoisin, että 4 syö hyvin :)

Mä en juurikaan tykkää perusranskalaisista, mutta bataattiranskalaiset on tosi hyviä. Kerran ollaan miehen kanssa tehty itse ja miehen annoksessa oli laivalla niitä, piti varastaa siltä pari :D.

hehee, kuulostaa hyvältä :)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *