Kinuskinen juustokakku

Tarvitset:

Pohja

125 g suolakeksejä (esim. Kantola) (tai gluteenittomia suolaisia keksejä) 75 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa 100 g ranskankermaa 2 kananmunaa 1 rkl vehnäjauhoja (tai maissitärkkelystä) 1 rkl hunajaa 100 g La Gruyére AOP juustoa

Kinuskikastike 2 dl kuohukermaa 2 dl fariinisokeria

Tarjoiluun

Hedelmiä, mm. viinirypäleitä ja viikunoita

Tee näin:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna suolakeksit hienoksi muruksi. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja lisää keksimurun sekaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Painele keksimuru kevyesti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Täytettä varten laita kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat, vehnäjauho ja hunaja. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Raasta La Gruyére AOP, lisää juustoraaste täytteen joukkoon ja kääntele sekaisin kaapimella. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia.  Avaa uuninluukku ja laita uuni pois päältä. Sulje hetken päästä uunin luukku ja anna kakun olla uunissa vielä noin tunti. Jäähdytä kakku tämän jälkeen jääkaappikylmäksi.

Valmista kinuskikastike. Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Varo keittämästä liikaa, ettei kastikkeesta tule liian jämäkkää. Tarjoile kakku lämpimän kinuskikastikkeen ja hedelmien kera.

 

 

Makeaa elämää pilvilinnassa –blogin Anna: http://annaj-sukkiajasuklaata.blogspot.com/

”Juustokakku sopii erityisen hyvin ystäväporukan illanistujaisiin. Niihin iltoihin, kun kokoonnutaan yhteen parantamaan maailmaa ja avataan pullo hyvää viiniä ja nautitaan hyvää ruokaa. Istutaan iltaa ja yhtäkkiä huomataan, että ollaan jo seuraavan päivän puolella. Tarjoiluista ei tarvitse stressata, sillä tämä kakku soveltuu sekä suolaiseksi tarjottavaksi hedelmäisen salaatin kera että jälkiruuaksi yhdessä kinuskikastikkeen ja hedelmien kanssa.”

 

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

X