resepti

lohipiirakka

22.2.2019 Teksti: Sara Parikka

*Teen yhteistyötä Valion kanssa 2019 vuoden. Tämän postauksen tuotteet ovat itse ostettuja eikä postaus liity sovittuun kaupalliseen sisältöön. :)

Moikka! Lupasin ig:n puolella, että jaan lohipiirakan reseptin joten saamanne pitää. Olen tunnetusti suolaisten piirakoiden ystävä. Tunnetusti = kaverit usein kommentoi, että meillä on tarjolla suolaista piirakkaa ja onnekseni myös odottavat sitä.. :D Mulla oli jossain vaiheessa pidempi vaihe, kun tein aina tonnikalapiirakkaa, mutta nyt tämä lohipiirakka vei voiton. Tämä resepti syntyi hatusta ja ihan vain siitä mitä kaapista löytyi. Suolaiset piirakat on siinä just parhaita, että reseptin voi rakentaa ihan oman maun mukaan. :) Monesti piirakan viimeiset palat syön aamu-,ilta- tai välipalana.

Lämmitettynä suolaiset piirakat toimii mielestäni tosi hyvin ja maku on usein melkein parempi kun piirakka on saanut kunnolla muhia.

Pidemmittä puheitta reseptiin. <3

Tarvitset:

suolainen piirakkapohja, joko valmiina ostettuna tai itse tehtynä / super helppo tehdä

300g kylmäsavulohta

1 purjo

80g tuoretta pinaattia (yksi pussi)

200g Yrtti tuorejuusto (Valio Viola)

3 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

ripaus mustapippuria

basilikaa halutessaan päälle

..ens kerralla lisään vielä päälle juustoraastetta ;)

Ohje:

Levitä piirakkapohja vuokaan. Laita se hetkeksi 200 asteeseen esipaistumaan. Sekoita täytteet ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista uunista riippuen kypsäksi, noi 30-40min ja 200astetta. :)

Meillä alkoi tänään viikonloppu ja aamupäivä vierähti kavereita tapaamassa sekä asioilla. Viikonloppu menee rennoissa tunnelmissa ja nähdään perhettä, tehdään hyvää ruokaa ja ulkoillaan. Aika perussetti siis! Kivaa viikonloppua teille kaikille ja hei kertokaa jos resepti päätyy testiin, että mitä mieltä olitte! <3Sara