koti

mitä muuta tulee kuin ikää

20.8.2018 Teksti: Sara Parikka

Helou! Heti alkuun on pakko todeta, että postauksen kuva ovat super randomit. Halusin kuitenkin laittaa ne kuvitukseksi, koska niistä sain ylipäätään koko postaukseen idean. Aloin nimittäin pohtimaan niinkin oleellista ja tärkeää asiaa kuin sinappia. :D Mietin, että lapsena en olisi voinut kuvitella syöväni sitä ja nykyään se on syrjäyttänyt jopa ketsupin. Hahaa. No sitten aloin pohtimaan kaikkia muita asioita mitkä ovat muuttuneet iän myötä. Alla listausta ja vielä kun rullaat pidemmälle, näet reseptit näihin Mikon Bravuuri croissantteihin. :) Ihanaa päivää! <3Sara

 

ekologisuus / Mietin tätä usein nykyään. En voi sanoa, että olisin esimerkillinen, mutta huomaan kuinka teen valintoja eritavalla kuin nuorena. Myös kierrättäminen kiinnostaa enemmän ja enemmän.. Jos joskus rakennetaan oma koti, haluan keittiöön isot ja kätevät roska-astiat, niin että kierrätys on logistisesti mahdollisimman helppoa.

kahvi / Tämä just kertoo siitä, että en ole esimerkillinen, kun puhun toisessa lauseessa ekologisuudesta ja toisessa siitä kuinka juon kahvia.. Mutta siis löysin kahvin noin parikymppisenä, kun anoppilassa sitä hanakasti kaadettiin kuppiin. :) Nykyään rakastan aamukahvia ja yksi-kolme kuppia kuluu lähestulkoon päivittäin. Toivoin jopa ylä-asteiässä että oppisin juomaan kahvia, kun se oli silloin niin coolia.. :D Haha! Teestä lempparini on minttutee. <3

moraali / Oon aina ollut oikeudenmukainen ja tunkenut nokkaani välillä asioihin jotka ei minulle kuuluisi. Nyt iän myötä oon huomannut, että erilaiset moraaliin liittyvät asiat ovat nousseet pinnalle ja olen tarkempi siitä miten itse toimin vaikkapa esimerkkinä. En ennen ajatellut, että minun pitäisi ottaa vastuuta esim siitä millaista kuvaa jaan itsestäni somessa ja nykyään mietin hyvinkin paljon nuoria tyttöjä/poikia ja samassa tilanteessa eläviä perheitä. Samalla taas mustavalkoisuus toisten ihmisten valintoja kohtaan on laimennut ja ymmärrän, että konteksti on usein hyvinkin laaja.

viini / Oon ollut aina vähäinen alkoholin käyttäjä. En vedä koskaan kännejä ja alkoholi ei vain maistu. Tosin muutama vuosi takaperin aloin tykkäämään viineistä ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olen nautiskelija ja yhdistän alkoholin usein ruokailuun.

feminismi / Minut on aina kasvatettu niin, että tytöt pystyy kaikkeen ja en ole koskaan ajatellut, että tyttönä oleminen vaikuttaisi yhtään mihinkään. Työelämässä ja omien lasten myötä olen kuitenkin huomannut puutteita tasa-arvoasioissa ja huomaan kuinka sisäinen feministi nousee pintaan aina kun kuulen tai näen vääryyttä.

hamstraaminen loppuu / Ostan paljon harvemmin ja tarkemmin nykyään. Haluan tehdä mahdollisimman pitkiä ja kestäviä ratkaisuja niin kodin kuin vaatteiden jne suhteen. En myöskään halua, että kaapit pursuaa vaan olen viimeisen vuoden aikana luopunut isosta määrästä vaatteita, kamppeita ja kaikkea turhaa. En säästä lastenvaatteita vaan laitan ne samantien kiertoon. Luopuminen tuntuu vapauttavammalta kuin hamstraaminen.

fomo poistuu / Kirjoitin tähän liittyvästä aiheesta jokunen aika sitten (tämä) ja tosiaan joskus vielä tulee näitä fomo-tiloja. :D Mutta ei millään tavalla samassa mittakaavassa kuin nuorena. Nykyään sitä hyväksyy niin monet asiat ja ymmärtää, että asiat eivät ole mustavalkoisia. Olen myös paljon tarkempi kuuntelemaan omaa mieltä ja tarpeita, joka usein kehottaa pysymään kotona ja lepäämään. Vaalin sitä, enkä koe siitä huonoa omaatuntoa.

 

Mikon bravuuri: Croissantin väliin juustoa ja meetrvursti. Sitten uuniin 200 astetta, niin että juusto sulaa. Lisää vielä lämpimän croissantin sisälle Dijon sinappi.

Saran suosikki: Lämmitä croissantti ja täytä sen jälkeen: sipaisu pestoa, mozzarella juustoa, tomaattia ja basilikanlehtiä.