Reseptit

Lohipasta

Lohipasta valmistuu vikkelästi ja sillä lähtee nälkä. Kastike mukailee carbonaraa, maun takaavat pinaatti sekä kaprikset. Voit käyttää ruokaan myös täysjyväspagettia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipasta

  • 300 g täysjyväpastaa (esim. rigatoni tai fusilli)
  • 300-400 g kirjolohta
  • 1 sipuli
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl kuumaa pastan keitinlientä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl mustapippuria
  • lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Lohipasta tehdään helposti näin:

1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa lohi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista ensin sipuli ja pinaatinlehdet pannulla öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä ainekset pois pannulta. Lisää tilkka öljyä ja paista lohipalat juuri ja juuri kypsiksi. Lisää päälle sipuli-pinaattiseos, mausta seos suolalla ja pidä ainekset lämpiminä kannen tai folion alla.

3. Laita keltuaiset, parmesaaniraaste ja sitruunamehu pieneen kulhoon. Valuta pasta ja sekoita 1 dl kuumaa keitinlientä keltuais-juustoseokseen.

4. Kääntele kastike ja lohi kuuman pastan sekaan. Viimeistele lohipasta mustapippurilla, kapriksillla ja silputulla persiljalla tai basilikalla.

Katso myös: Kukkakaali-savulohispagetti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohipasta

X