resepti

maailman paras lasagne

24.1.2019 Teksti: Sara Parikka

Moi! :) Mä rakastan lasagnea. Niin ihanaa comfort-ruokaa, joka maistuu entistä paremmalta lämmitettynä. Meillä tämä ruoka tehdään usein sunnuntaina. Lasagne on aika moni vaiheinen, joten ihaninta on kokkailla rauhassa ja ajan kanssa. Tätä ruokaa riittää myös seuraaville päiville, joka aina tietty helpottaa. Tästä tuli mieleen, että mun tavoite tälle keväälle on kaupassa käynnin harventaminen. Olisi ideaalia käydä kaupassa yhden kerran viikossa isosti ja toisen kerran hakemassa tuoreita ja täydennystä jos vaatii. Pitäisi oppia suunnittelemaan ruuat etukäteen. Meillä nimittäin on ihan liian usein se tilanne, että käydään nappaamassa ne tarvikkeet mitä sinä päivänä tarvitaan.

Tämä viikko on ollut aikamoista vilinää ja vähän jo odotan sunnuntain rauhaa. Voisin tehdä tämän Lasagnen. <3 Tänään vielä kasa töitä sisällä ja ulkona. Sitten Helsinkiin kirjaan liittyvään tapahtumaan ja illalla pitääkin pakata vkl varten. Ihanaa torstaita sinne! <3Sara

Tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, NAMI!

JAUHELIHALASAGNE (4 annosta)
n 9-12 kpl lasangelevyjä

Jauhelihakastike:
2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa (voit tietysti korvata lihan)

1-2 sipulia

2-4 valkosipulinkynttä

2 tlk tomaattimurskaa yrteillä maustettua

1 lihaliemikuutio

2 rkl tomaattisosetta

1 tölkki herkkusieni viipalaita (ei ole pakollinen)

2 tl mustapippuria

1 rkl oreganoa

Ohje: Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää tomaattimursta, liemikuutio ja mausteet sekä herkkusieni. Anna hautua kannen alla 10 – 15 min.

Juustokastike:
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
noin. 6 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
200 g juustoraastetta

Ohje: Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen muutama minuutti ja mausta. Siirrä pois levyltä. Lisää suurinosa juustoraasteesta.

Lasagnen kasaaminen ja valmistus: Levitä suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä (noin kolme kappaletta). Aseta päälle 1/3 jahelihakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Tee näin kolmekertaa ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 min.

Lisänä tomaatti & basilika salaatti ja tuore patonki maistuu aika hyvältä. :)