resepti

parasta ruokaa

17.3.2018 Teksti: Sara Parikka

Helou! Tätä ruokaa tein Matildan nimipäivänä, kun saatiin mun äiti meille syömään. Voisin syödä tätä melkeinpä joka päivä, etenkin jos kala olisi joka kerta näin laadukasta. Kävin nimittäin hakemassa kalan Maxin Kalasta ja se jälkeen loput ostokset normi kaupasta. Hehkutin myös äidilleni kalaa ja esittelin kuinka tuoretta ja hyvää se oli!

Seuraavana listalla on oppia tekemään myös muista kala lajeista hyvää ruokaa, kun tuntuu että aina valitsen tutun lohen. Olisiko teillä joku hyvä resepti tai simppeli ohje mielessä? :)

Kasvispaistos:

2 porkkanaa

1 sipuli

1 paksoi

1 puntti parsaa

1 halloumi juusto kuutioituna

pieni kesäkurpitsa

…kaikki kasvikset pilkotaan ja laitetaan pannulle öljyn kanssa. Kevyesti paistoa. Halloum on hyvä ruskistaa toisella pannulla ja lisätä kasvisten joukkoon. Parsat keitetään (lyhyt aika keitin vedessä), pilkotaan ja lisätään kasvisten joukkoon..

Kala:

Lohi leikattiin mulle valmiiksi kaupassa, joten en tehnyt muuta kuin paitoin sitä muutaman minuutin. Lisäsin päälle ripaukset sirtuunapippuria. NAMI!

Mukavaa lauantaita! Mä sain minit juuri päikkäreille ja nyt alan valmistautumaan häitä varten. Nakataan tytöt hoitoon ja mennään nauttimaan kaksin illasta. <3Sara

Kommentit (3)

Ihanan värikästä ruokaa!

Näyttääpäs herkulta! Kokeile joskus tehdä kalakeitto esim. kuhasta, ahvenesta tai vaikka hauesta. Vaalea kala sopii hyvin keittoihin ja lisätwistiä saa esim lisäämällä aasialaisia makuja liemeen. :)

Moikka! Näyttää hyvältä tuo ruoka. Vinkkinä kalaruokiin tällainen resepti: ahvenfileitä leivitettynä, keitettyjä perunoita ja tillikermaviilikastike, kylkeen sitruunaa :)

Ihanan värikästä ruokaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *