Reseptit

Perjantai-pizza - vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia

Kotimatkalla pitseriassa poikkeaminen on helppoa ja sujuvaa. Seuraavan kerran kokeile tehdä pitsa kuitenkin alusta alkaen itse! Mukavaa ajanvietettä ja lopputulos on erittäin maittava.

Teksti:
Hanna Gullichsen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • kirsikkatomaattia (tai muita minitomaatteja)
  • ilmakuivattua kinkkua
  • vuohenjuustoa
  • (mozzarellajuustoa)
  • mustapippuria
  • rucolasalaattia

Valmistusohje

Pizzaan voi hukata jääkaapin jämäpalat. Itse leivottu pizzapohja on juuri niin ohut kuin haluat.

Herkullinen pizza valmistuu Hanna Gullichsenin reseptillä näin:

Valmista ensin pizzapohja. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Anna hiivan aktivoitua noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot, öljy ja suola. Vaivaa kevyesti pizzataikinaksi. Suojaa kulho astiapyyhkeellä ja anna nousta nosta vedottomassa paikassa vähintään 10 minuuttia.

Puolita minitomaatit, ja viipaloi käyttämäsi juusto. Kauli sitten pizzataikinasta ohut pohja. Levitä päälle ensin pilkotut sipulit, sitten ilmakuivattua kinkkua. Lisää tomaatit ja juusto. Mausta mustapippurilla.

Kypsennä uunissa (pizzatoiminnolla) 8–12 minuuttia. Lisää ennen tarjoilua rucola, ja nauti.

Tutustu myös tämän reseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin.

X