Yleinen

Lastenhuoneen uusi sänky

24.4.2016 Teksti: Sara Parikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moikka! Tätä hankintaa on pohdittu ja pohdittu ja vielä kerran pohdittu. Miten hoitaisimme muksujen nukkumisjärjestelyt, kun ikäeroa tytöillä on vähän ja huone on lievästi sanottuna pienehkö. Oon googlaillut ja kahlannut kaiken maailman sivustot läpi, jotta löytäisin erilaisia vaihtoehtoja sängyiksi. Lopulta päädyimme tilaamaan Veken Kalusteesta Liisa pieni kerrossängyn. Listaan teille sängyn ominaisuuksia ja syitä miksi päädyimme tähän vaihtoehtoon.

Kerrossänky. Onko lapsesta mitään kivempaa kuin kerrossänky? :) Ainakin itse rakastin sitä kun sain nukkua pikkuveljeni kanssa kerrossängyssä. Meillä on niin hauskoja leikkejä ja hetkiä muistoina siitä kuinka ollaan väännetty siitä kumpi nukkuu alhaalla ja kumpi ylhäällä. Voitte kuvitella sen hymyn määrän, kun Matilda kiipesi ensimmäisen kertaa yläsänkyyn.

Koko. Sängyn pienuus: ulkomitat, pituus: 164cm, leveys: 79cm, korkeus: 137cm. Mittailtiin sänkyä huoneeseen etukäteen, mutta yllätyttiin silti miten siro ja kompakti se todellisuudessa on. Sänky on kuitenkin kaikinpuolin jämäkänoloinen, joten sen puoleen ei ole huolta. Pelkäsin, että sänky näyttäisi kömpelön isolta, mutta mielestäni se istuu tuohon kuin nakutettu.

Säilytyslaatikko/varasänky. Tämä on tärkeä pointti, koska pystymme tarvittaessa nukuttaa molemmat tytöt alhaalla. Ei osata vielä sanoa milloin Matilda voi siirtyä nukkumaan yläsänkyyn ja milloin Mimosa siirtyy pinnasängystä nukkumaan Matildan kanssa. Tämä vaihtoehto on siis hyvä olla olemassa. Mikäli nukkumiseen laatikkoa ei tulla tarvitsemaan, niin säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Plussaa myös pienistä pyöristä joiden avulla laatikon saa kätevasti rullattua!

Tikkaat. Ne voi porata kiinni, mutta me ollaan pidetty ne toistaiseksi rautahakasten varassa. Ovat näinkin todella jämäkästi kiinni, mutta pystytään tarvittaessa naksauttamaan ne pois milloin vain.

Turvalaidat. Sängyssä on hyvät laidat ja niitä voi hankkia vielä lisää, jos tarvitsee.

Mua vähän kutkutti hankkia sänky mustan värisenä, mutta pelkäsin että huone menisi liian tukkoon ja synkäksi. En myöskään mene sanomaan että mustavalkoinen teema tyttöjen kanssa jatkuu tästä kodista seuraavaan, joten ehkä turvallisempaa oli hankkia sänky valkoisena.

Löysin meiltä mustaa kontaktimuovia ja askartelin sänkyyn tyttöjen nimet. Mulle tulee tuosta mieleen jotenkin ”Peppi Pitkätossu”, mutta mielestäni lastenhuoneeseen se mielikuva sopiikin. 

Olen edelleen tosi tyytyväinen mustavalkoiseen huoneen väritykseen. Huone on koonsa puolesta niin pieni, joten värit vähän jeesaa siinä että se ei mene niin tukkoiseksi.

Matilda on nukkunut alasängyssä todella hienosti, eikä mitään pois nousemisia ole tullut (ainakaan vielä). Tyttö on innoissaan kun osaa itse kiivetä sänkyyn, eikä tarvitse siihen enää apua. Mulle tuli haikea mieli siitä kuinka omatoimisesti sitä nykyään käydään nukkumaan. Lapset kasvaa niin nopeasti. <3

Veken Kalusteelta löytyy monia muitakin kerrossänkyvaihtoehtoja, sekä esim. jatkettavia lastensänkyjä.. Niitä pohdittiin myös jossain vaiheessa. Jäin pyörimään Veken Kalusteen sivuille ja voipi olla, että meidänkin sänky menee pian vaihtoon. Täytyy sanoa, että nettikauppoja paljon selanneena Veken Kalusteen hinnat suhteessa siihen että takana on Suomalainen perheyritys ovat loistavat. Kannattaa kurkata jos on huonekaluja hankinnassa! :)

<3Sara

*sänky saatu Veken Kalusteelta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentit (25)

Moikka! Ollaan mietitty samaa sänkyä nyt hetken ja mietinkin että onko teillä siirrytty jo yläsänkyyn ja minkä ikäinesenä se tapahtui? :)

Ja saako siis alalaatikosta sängyn? minkäkokoinen patja sinne menee? :)

-Anniina-

Hei tuo on kyllä hieno kerrossänky ja muutkin kuvat sulla on tosi kivoja. Onko sulla mennyt rennosti sunnuntaipäivä Sara? :D Täällä mulla on mennyt kivasti.❤️

kiitos! :)

Heippa! Ihana idea tuo että kontaktimuovista tekee noi kimet tohon sänkyyn! ?

Tää nyt ei liity tähän postaukseen, mutta olis ihan kiva lukee sun ja Mikon suhteen alkamisesta, tai siis et miten se alko ja kuinka nopeesti se eteni ja tollasta (vähä niiku tyttöjen juttui ?) ???

Ihanaa kevättä sinne ❤️ Ellei sit tuu sitä takatalvea ?, Espoossa ainakin oli eilen maa valkosena hetken aikaa ja tänää taas sato hiukan lunta! ✋??

:)
hmmm katsotaan! :)

Aivan ihana lastenhuone teillä! :) Joteki niin tyylikäs, mutta kuiteki lapsille sopiva!

Kiitos <3

Aivan ihana toi kerrossänky! Just sopivan pieni ja turvallisen olonen pienemmille lapsille :) ja tosi kiva idea kontaktimuovista leikellä nimet! Tota vois itekin miettiä johonkin! :)

Kiitti :)

Tuossa lukee, että sänky on saatu Veken kalusteelta? Kuitenkin sanoit tilanneesi sen? Saitteko siis aivan maksutta? :o

Huone näyttää hienolta. :)

jep kyllä tein tilauksen, vaikkakin sain sen :). Maksan siitä sitten verotuksen kautta, sillä se toimii ”bloggauspalkkiona”. Ihanaa viikkoa sinne :)

Toi tyttöjen huone on aivan upea <3!

ainovilliina.blogspot.fi

KIITOS :)

Heippa, pisti silmään tuo aakkostaulu, onkohan mistä ostettu? :)

Se on juliste.. ja ostettu joskus aikoinaan ruotsista :) en edes muista mistä.. :/

Kerrossänky on kyllä hyvä valinta! :) Muistan itsekin kuinka siistiä oli päästä sinne korkealle nukkumaan. Saas nähdä miten Matilda ja Mimosa myöhemmällä iällä riitelee yläpedin paikasta? Ite valtasin yläkerran enkä veljeäni sinne nukkumaan päästänyt. Vielä pikkusen silmin se näyttää vielä suuremmalta kun mitä oikeasti on! :D

:D heh, jep.. saapi nähdä!

Aivan ihana lastenhuone! Kivasti sisustettu ja varsinkin tuo liitutauluseinä on kiva yksityiskohta huoneessa☺️

Kiitos paljon :)

Hei kiitos vinkistä! Veken kaluste ei oo ollenkaan entuudestaan tuttu, mutta meillä on pitkään ollut tietynlainen keittiönpöytä ja tuolta sellainen löytyi aika nopeasti! Vielä täytyy miettiä parin vaihtoehdon välillä, mutta nuo kalusteet kyllä tekevät vaikutuksen suomalaisuudellaan ja mukavalla hintatasollaan!
Ja upealta näyttää teidän lastenhuone, tyylikäs mutta silti selkeästi lasten valtakunta!

Joo sama homma mulla! Ei ollu entuudesta tuttuja, mutta nyt oon vieraillut heidän sivuilla vähän turhankin usein :D mahtavaa jos löysit teille uuden pöydän!! Ja kiitos kovasti :)

Onko teillä Ikean patjat Vyssa vinka 70*160cm? Muetin vaan sopiiko ne siihen

meillä on vekenkalusteelta patjat.. varmaan kandee kattoo vaan et koko mahtuu, niin luulis ettei ongelmaa :)

Moikka, nukkuuko teillä lapset vielä tässä? Ja jos nukkuu niin minkäikäisenä yläsänkyyn uakalsitte siirtää? Onko turvallisen olonen? Meillä just 1v täyttänyt poika ja 2v 4kk tyttö ja tarvisi keksiä jonkunlainen tilansäästö ratkasu lasten huoneeseen :)

Joo! Tämä on kyllä tosi näppärä ja matalalla myös yläsänky. Matilda uskaltaa hyvin nukkua myös ylhäällä :)
Voin suositella :)

Moikka! Ollaan mietitty samaa sänkyä nyt hetken ja mietinkin että onko teillä siirrytty jo yläsänkyyn ja minkä ikäinesenä se tapahtui? :)

Ja saako siis alalaatikosta sängyn? minkäkokoinen patja sinne menee? :)

-Anniina-

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *