decoration

nanopinnoitus kylpyhuoneeseen *

10.9.2017 Teksti: Sara Parikka

*yhteistyössä / nanoksi.fi

Heippa! Olen kirjoittanut aiemminkin kylppärin siivouksesta ja siihen liittyvistä haasteista. Vaikka tykkään siisteydestä ja yleensä myös itse siivoamisesta, niin kylppärin siivous on se mikä kiinnostaa ja innostaa vähiten. Toisaalta taas odotukset kylppärin siisteyttä kohtaan ovat suuret. Haluan, että kylpyhuone on siisti paikka, varsinkin kun meillä on alakerran kylppärin yhteydessä vessa. Saunan lasiseinä on upea, mutta haastava pitää puhtaana, samoin kuin tummanharmaa lattia. Lattia ja seinälaatat ovat mielestäni ihan kivat, aika perus, mutta kelpaa hyvin.. Kun taas allaskaappi on pakko vaihtaa jossain kohtaa, sillä se repsottaa ja on kulunut.

Meille tarjottiin mahdollisuutta kokeilla kylpyhuoneeseen nanopinnoitusta (en ollut koskaan aiemmin kuullut moisesta) ja innostuin samalla istumalla, kun luin kattavaa listaa pinnan hyödyistä. Kyseessä ei ole remontti, vaan pinnan ehostus (eli siihen ei tarvitse mitään lupia talonyhtiöltä) ja sen avulla kylppärille saadaan käyttöikää, uutta ilmettä sekä puhtaat pinnat myös jatkossa.

Nanopinnoitus koostuu laattojen ja saumojen syväpuhdistuksesta jossa lika, kalkki, home ja epäpuhtaudet poistetaan perusteellisesti. Meillä puhdistettiin kylppärin lattia, lasiseinä, suihkuseinä ja seinät. Pelkästään puhdistamiseen meni noin kuusi tuntia, joten uskon että se todella oli ”syväpuhdistus”. Meillä oli kuulemma seinissä millin verran kalkkia ja täytyy sanoa, että puhidistamisen jälkeen ero oli melkoinen. Selitin juuri siskolleni, että ennen meillä oli sellaiset luonnonvalkoiset seinät ja nyt ne oikeen säihkyy kirkkaan valkoisina. :D Lattian suhteen kaikki kalkit saatiin pois, mikä on aika mieletöntä, koska voin kertoa että olen noin 10 eri kalkinpoisto kikkaa kokeillut tuloksetta.

Syväpuhdistuksen jälkeen pinnoille laitetaan nanopinnoite joka hylkii likaa, kalkkia, hometta ja ylipäätään epäpuhtauksia. Pinnan laitto ei kestä kauaa ja tilan pitää antaa kuivua 24h. Tämän jälkeen tilaa pystyy käyttämään totuttuun tapaan. Ensimmäisellä suihkukerralla huomasin konkreettisesti kuinka suihkuseinä hylki likaa ja vesi jäi helmeilemään seinän pintaan. Myös lattia muuttui jalan alla hieman tahmeaksi kastuessaan ja tunsin kuinka shampoo valui rivakasti pois lattialta. Mieletön ero kaikinpuolin!

Nanopinnoite voidaan tehdä vanhaan kylppäriin, jolloin siitä saa uudenveroisen tai vastaavasti uuteen kylppäriin jolloin käyttöikää tulee lisää lähes 10-15vuotta. Itselle tärkeä pointti nanopinnoitteessa on sen ekologisuus & turvallisuus ja se, että puhdistamiseen riittää lämminvesi sekä mikrokuituliina (vaikkakin nanopinta kestää tarvittaessa myös erilaisia puhdistusaineita).

Nanopinta on ollut kylppärissämme nyt muutaman viikon ja ainakin näillä kokemuksilla voisin suositella sitä ihan kaikille. :) Kirjoittelen vielä marraskuussa lisää käyttökokemuksista kun on enemmän viikkoja alla. Täältä pääset täyttämään hintalaskurin, jonka avulla saat arvion pinnoituksen kustannuksista. Nanopinnoitus on murtoosa kylppäriremontin hinnasta ja pinnoituksia voidaan suorittaa myös keittiön välitilaan, eteiseen tai minne ikinä kaipaakaan suojaa lialta. Kannattaa ehdottomasti tutustua tähän pinnoitteeseen, josta on hurjasti hyötyä ainakin meidän taloudessa! Raikasta päivää! Alla näkyy ennen ja jälkeen kuvia. :) <3Sara

ps.. ennen ja jälkeen kuvat on kuvakäsitelty täysin samalla tavalla.. :)

nanoksipinnan asennuksen JÄLKEEN 2vk

 

ENNEN nanoksipinnan asennusta.. 

..eikö olekkin mieletön muutos? :)

Kommentit (5)

Ihan hyvin on pysynyt! Toki likaa tulee ja edelleen pitää siivota, mutta hieman pidemmällä välillä. :) Kalkki on toistaiseksi pysynyt poissa ja se oli suurin ongelma :)

Paljonko tämmöinen käsittely maksaa?

Riippuu paljon kylppärin koosta :) voit käydä täyttämässä hintalaskurin linkin kautta jos tahdot :)

Jostain syystä en onnistunut kirjoittamaan suoraan kommenttia, vaan jouduin käyttämään vastaa-toimintoa. Lupasitkin marraskuussa kertoa lisää kokemuksia nanopinnoitteesta. Ilmeisesti tekniikka on samankaltainen, mitä autoihin nykyään tehdään. Tumma lattia on itselläni kauhistus, eikä siihen ole tehonnut pesuaineet, saati kehutut höyrypesut. Mielelläni kuulisin kokemuksia juurikin tuon lattian suhteen, sekä tehopesusta. Millä taataan, että pesu ei vahingoita pintoja? Tästä nanopinnoitteesta ei juuri kokemuksia ja keskusteluja löydy internetin ihmeellisestä maailmasta, joten siksi toivoisin, että kertoisit aiheesta lisää.
Aurinkoista viikonloppua!

Minuakin kiinnostaa, miten pinta on pysynyt ja tuo tummalla lattialla eritoten.

Ihan hyvin on pysynyt! Toki likaa tulee ja edelleen pitää siivota, mutta hieman pidemmällä välillä. :) Kalkki on toistaiseksi pysynyt poissa ja se oli suurin ongelma :)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *