Mainos

Makumuistoja

7.4.2019 Teksti: Sara Parikka

Mainos / Valio

Huomenta! Tai no päivän puolella kohta jo ollaan. :) Tänään katettiin pöytä koreasti ja herkuteltiin toista tuntia aamupalapöydän ääressä. Rakastan aamupaloja ja tämä rakkaus on syntynyt pikkutyttönä. Muistan, kun äitini teki herkkuaamiaiset aina viikonloppuisin jolloin kaikilla oli aikaa istua yhdessä. Mieleeni on jäänyt erityisesti se kiireetön fiilis, hyvä energia ja iloinen tunnelma. 

Aamuissa on mahtavinta juuri se, että koko päivä on edessä. Usein mietitään mitä päivä tulee sisältämään ja monesti keksitään jotain extempore tekemistä. Parhaita vapaapäiviä on sellaiset, kun ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia ja voi mennä fiiliksen mukaan. 

Minulle on ollut super tärkeää siirtää nämä ihanat aamupalahetket myös omaan kotiini ja lähestulkoon aina kun meillä on kiireetön aamu istutaan yhdessä alas ja syödään aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Lapset ovat tottuneet myös tähän ja he jaksavat yllättävän kauan istua kanssamme. Tietty jossain vaiheessa pienet lähtevät omiin leikkeihin ja me jäädään Mikon kanssa vielä juomaan toista ja kolmatta kahvikuppia sekä höpöttelemään milloin mistäkin. 

Mietittiin tyttöjen kanssa kesälomaa viime viikolla ja Matilda kertoi, että hänellä olisi yksi toive: ”Voidaanko tehdä joka aamu sellainen yhteinen iso aamupala”. Nielaisin tyhjää ja kyyneleet kohosivat silmiini. Tajusin, että tästä tavasta on tullut myös hänelle superrakas. On mieletöntä kuinka makumuisto voi kulkea läpi sukupolvien. Tässä on parasta myös se, että pöydän antimet eivät ole se suurin pointti, vaan se yhdessä olo. Toki hyvä ruoka on iso plussa, mutta uskon että myös pienelle rauhallinen hetki yhdessä on se parhain asia. <3 

Oivariini täyttää tänä vuonna 40 v. ja se on löytynyt pöydältämme koko elämäni ajan. Meillä ei oikeastaan ole ollut muita levitteitä lapsuudenkodissa eikä nykyisessäkään. Oivariinin juhlavuoden kunniaksi Valio on järjestänyt upean kilpailun, jossa kerätään tarinoita ystävyydestä. 

”Jakamalla tarinasi osallistut ystäväsi kanssa kilpailuun, jonka palkintona on unohtumaton illallinen voittajien kesken – 40 ystävää yhdessä pöydässä! Juhlaillallista vietetään torstaina 13. kesäkuuta Helsingin Valkosaaren telakalla. Huippukokkien laatimassa kesäisessä menussa maistuu ne rakkaimmat muistot ja ilta on täynnä yllätyksellistä ohjelmaa.”

Pääset osallistumaan täältä.

Saan onnekseni osallistua ystäväni kanssa tähän taianomaiseen iltaan ja toivottavasti tapaan siellä myös Sinut ja ystäväsi. <3 Millainen makumuisto on tärkeä Sinulle? Syödäänkö muuten teillä viikonloppuisin aamupalaa ”pitkän kaavan” mukaan? Leppoisaa sunnuntaita! <3SaraLue myös