Mainos

pikkujouluristeilyllä

2.12.2018 Teksti: Sara Parikka

Kaupallinen yhteistyö / Tallink Silja

Iltaa <3! Täällä just tehtiin tyttöjen kanssa torttuja ja lämmitettiin glögiä. Nyt minit katsoo silmä kovana Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset elokuvaa. Meillä alkaa pikku hiljaa rytmi taas valumaan lomamoodiin, joten nukkumaan menolla ei ole samalla tavalla ”kiire”.

Me tultiin tänään Tukholmasta ja oltiin koko mun puolen perheen kanssa perinteisellä pikkujouluristeilyllä. Tämä taisi olla jo neljäs kerta. <3 Vitsit miten kivaa meillä oli ja voitte vain kuvitella miten innoissaan pienet olivat. Ollaan aina matkustettu Silja Line:lla ja täytyy hehkuttaa sitä miten hyvin lapset on huomioitu kaikessa laivalla. Heti laivaan astuessa oli Muumit tervehtimässä ja Tukholman päässä JOULUPUKKI!!! Samalla saatiin lastenohjelma käteen, josta oli helppo seurata mitä kaikkea laivalla tapahtuu. Pystyttiin hyvin sumplimaan ruokailut sen mukaan, että ehdittiin discoon ja leikkipaikalle.

Menomatkalla syötiin koko porukka Buffetissa ja oli kiva kun kaikki päästiin pitkään pöytään syömään yhdessä. Kannattaa siis etukäteen varata laivalta pöytä, jos tahtoo syödä yhdessä muun seurueen kanssa. Ollaan joka vuosi toimitettu kaikkien varausnumerot laivalle ja sen avulla saatu yhteinen pöytä. :) Paluussa herkuteltiin ravintolassa (El Capitan) ja se oli kyllä mukavaa vaihtelua Buffetille.

Hytissä meillä oli ikkunat merelle, koska aiempina vuosina ollaan tajuttu, että tytöt rakastaa katsoa merta ja tutkia mitä kaikkea siellä näkyy.

Meidän äiti, eli lasten Mumma muistaa tyttöjä sekä siskoni poikaa aina pikkujoululahjoilla ja tänä vuonna me lapset oltiin tehty myös meidän äidille lahja. Jokainen meistä lapsista oli kirjoittanut 6 lappua Äidille, joten hän saa nyt 24 päivää nostaa lasipurkista ajatuksia, tehtäviä, terveisiä jne. Äiti oli todella otettu ja innoissaan! Tänään hän sai Matildan ajatuksen: ”Jos mun pitäisi valita joku, niin valitsisin Mumman.”

Lapsille risteily on aina todella iso juttu ja sitä odotetaan monta viikkoa. Juhlamekot oli pakattu matkaan jo monta päivää aikasemmin ja glitterisukkikset odotti discoa.. :D Vaikea edes sanoa yhtä parasta asiaa laivalta lastennäkökulmasta. Leikkipaikka on iso ja sieltä löytyy vaikka mitä. Meidän tytöt viihtyisi siellä varmasti koko päivän. :D Buffetissa sekä ravintolassa henkilökunta jakoi ”Muumi”-tehtävävihkot sekä kynät heti kun huomasivat, että lapset ovat syöneet ja pyöriskelee paikallaan. Tästä eleestä mulle tulee aina hyvä mieli! Vaikka en odota ravintolan puolesta mitään tarvikkeita lapsille, niin siitä tulee aina lämmin fiilis kun halutaan myös lasten viihtyvän. Onhan se myös sanomattakin selvää, että jos lapset viihtyy niin aikuisilla on mahdollisuus myös syödä ja seurustella pidempään. Disco, Muumit, Harri Hylje ja Joulupukki jäivät tyttöjen mieleen. Samoin myös uimassa käynti siskojeni kanssa. Risteilyn aikana lapset sai kyllä niin monta kokemusta, että kiukutteluun ei jäänyt aikaa. Eri juttu sitten, kun pääsi kotiin.. ;)

Oletteko te käyneet risteilyllä perheen tai lasten kanssa?

Sain Annan paras blogi 2018 voiton yhteydessä lahjakortin Silja Line:lle ja suunniteltiin jo josko käytettäisi se äitini ja tyttöjen kanssa. Itselle yksi paras puoli risteilyssä on se kun pääsee Tukholmaan päiväksi. Tällä kertaa sää ei suosinut, mutta silti pyörittiin kaupungilla ja kaupoilla. Ensi vuonna sitten uudestaan! <3Sara