resepti

pitaleivät, tsatsiki resepti & kuulumiset

28.4.2019 Teksti: Sara Parikka

Helou! Tein perjantaina minulle ja tytöille täytettyjä pitaleipiä. Mikko oli kuvauksissa myöhään, joten väsäsin ruuan samalla kun minit katsoi silmäkovana pikku2. Nyt kun mietin, niin multahan jäi puolet täytteistä jääkaappiin. Oli niin sairas nälkä, joten ajattelin vähän oikaista. :D Pitaleivät on siitä huikeita, että niiden sisään voi laittaa melkeinpä mitä vain! Tällä kertaa täytteeksi päätyi: salsaa, tsatsikia (alla resepti), tomaattia, korianteria, halloumia ja falafelpullia. Olin kyllä napannut kaupasta myös avokadoa, kurkkua ja maissia, mutta ne jäivät nyt odottamaan seuraavaa ruokaa. Mitä täytteitä te laitatte pitaleipiin? :)

Tsatsiki:

  • 400g turkkilaista jogurttia
  • 1 kurkku
  • 1/2 sitruuna
  • 3 valkosipulia
  • 200g fetaa (tämä ei ole pakollinen)
  • suolaa & pippuria
  • ohje: Raasta kurkku ja kaada ylimääräinen neste pois. Raasta myös puolikas sekä hyvin pesty sitruuna. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää jogurttiin. Lisää myös raasteet ja mausteet. Voit puristaa halutessasi sitruunan mehua joukkoon ja lorauttaa hieman oliiviöljyä. Lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.

Vietettiin eilen meidän 5-v hääpäivää kaksin ja tytöt pääsivät Mummalle yökylään. Oli aivan ihanan rento päivä & ilta <3. Juuri sellaista mitä kaipasin! Aamulla tosin lähdettiin kotiin lääkärin kautta, kun Matildalla oli puhjennut silmätulehdus. Saatiin silmään lääke ja samalla haettiin vappupallot + tein isommat ruokaostokset. Selailin muuten kaupassa teidän reseptejä ja ensimmäiset lähtee nyt tulevana viikkona testiin. :) Kiitos!!

Seuraavat viikot on melkoista hulinaa töiden, vapun ja kaiken maailman kekkereiden johdosta. :) Blogiin oon kasannut ihanaa sisältöä tuleville viikoille, joten kannattaa pysyä kuulolla. Hei aurinkoista sunnuntaita! Mä meen nyt lasten kanssa ulkoilemaan ja meinataan treffata myös mun siskoa. <3Sara