Yleinen

Mikrosementti

16.2.2015 Teksti: Sara Parikka

Moi! Kuten oon jo aikasemmin kertonut, niin meidän kylpyhuone ”remontoitiin” mikrosementillä. Laatat oli laitettu 2002 ja niiden päälle edelliset omistajat olivat maalanneet. Emme pitäneet lopputuloksesta ja mietitiin miten toimittaisiin. Googlettelemalla löysin mikrosementin ja päädyimme siihen. No, mitä on mikrosementti?

2millimetrin saumaton pinnoite

voidaan käyttää niin kuivissa kuin kosteissakin tiloissa

kulutusta kestävä

kivenkova pinta

nopea (..viikon ulkomaanreissun-mökkeilyn aikana voidaan pistää kylppäri uusiksi)

mikrosementin voi huoletta laittaa vanhojen laattojen päälle (laattoja laattojen päälle ei missään nimessä kannata laittaa, kiinnitysaineet eivät ole tarpeeksi kovia, ja seinälle tulee jopa satojen kilojen paino uusista laatoista)

Mikrosementti.fi teki meidän kylppärin viidessä päivässä, todella ammattitaitoisesti. Kaikki aina varoittelee, että jotain kommelluksia tulee remonteissa aina vastaan, mutta me säästyttiin onneksi niiltä. Tehtiin kylläkin kosteusmittaus kylpyhuoneeseen ennen asunnon ostoa joten tiedettiin että tilassa ei ollut kosteutta ja laatat olivat hyvin seinässä kiinni.

Mikrosementin hinta-laatusuhde on mielestäni erittäin hyvä ja säästää kustannuksia suhteessa ”kokonaiseen” kylppäri remonttiin (missä revittäisiin kaakelit irti ja asennettaisiin eristeet uudestaan). Mietimme ensin, että olisimme vain tilanneet mikrosementtiä ja tehneet pinnoitteen itse, mutta onneksi ammattilaiset hoitivat homman. Uskon että näin pinnoitteesta tuli erityisen hieno ja tarkasti tehty. Käytössä mikrosementti on ollut aivan ihana! Varmasti jatkossa tehdään kylpyhuoneet samaan tapaan. Valittiin meille väriksi valkoinen, niin lattiaan kuin kattoon, koska tila on pieni. Kuvista välittyy siisti pinta, mutta eläväisyys ja pinnan hienous näkyy kyllä parhaiten luonnossa.

Tätä hommaa voin vain suositella ja eteenkin mikrosementti.fi porukkaa.. ja huom. kyseessä ei ole yhteistyö. Eikö olekkin aika huikea ero ennen ja jälkeen kuvilla?

<3Sara

Before   Kylpyhuone oli siis laatoitettu 2002 ja edelliset asukkaat olivat maalanneet osittain laattojen päälle. Lopputulos oli erittäin epätasainen ja epäsiisti.. Tilanteelle oli siis tehtävä jotain :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

After   Saumaton, puhdas, ihanan tuntuinen pinta jonka kanssa ei tarvitse murehtia mistään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (37)

Siis tosta tuli aivan täydellinen, ihana!!

:) Kiitti!

Nyt on aivan pakko tiedustella hintaa tuolle täydelliselle faceliftaukselle?! Meilläkin kylppäri joka on remontoitu edellisen asukkaan toimesta muutama vuosi sitten. Kunto siis hyvä joten hullua olisi tehdä hullun tyyris remontti vain ja ainoastaan ulkonäköa ajatellen (eikä ole kyllä rahaakaan moiseen). Toi voisi olla täydellinen ratkaisu ja saisin näin kauniin kylpyhuoneen ilman suurta (??!?) investointia. Näyttää todella siistiltä lopputulokselta!
Niin ja onnea uuteen kotiin! :)

joo sama homma meillä, että tuntui hullulta lähteä täyttä kylppäriremppaa tekemään. :) Tiedustelin tuolloin monilta yrityksiltä hintaa ja keskimäärin se pyöri siinä 150e neliö.. ja siihen kuului materiaali+työ. Tietysti kylppärin kohdalla pitää laskea myös seinä pinta-ala neliöihin mukaan. Meillä tehtiin tuo pesuhuone ja jätettiin saunan lattia entiselleen.. sitä ei tule nimittäin kovin usein tuijoteltua :D Kuitenkin todella edullinen, kun mitään käyttöikää pinnalla ei ole.. että sitä ei tarvitse vaihtaa. :)
Ja kiitos kovasti <3

Oi tulipas nätti!! Erikoinen mutta tosi kaunis ja moderni! :)

Kiitti :) Juu ei oo ihan tavallinen!!

Hei mahtavaa! Olen juuri haaveillut kylpyhuoneremontista ilman laattojen repimistä ja uutta laatoittamista. Lopputulos näyttää kyllä hyvältä ja siistiltä. Onko lattian pinta liukas märkänä? Onko pinta huokoinen ja tarttuukohan lika helposti? Tarviiko pintaa mitenkään huoltaa/ ylläpitää? Kiitos vinkistä! :)

Ei se oo liukas! ja siihen voi tehdä myös erityisen karhennuksen jos haluaa. Huokoinenkaan se ei ole.. itsekkin mietin molempia noista. :) Onneksi luotin ammattityyppeihin, niin tuli kyllä hyvä. Ja ei tarvitse huoltaa! Ihan parasta kun ei ole saumoja!

Tulipa tosiaan ihana :)!! Ja ai kauhee millanen toi ennen ollut :D ei kyllä maali sovi laattojen päälle tuossa tilanteessa, tai ehkä muutenkaan.. Mut nyt näyttää niin, raikkaalta ja kodikkaalta! Onko toi materiaali sellanen karhea? Tai lähinnä mietin miltä se lattiassa tuntuu? Se hyvä puoli ainakin mikäli ei oo normaali sileä lattia pinta, niin ei ainakaa lapsi niin helposti liukastele märällä lattialla. :)

Kiitti :) Se ei oo karhea vaan sileä.. mutta ei onneksi liukaskaan :)

Kiitos tästä postauksesta!
Tosi hyvältä näyttää nyt tuo teidän kylppäri, toivottavasti kohta meidänkin ;)

Varmasti!! :)

Hieno tuli!
Onko niin, että tuo mikrosementti vedetään suoraan kaakelien päälle, ei siis mitään tasoituslaastia väliin tms? Haaveilen itse samasta ratkaisusta pienen kylpyhuoneen lattialle, nyt lattiassa on karmivat siniset kaakelit ja putkiremontti tulossa vasta joidenkin vuosien päästä.

suoraan kaakelin päälle se laitetaan ja se on noin 2mm paksuista.. mutta en tiedä tarkkaan että miten se saatiin tasaiseksi. Me mietittiin ensin että oltais itse tehty sen mikrosementin laitto, mutta onneksi päädyttiin ammattilaisiin. Mikrosementti.fi tekevät 100e neliö (ja siihen kuuluu kaikki), eli kyllä edullisesti :)

Okei, kiitos!
Juu, ammattilainen on aina ammattilainen, täytyy olla yhteydessä tuonne Mikrosementtiin :)

No niinhän se taitaa olla. Mikko ajatteli että ne olis kavereidensa kanssa osanneet sen laittaa (kun ovat aika paljon kaikkea tehneet), mutta nuo mikrosementti ammattilaiset sanoivat, että jos kyseistä laastia ei ole koskaan aikasemmin käsitellyt, niin ei lopputuloksesta tule mitenkään samanveroinen. Nooh, jäipähän ainaki se koko asia ammattilaisten asiaksi, eikä tarvinnut itse miettiä :)

Hyvän näköistä jälkeä! Kommenteissa ihmeteltiin miten pinnasta saadaan tasainen, niin vanhojen laattojen päälle levitetään karkeampi mikrosementti, saneerauslaasti tai joku vastaava kova tasoite jolla saumat saadaan piiloon. Tämän tasoitteen päälle saadaan levitettyä tasainen mikrosementti pinnoite. Mikrosementillä ei kannata täyttää laattojen saumoja. Liipattaessa mikrosementtiä suoraan laattojen päälle, ei saumakohtien kerrospaksuutta saa tarpeeksi pieneksi, näin ollen se saattaa jäädä huokoiseksi, siihen saattaa tulla kuivumisesta johtuvia halkeamia ja väri saattaa muuttua paksumpien kerrosten kohdalla. Mikrosementti pinnoitukset Pirkanmaan alueella: http://www.lajura.fi

Jes, mahtavaa! :)

Kuka tekee mikrosementti pinnoituksia Turussa?

Jaetaanpa omat ei niin mukavat kokemukset Suomen Betonileimasimen maahantuomasta mikrosementistä.

Meille sitä yritti asentaa kolme eri rakennusalan ammattilaista ja pinnoitteen ongelmia selvitettiin puolisen vuotta. Lattiapinnasta tuli joka kerralla niin pehmeä, että penkillä istumisestakin jäi siihen jäljet. Lisäksi lattiakaivojen reunoilta pinnoite jotenkin imaisi vettä ja tummentui niin, että näytti kuin olisi tapahtunut vesivahinko. Seiniin jäi pysyviä tummentumia veden vaikutuksesta esim. suihkujen kohdalle.

Asennus tehtiin vesieristeen päälle siten, että pohjatasoitus tehtiin ekalla asennuskerralla saneerauslaastilla. Toisella ja kolmannella kerralla käytettiin tuota karkeampaa mikrosementtiä (Grueso), mutta ongelmat eivät silti poistuneet. Kolmannella asennuskeralla sen teki jopa yksi SBL:n mikrosementtikoulutuksia pitävästä porukasta.

Lopulta menetimme uskon pinnoitteeseen ja päätimme laatoittaa itse kylppärin. SBL ei korvannut meille mitään kuluja, joita mikrosementistä tuli, vaan he syyttivät aina asentajia, vaikka annettuja ohjeita oli joka kerralla noudatettu. Heidän käytös oli myöskin kurjaa, ikään kuin yrittäisimme tehdä kiusaa heille, kun valitimme ongelmista.

No nyt asia on kuluttajarittalautakunnassa käsittelyssä, katsotaan kuinka käy että jos vaikka saisimmekin rahamme takaisin. Tämän remonttipainajasen jälkeen en kyllä itse voi suositella mikrosementtiä kylppäriin, vaan korkeintaan johonkin seinään sisustuselementiksi. Ehkä on sitten eri asia, jos pinnoitteen asentaa vanhojen laattojen päälle, mutta tätähän SBL ei meille kertonut.

Kirjoitan Suomen Mikrosementti Oy:n puolesta, eli me teimme tuon Saran ja Mikon kph:n. Tuo viimeinen kommentti herätti mielenkiinnon, ei sen takia että olemme SBL kilpailija, enkä missään nimessä puhu heidän työstään sanallaakaan kun en siitä tiedä, mutta kaikki mitä Tuomo K mainitsee tuossa viestissä on enemmän kuin outoa. Mikrosementti (meidän maahantuoma ja käyttämä) on Eurooppalaisen AppPlus testaama ja sertifioima tuote ja pinnan iskunkestävyys on 50N/mm2, enkä usko että SBL maahantuoma materiaali sen huonompaa on – siihen ei kyllä edes jälkeä saa kun oikeen tosissaan vasaralla hakkaamalla.
Ikävää että joku on mennyt siellä pieleen, en kuitenkaan syyttäisi mikrosementtiä materiaalina – kyse on alunperin amerikkalaisesta patentista jota asennetaan kymmeniä tuhansia neliöitä päivässä ympäri maailmaa ja maissa kuten Italia, Belgia, Sveitsi, Espanja siitä maksetaan huomattavasti korkeampi hinta kuin laatoista – ja mielestäni syystäkin. T: mikrosementtimies :).

Hyvä että saadaan asiallista keskustelua. SBL lähetti kuluttajariitalautakunnalle suoritustasoilmoituksen omista aineistaan. Siinä lukee koko setille (grueso+mikrosementti+lakka):
Iskunkestävyys: luokka I: >= 4 Nm (EN 1504-2:2005)
Kulumiskestävyys: < 3000 mg (EN 1504-2:2005)
Kapillaarinen imeytyminen ja veden läpäisevyys: w = 1,0 N/mm2, liikennekuorman kanssa >= 2,0 N/mm2
Yhdenmukaistettu tekninen asiakirja EN 1504-2:2005

Minä en noista ymmärrä oikein mitään, paitsi sen mitä Googlesta löysin. Ilmeisesti iskunkestävyydessä isompi luku tarkoittaa että kestää kovempia iskuja. Googlasin PU-pinnoitteiden iskunkestävyyksiä, niin niissähän näyttää olevan erilaisia kestävyysluokkia. Esim. luokka III: >= 20 Nm tai jotain sinne päin?

Mikrosementtimies, kirjoitit että teidän aineella on 50N/mm2 iskunkestävyys – tarkoititko siis 50 Nm vai onko N/mm2 joku ihan eri asteikko? Jos on kyse samasta asteikosta, niin silloinhan lukujenkin perusteella SBL:n aine on vähemmän iskunkestävää? Toivottavasti sitten kuluttajariitalautakunta ei katso, että tämä olisi pitänyt osata selvittää ennen aineen ostoa… No tietysti sitten oli vielä ne muut tummentumis- yms. ongelmat.

Ja pitää vielä korjata tuo suoritustasoilmoitus, jonka näköjään onnistuin kirjoittamaan jotenkin pieleen. Tässä siis oikeat luvut:
Iskunkestävyys: luokka I: >= 4 Nm (EN 1504-2:2005)
Kulumiskestävyys: < 3000 mg (EN 1504-2:2005)
Kapillaarinen imeytyminen ja veden läpäisevyys: w = 1,0 N/mm2, liikennekuorman kanssa >= 2,0 M/mm2 (EN 1504-2:2005)

Ok, ilmeisesti blogi ei osaa nyt noita erikoismerkkejä näyttää oikein enkä pysty tekstejäni muokkaamaan, eli noissa luvuissa on nyt rivit solmussa eikä ”kapillaarinen imeytyminen ja veden läpäisevyys” ole tuo mitä tuossa nyt lukee. Iskunkestävyys ja kulumiskestävyys tulivat oikein.

Kiitos J-P, ei tässä sen kummempaa konsultaatiota enää tarvitse. Lattia meillä on jo laatoitettu ja seinätkin pitää vielä jossain vaiheessa laatoittaa, mutta ei ole ollut aikaa+rahaa+jaksamista siihen vielä. Nyt kun kylppäriä on puolisen vuotta käytetty aktiivisesti, seinissä on lakkakerroksen alla mikrosementissä läikkiä ja valumajälkiä, jotka tummuvat törkeän näköisiksi vesihöyryn vaikutuksesta. Onneksi alla on upouusi vesieristys niin ongelmat on enää vain kosmeettisia.

Asia on kuluttajariitalautakunnassa vielä kesken. Siellä on ilmeisesti niin paljon ruuhkaa, että arvioitu ratkaisuaika meni vuoden 2016 syksyyn. Lisäksi kun SBL vatkaa asiaa ja keksii koko ajan syytöksiä, että olisimme korjauskerroilla teettäneet työn vastoin heidän ohjeita, niin en sitten tiedä kauan päätöksessä oikeasti vielä menee.

Olen itsekin kuullut nyt kun olen asiasta joka paikassa kysellyt, että myös muiden valmistajien mikrosementeissä on ollut ihan samanlaisia ongelmia kuin meillä, eli kyllä minusta asennusmenetelmät, aineet, ohjeet, sertifioinnit yms. kaipaa jonkin verran parannusta ennen kuin mikrosementtiä voi sanoa helposti asennettavaksi ja riskittömäksi aineeksi.

Ilmeisesti tämä Tuomon tapaus mennyt kuluttariitalautakuntaan? Jos näin niin olisi kiva kuulla mikä oli lopputulos?

