pohdintaa

-minä- itseni työnajantajana

12.3.2018 Teksti: Sara Parikka

Heippa! <3 Mietin tuossa yksi päivä, että olen kuullut vuosien varrella aika monta kertaa kyselyitä töiden suhteen. Useimmiten minulta kysytään ”Mitä sitten kun tuo työ loppuu?”. Kriiseilin tämän suhteen muutamia vuosia takaperin enemmänkin ja ajattelin, että se joku oma juttu on pakko löytää. En tiedä missä vaiheessa irrotin otteen tuosta ajattelusta ja aloin luottamaan elämään. Luotan siihen, että työllistyn ja löydän oman polkuni. Varsinkin kun en karsasta mitään työtä. :)

Pari päivää sitten oivalsin, että olenhan tarjonnut itselleni töitä jo yli kymmenen vuoden ajan. Siitä saakka kun olen ollut 16 olen tehnyt freelancerina töitä ja solminut pidempiä sekä lyhyenpiä työsopimuksia. Nykyään toimin toista vuotta yrittäjänä ja sitä kautta vielä konkreettisemmin itseni työnantajana.

Totta kai kaikki voi loppua ja työt siirtyä toisille tms. Elämässä nyt kun voi käydä mitä tahansa. Loppupeleissä työn merkitys on mulle sen verran suuri, että mielummin teen jotain mitä haluan mahdollisimman pitkään enkä hakeudu ”varman päälle” ratkasuihin. En osaisi nähdä itseäni tällä hetkellä esimerkiksi virassa, vaan haluan kartoittaa media-alaa mahdollisimman laajasti. Haluan tehdä erilaisia juttuja ja nähdä mahdollisimman paljon. En koe, että minulla olisi ura yhdessä korissa vaan olen saanut lonkeroita hyvin levitettyä.

Ihailen edelleen heitä joilla on tietty suunta ja tavoite työuralla. Olen kuitenkin iloinen siitä, että en väkisin yritä tunkea itseni siihen muottiin joka ei selkeästi ole minua varten. Olen alkanut vaalia freelancerin työtä ja muuttuvia suunnitelmia. Siinä on toki huonot puolet, mutta isona plussana vapaus ja erilaiset sekä vaihtelevat duunit.

Ehkä summana se, että kannattaa kuunnella omaa ääntä ja suunnata juuri sinne mikä kutkuttaa.. Vaikka epäilijöitä löytyisi niin tärkeämpää on luottaa itseensä. Kaikki järjestyy ja oma polku löytyy jos sitä lähtee rohkeasti etsimään. Meillä on niin hieno tilanne Suomessa, että opiskelu on tehty mahdolliseksi myös töiden ohessa ja kaikkia erilaisia vaihtoehtoja on mieletön määrä.

Millainen urapolku teillä on? Onko jokin tietty suunta vai monta haaraa kuten minulla? :) Onneksi ihmisiä on erilaisia! <3

Mukavaa uutta viikkoa! <3Sara

Suosittelemme