Laskiaispulla sitruunalla, pistaasilla, suolakinuskilla... nämä ovat 6 ajankohtaisinta pullamakua
Perinteistä vai modernimpaa? Nyt on vara valita! Laskiaispullissa ei maistu enää ainoastaan mantelimassa tai hillo.
Perinteistä vai modernimpaa? Nyt on vara valita! Laskiaispullissa ei maistu enää ainoastaan mantelimassa tai hillo.
Taas on se aika vuodesta, kun vastaleivotut pullat halkaistaan ja täytetään laskiaisen kunniaksi. Hillolla vai mantelimassalla? Pitkään tämä kysymys jakoi laskiaispullien ystävät.
Viime vuosina kermavaahto on kuitenkin saanut seurakseen niin monia täytevaihtoehtoja, että nähtäväksi jää, kuinka kauan hillo ja mantelimassa säilyttävät suosionsa. Ehkä tulevaisuuden kysymykset tulevatkin olemaan: pullalla vai croissantilla? Pähkinän- vai marjanmakuisella täytteellä?
Kokosimme kekseliäimmät makuyhdistelmät.
1. Kirpeää sitruunaa ja kesäistä mustikkaa
Mustikkahillo ja lemon curd tuovat mieleen kesäiset kakut ja piirakat. Makuyhdistelmä löysi tiensä Kanniston Leipomon laskiaispullaan.
2. Suolakinuskin faneille
Suolaisen ja makean yhdistelmässä on jotain vastustamatonta. Ainakin jos on uskominen suolakinuskilla maustettujen tuotteiden määrää: kakkuja, karkkeja, suklaita, jäätelöitä, purkkaa… Nyt joukon jatkoksi voi lisätä Rönttösrouva-leipomon laskiaispullan.
3. Kinuskia ja kermaa
Jos kinuski maistuu, mutta suolainen versio ei hivele makuhermoja, laskiaispullien täytteeseen voi sekoittaa tuttua ja turvallista Dumlea! Kinuskipullista intoutui suosittu Kinuskikissa-leivontabloggaaja.
4. Laskiaiscroissant
Ei laskiaispulla, vaan laskiaiscroissant! Laskiaiscroissantista on tänä vuonna kehitelty erilaisia versioita. Muun muassa Way Bakery -leipomossa brunssipöytien suosikki saa nyt laskiaiseen sopivat täytteet.
5. Vaihtelua Nutella-täytteiselle pullalle
Nutella-täytteinen laskiaispulla on pettämätön tammi-helmikuun herkku. Jos kaipaa vaihtelua, mutta haluaa pysytellä pähkinäisissä mauissa, pistaasitahnatäytteiset pullat ovat se juttu. Viimeistä murua myöten -ruokablogin pulliin tulee myös vadelmia.
6. Tahinia täytteeksi
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Jenni Häyrinen | Food artist (@liemessa) jakama julkaisu
Näihin Liemessä-ruokablogin pulliin kermavaahdon kaveriksi laitetaan tahini-tahnaa. Tahini sopii moniin suolaisiin kastikkeisiin, mutta pullaan? Kyllä vain!
-
Laskiaisritarit
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Laskiaisbostonkakku
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Suklaawhoopiet laskiaispullan tapaan
- yli 60 min
- 8
- Keskitaso
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous