decoration

lohipasta

10.6.2017 Teksti: Sara Parikka

LOHIPASTA meidän perheen suosikki ruoka. Valmistuu kymmenessä minuutissa ja maistuu koko perheelle myös seuraavana päivänä. Lohipasta muokkaantuu aina ruoka-aineiden mukaan ja välillä siihen yhdistetään kirsikkatomaatteja, avokadoa, basilikaa tms.. Milloin mitäkin :). Mitään ihmeempää pasta ei tosiaankaan vaadi, vaan ihan perusaineilla saa maittavaa ruokaa. Uusin muutos on käyttää kylmäsavustettua graavattua lohta, jossa maistuu hennosti savun maku. Käytetään myös ahkerasti ystäviemme kalakauppaa, jonka kala antaa aivan ensiluokkaisen maun pastaan tai oikeastaan mihin vain kala ruokaan.

Tällä kertaa pastaan päätyi:

Pastaa (sain siskoltani pasta RUMMO vinkin ja oli kyllä todella hyvään. Jatkossa ostan tätä! Maistui Italialle :))

graavattua kylmäsavulohta (valitettavasti ei kalakaupasta, olisi ollut nimittäin sata kertaa tuoreempaa)

kevätsipulia

creme fraiche

sitruuna

parmesan

mustapippuria (tai tuo taisikin olla jotain pippurisekotetta, anyway, molemmat käy)

oliiviöljy

ripaus suolaa / ei välttämätön

Keitä pasta.. Laita pannulle miedolle lämmölle creme fraiche, lohi pilkottuna, situunaa raastettuna. Pastan kypsyttyä ripaus suolaa, öljyä, parmesan lastuja, mustapippuria. Sekoita pasta ja lohiseos. Lisää kevätsipuli ja sitruunamehua päälle :) nauti! :)

Kommentit (4)

NAMINAMI munki pitää koklaa sun :)

Mmm, näyttääpä herkulliselta! :) <3

:) <3

Kuulostaa herkulliselta! Pakko kokeilla joku kerta. Rakastan lohiruokia ja teen itsekin joskus lohipastaa, mutta itse laitan siihen lohikuutioiden lisäksi vain kermaa ja sipulia (ja suolaa, pippuria). Tällainen köyhän naisen versio…

NAMINAMI munki pitää koklaa sun :)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *