Reseptit

Metsäiset pannukakut

Lisää metsäisiin pannukakkuihin tuoreita marjoja sekä taikinaan että pinnalle.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 2 munaa
  • 1 tai sokeria
  • 1 dl öljyä (puolet taikinaan, puolet paistamiseen)
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta

taikinaan:

  • 2 dl marjoja, esimerkiksi mustikoita

lisäksi:.

  • rove tuoreita muita kauden marjoja

Valmistusohje

Sekoita jogurtti ja munat, sokeri, suola ja puolet öljystä. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhot jogurttiliemeen ja sekoita kevyesti. Sekoita marjat kevyesti joukkoon. Voit käyttää myös pakastemarjoja.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia. Taikina kestää kuljetuksen, jos teet sen kannelliseen tölkkiin. Paista lettupannulla öljytilkan kanssa. Tarjoa marjojen ja hunajan — ja kylmän, valutetun jogurtin kanssa.

Vihje:

Turkkilainen ja kreikkalainen jogurtti on kermamaisen kuohkeata. Turkkilaiset pakkaavat jogurtin kannelliseen pikku ämpäriin. Ämpäristä riittää jogurttia sekä taikinaan että valmiiden lettujen päälle.

Kermaisen pilven kaipuussa voi vaahdottaa vatkautuvaa vaniljakastiketta. Kastike myydään pahvitölkissä.

X