Beauty

näin hoidan ihoani

14.5.2019 Teksti: Sara Parikka

Moiii <3 Ihanaa tiistaita!

Mä pidin lähestulkoon koko viikonlopun vapaata töistä ja nyt on kiva palata hommien pariin. Eilinen meni tiiviisti tietokoneen parissa ja tänään puolestaan kävin aamupalaverissa, sekä tekemässä äänitöitä. Lupailin kirjoittaa teille ihonhoidosta tarkemmin ja millaisia rutiineja pidän yllä. Nykyään kokeilen uusia tuotteita aika varovaisesti ja tutkin purkkien kyljet tarkkaan ennen kuin levitän kasvoille. Silti rakastan aina testailla ja harvoin pysyn pitkään samassa tuotteessa. Hieman ristiriitaista, eikö? :D Oon myös kirjottanut talven aikana pintakuivan ihon haasteista, mutta nyt keväällä tilanne on heti helpottanut. Iho ei huuda ihan samaan tapaan kosteutta kuin pakkasella.

Kasvosuihke / Olen löytänyt kasvosuihkeet kuluneen vuoden aikana ja koen, että niiden käyttö auttaa todella paljon pitämään ihon kosteutettuna. Suihkin puhtaalle iholle kasvovettä ja levitän perään seermumin sekä voiteen. En odota, että suihke kuivuu iholle vaan pyöritän sen samantien voiteen kanssa iholle. Näin se kosteuttaa mielestäni paremmin ja saa myös kosteusvoiteen imeytymään paremmin. :)

Seerumi / RAKASTAN seerumeita.. Varsinkin kosteuttavia. Sellaiset seerumit jotka kiristävät ihoa eivät ole mieleeni.. ehkä sitten joskus vanhempana ;). Seerumit jotka ovat ihanan kevyitä ja tekevät iholle freshin tunteen ovat parhautta!

Kosteusvoide / Kosteudvoide on ehkä yksi vaikeimmista valita. Toiveet sitä kohtaan on nimittäin suuret! Kosteusvoiteen pitää olla tarpeeksi kosteuttava, mutta samalla sen pitää toimia meikin kanssa. Usein ongelmana on se, että kosteusvoiteet lähtee rullaantumaan meikin kanssa.. Vaikka olisin laittanut kunnon pohjustustuotteet.. Sopivan kevyt ja samalla sopivan kosteuttava on jees! Tietty myös vuodenajat ja sää vaikuttavat suuresti siihen mikä toimii milloinkin kasvojen iholla.

Naamio / Olen tajunnut, että ihoni on suht herkkä ja kuorinta voiteet ei sovi minulle. Sen sijaan tykkään käyttää naamioita ja sen avulla kirkastaa ihoa. Mun pitäisi kyllä mennä jonkun ammattilaisen luokse ja kysyä vielä tarkemmin aiheesta! En edes kehtaa myöntää koska olen viimeksi ollut kosmetologilla (ja siis oon ollut kerran elämässä :D).

Silmänympärysvoide / Yritän muistaa käyttää säännöllisesti silmänympärysvoidetta. En tiedä tekeekö se mitään.. Ammattilaiset ovat sanoneet, että kyllä se auttaa ja sitä olisi hyvä käyttää. Uskon heihin :D.

Ihon jokapäiväinen puhdistus / Haluaisin pestä meikit pois jollain voidemaisella maidolla tms, mutta oikeesti käytän kyllä 99% suihkun yhteydessä toimivia pesuaineita, kuten vaahtoja tai geelejä. Jos minulla ei ole meikkiä, niin silloin puhdistan ihon misellivedellä.. Olen myös huomannut, että iho todellakin kannattaa puhdistaa illalla, vaikka meikkiä ei olisikaan. Yllättävän paljon iho kerää epäpuhtautta pitkin päivää. Päivisin kasvoilla on myös usein aurinkosuoja tms, joten se on hyvä ottaa pois ennen unia. :)

Tärkeät pointit:

  • Vesi
  • Ei ikinä meikit päällä nukkumaan
  • Aurinkorasva ja suojaus
  • Säännöllinen naamio/kuorinta
  • Meikittömät päivät

Miten te hoidatte ihoa? Ja onko teillä luottotuotteita vai kokeiletteko rohkeasti uusia..? Postauksessa ei nyt tällä kertaa näy tuotteita lainkaan, koska olen vahvasti sitä mieltä, että jokaisen kannattaa etsiä ne omalle iholle sopivat tuotteet. Aurinkoa uuteen viikkoon! <3Sara