Mielenkiinto heräsi tästä Tuomo K:n kokemuksesta. Ja pakko sen verran tähän on kommentoida. Olen tuonut erilasia laastituotteita maahan jo 4 vuoden ajan mukaan lukien mikrosementtiä. Joten omaan mielestäni erittäin hyvät tiedot ko tuoteryhmästä. Nuo app plussan yms sertifioinnit ei oikein ole minkään arvoisia kun mikrosementille ei ole olemassa luokitusta ja eri valmistajien tuotteet testataan eri luokitusten mukaisesti. Esimerkiksi iskunkestävyys testataan useimmissa testi menetelmissä 30x30x100mm mikrosementti palikalla. Ja kun tuote on suunniteltu käytettäväksi 2-4mm vahvana kerroksena tuo testin lopputulos ei kerro mitään. Laatuvaihtelut tuotteiden ja tuotteiden ”valmistajien” välillä on todella suuret. Sen nyt voin sanoa että ei ole olemassa mitään amerikkalaista patenttia johon tuotteet perustuu. Tuote on hyvin suosittu ja joukossa on toimiviakin tuotteita mutta alalta puuttuu paljon tietoa, taitoa ja näkemystä. Jos tuomo kaipaat asiassasi apua niin konsultaationi on ilmaista.

Hei,
todella kivalta näyttää lopputulos. Olen etsimässä myös nopeata ja helppoa ratkaisua pienen vessan upliftaukseen, kun on muuten kunnossa, mutta laatat ihan kammottavat. Tuon mikrosementin bongasin Hesarin jutusta. Huomasin kuitenkin after-kuvissasi lattialaattojen saumojen näkyvän yhdessä kuvassa. Onko niin, että laattalattian kuvio tulee kuitenkin näkyviin pintaan vai saako sen peittoon niin, että lattia on todella tasainen?

Lisäys edelliseen viestiin, että katselin siis toiseksi viimeistä kuvaa, jossa on viemärikaivo näkyvissä ja suihkuletkusta pieni pätkä. Siinä melkein nurkassa on havaittavissa saumojen näkyminen, vai olenko nyt vaan übertarkkanäköinen, kun sain juuri uudet lasit;)

No niin, vielä lisäystä, että kaikissa kuvissa se taitaa näkyä siinä suihkun alapuolella ihan seinän vieressä.

Heippa!! Kiitos viestistäsi :) Katsoin heti postauksen kuvat, koska luonnossa en ollut tätä efektiä huomannut ja kuvissa se tosiaan näyttää siltä että laatta kuultaisi läpi.. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Tarkastelin lattiaa ja siitä huomaa selvästi että, ne on ”muotoilu” jälkiä ja ne menevät epsymmetrisesti. Kuva siis hämää :) Halusimme nimenomaan eläväisen pinnan, missä saa olla elävyyttä. Myös kädelle lattia tuntuu kauttaaltaan täysin tasaiselta. :)
Myöskin pinta on sen verran paksu, ettei laatan muoto millään voisi kuultaa alta.
Ollaan kyllä tykätty pinnasta älyttömästi, niin helppo lanata ja pitää puhtaana. :) Mukavuus ja helppous on ainakin mulle tärkeätä ja tietysti toi ulkonäkö.. Varmasti hankimme mikrosementin seuraavaankin kotiimme, oli siellä sitten vanha kylppäri, tai rakennettaisiin alusta itse.
Tosin kannattaa panostaa ammattilaiseen, että saa varmasti hyvän ja luotettavan lopputuloksen.
Voin siis todella suositella :)

Tosi hieno tuli kylpyhuoneesta! Löysin blogiisi kun etsiskelin juttuja mikrosementistä suunnitellessani meidän kylppäriä.

Joo, voin vain suositella :) Aivan ihana materiaali!!

Ihan mielenkiinnosta, miltä jälki näyttää nyt, kun suihkua on käytetty muutama kuukausi? Miten peset lattiaa ja seinää? Valkoiseen taitaa jäädä hoitoaineista ja shamppoista jälkiä, lähteekö irti?

Ei jää kyllä mitään jälkiä pesuaineista, eikä pintaa tarvitse pestä ollenkaan. Ainakaan emme ole sen suuremmin sitä nyt vajaaseen vuoteen pesseet :) Suosittelen!

Mikrosementti on akryylisementtipinnoite, jonka avulla saadaan elävännäköinen pinta materiaalille. Materiaalin pinta on ”kuvioinnista” huolimatta sileä ja tasainen. http://www.mikrosementti.net

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *