Yleinen

Lastenhuoneen uusi sänky

24.4.2016 Teksti: Sara Parikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moikka! Tätä hankintaa on pohdittu ja pohdittu ja vielä kerran pohdittu. Miten hoitaisimme muksujen nukkumisjärjestelyt, kun ikäeroa tytöillä on vähän ja huone on lievästi sanottuna pienehkö. Oon googlaillut ja kahlannut kaiken maailman sivustot läpi, jotta löytäisin erilaisia vaihtoehtoja sängyiksi. Lopulta päädyimme tilaamaan Veken Kalusteesta Liisa pieni kerrossängyn. Listaan teille sängyn ominaisuuksia ja syitä miksi päädyimme tähän vaihtoehtoon.

Kerrossänky. Onko lapsesta mitään kivempaa kuin kerrossänky? :) Ainakin itse rakastin sitä kun sain nukkua pikkuveljeni kanssa kerrossängyssä. Meillä on niin hauskoja leikkejä ja hetkiä muistoina siitä kuinka ollaan väännetty siitä kumpi nukkuu alhaalla ja kumpi ylhäällä. Voitte kuvitella sen hymyn määrän, kun Matilda kiipesi ensimmäisen kertaa yläsänkyyn.

Koko. Sängyn pienuus: ulkomitat, pituus: 164cm, leveys: 79cm, korkeus: 137cm. Mittailtiin sänkyä huoneeseen etukäteen, mutta yllätyttiin silti miten siro ja kompakti se todellisuudessa on. Sänky on kuitenkin kaikinpuolin jämäkänoloinen, joten sen puoleen ei ole huolta. Pelkäsin, että sänky näyttäisi kömpelön isolta, mutta mielestäni se istuu tuohon kuin nakutettu.

Säilytyslaatikko/varasänky. Tämä on tärkeä pointti, koska pystymme tarvittaessa nukuttaa molemmat tytöt alhaalla. Ei osata vielä sanoa milloin Matilda voi siirtyä nukkumaan yläsänkyyn ja milloin Mimosa siirtyy pinnasängystä nukkumaan Matildan kanssa. Tämä vaihtoehto on siis hyvä olla olemassa. Mikäli nukkumiseen laatikkoa ei tulla tarvitsemaan, niin säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Plussaa myös pienistä pyöristä joiden avulla laatikon saa kätevasti rullattua!

Tikkaat. Ne voi porata kiinni, mutta me ollaan pidetty ne toistaiseksi rautahakasten varassa. Ovat näinkin todella jämäkästi kiinni, mutta pystytään tarvittaessa naksauttamaan ne pois milloin vain.

Turvalaidat. Sängyssä on hyvät laidat ja niitä voi hankkia vielä lisää, jos tarvitsee.

Mua vähän kutkutti hankkia sänky mustan värisenä, mutta pelkäsin että huone menisi liian tukkoon ja synkäksi. En myöskään mene sanomaan että mustavalkoinen teema tyttöjen kanssa jatkuu tästä kodista seuraavaan, joten ehkä turvallisempaa oli hankkia sänky valkoisena.

Löysin meiltä mustaa kontaktimuovia ja askartelin sänkyyn tyttöjen nimet. Mulle tulee tuosta mieleen jotenkin ”Peppi Pitkätossu”, mutta mielestäni lastenhuoneeseen se mielikuva sopiikin. 

Olen edelleen tosi tyytyväinen mustavalkoiseen huoneen väritykseen. Huone on koonsa puolesta niin pieni, joten värit vähän jeesaa siinä että se ei mene niin tukkoiseksi.

Matilda on nukkunut alasängyssä todella hienosti, eikä mitään pois nousemisia ole tullut (ainakaan vielä). Tyttö on innoissaan kun osaa itse kiivetä sänkyyn, eikä tarvitse siihen enää apua. Mulle tuli haikea mieli siitä kuinka omatoimisesti sitä nykyään käydään nukkumaan. Lapset kasvaa niin nopeasti. <3

Veken Kalusteelta löytyy monia muitakin kerrossänkyvaihtoehtoja, sekä esim. jatkettavia lastensänkyjä.. Niitä pohdittiin myös jossain vaiheessa. Jäin pyörimään Veken Kalusteen sivuille ja voipi olla, että meidänkin sänky menee pian vaihtoon. Täytyy sanoa, että nettikauppoja paljon selanneena Veken Kalusteen hinnat suhteessa siihen että takana on Suomalainen perheyritys ovat loistavat. Kannattaa kurkata jos on huonekaluja hankinnassa! :)

<3Sara

*sänky saatu Veken Kalusteelta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA