lapset

M niinkuin…

14.3.2019 Teksti: Sara Parikka

Heippa! Tänään tytöillä ja minulla on vapaapäivä. Käytiin aamusta uimassa ja haettiin hampparit lounaaksi kotiin. Tutustuttiin uuteen uimahalliin, jossa Matildalla alkaa ensi viikolla uimakoulu. Vietetään tänään myös Matildan nimipäivää ja saatiin kutsu illaksi siskon perheen luokse. Kummitäti on järkännyt pienelle nimpparijuhlat <3.

Nimipäivinä mietin usein tyttöjen nimiä ja sitä miten päädyttiin antamaan juuri nämä nimet lapsillemme. Molemmilla tytöillä on kolme nimeä ja toiset sekä kolmannet nimet tulevat suvuista. Silloin kun Matilda sai nimensä, ei mietitty asiaa sen suuremmin. Ei tiedetty vielä silloin, että toisen lapsen nimi alkaisi myös M-kirjaimella, vaan valittiin mielestämme kaunis nimi.. Tässä valinnassa tosin auttoi tietämättään tyttöjen Mumma sekä Mummi, jotka molemmat hehkuttivat nimeä Matilda tietämättä toisistaan tai siitä, että se oli meillä vahva suosikki. ;) En muista, että olisimme myöskään pyöritellyt nimiä juuri M tai S kirjainten välillä, vaan mukana oli ainakin F, V, A ja E kirjaimilla alkavia suosikkeja.. Joten aika vahingossa kolme mun rakkainta jakaa saman etunimen ensimmäisen kirjaimen. 

Täytyy kyllä myöntää, että oon aika hifistelijä nimien suhteen. Tykkään miettiä mitkä nimet sointuu ja sopii toistensa kanssa. Musta on myös ihanaa kun lasten nimet alkaa samalla kirjaimella, mutta samalla tykkään tosi paljon myös niistä sisarusten nimistä joilla ei ole samoja alkukirjaimia. Ehkä se nimien sointuminen yhteen on se tärkeämpi juttu mulle. :D Onko kellään sama? 

Minulla on kolme sisarusta ja meillä kaikilla neljällä on sama alkukirjan. Sama on myös äitini sisaruskatraassa ja vanhin siskoni jatkoi vielä omalta osaltaan S-teemaa oman lapsen kanssa. Tosin en tiedä oliko hänellä siinä syvempää ajatusta etukirjaimeen liittyen. Pitääkin kysyä! Olen miettinyt, että jos meille joskus vielä siunaantuu lisää lapsia, niin millaiset nimet heillä olisi. En keksi M-kirjaimella enää montaa vaihtoehtoa. Muutamat kivat M-alkuiset nimet on jo läheisillä ja loput ei tunnu omilta. Sitten taas ajattelen, että nyt kun kahdella on jo M-alkuinen nimi, tuntuisi luontevalta antaa samalla kaavalla nimi myös kolmannelle..

Tällaista mä kuulkaa mietin! :D Voi apua! Vauvaa ei ole näkypiirissä, joten turha tiirailla mahan seutua.. :D Nimien pohtiminen on mielestäni parasta ajanvietettä ja etenkin silloin kun odotti vauvaa. Nyt musta alkaa tuntua, että tää teksti vaan venyy ja venyy.. Meen nyt keittämään kahvia! Hei ihanaa päivää ja ONNEA kaikki nimipäiväsankarit! <3Sara

*kuvissa näkyvä M-koru on Glitteristä

*Lila on niin raasu, kun aina janoaa rapsutusta tyttöjen päikkärien aikaa sekä iltaisin.. <3

*kukkakimppu saatu inbloom / Batiste