Mainos

rakkautena kahvi

29.4.2019 Teksti: Sara Parikka

Mainos / Nespresso

Huomenta! Jos oikein muistelen, niin sieltä lukijoiden joukosta löytyy myös kahvin ystäviä. Mun tausta kahvin kanssa on super hassu, koska aloin juomaan kahvia vasta aikuisiällä. Anoppini tarjosi usein kahvia ja en aina viitsinyt pyytää teetä. Näin ollen maistelin useaan otteeseen kahvia ja aloin pikkuhiljaa tykkäämään siitä. Muistan vieläkin, kun ensimmäistä kertaa hain takeway kahvin päälle parikymppisenä. :D

Pikkuhiljaa rakkaus kahviin siis syttyi ja viimeistään lasten myötä siitä tuli iso ilonaihe.. :D Äitiyslomalla kahvihetket, pullat ja ystävien seura oli ihan parhautta.

Miten te olette löytäneet kahvin alunperin?

Meillä on ollut Nespresson Vertuo kahvikone käytössä nyt vajaan vuoden verran ja tykätään siitä älyttömän paljon. Ajattelin aina, että kotiin tarkoitetut kahvikoneet eivät olisi kovin hyviä, mutta asia ei ole yhtään niin. Ihanin hetki aamussa on se, kun pääsee napsauttamaan kahvikoneen päälle ja saa unenpöppörössä ihanan kahvin cremalla. Ai että! Tykkään normi suodatinkahvista, mutta täytyy myöntää, että Vertuolla kahvin nauttiminen nousee ihan uudelle levelille. Rakastan myös maistella erilaisia makuja ja suosikki vaihtelee fiiliksen mukaan. :) Meillä on eniten käytössä 230ml kapselit, joista saa juuri täydellisen mukin kahvia. Lisään usein kauramaidon joko ennen tai jälkeen kahvikapselin laiton. Kaikki maut, joita ollaan testailtu ovat olleet tosi hyviä, mutta suosikiksi nousee: HAZELINO, MASTER ORIGIN MEXICO ja MELOZIO. Kahvikapseleissa on myös selkeät koodistot sen mukaan millainen vahvuusaste kahvissa on. Näitä kannattaa siis myös tutkailla! :)

Nespresso valmistaa heidän kahvin vastuullisesti ja valvotuissa olosuhteissa, joten kahvin laatu on taattu. Kapselit voi kierrättää kahvinpuruineen ja siihen käytämme Nespresson omaa roskasäiliötä. En kyllä ikinä ole nähnyt näin kaunista roskista! :D Ei häiritse yhtään silmää keittiön pöydällä. Kapselit ovat siis täyttä alumiinia – ja alumiinia voidaan kierrättää ikuisesti. Yksi iso ero normi suodatinkahviin on se, että Vertuon kahvikupit tulee aina juotua aina viimeistä pisaraa myöten. :) Tosi usein kun keittää kahvia on vaikea arvioida tarkkaa määrää ja usein keittää ”turhaa” liian paljon tai vaihtoehtoisesti liian vähän. Vertuolla voi tehdä myös ison kupin 414ml kahvia, johon päälle muodostuu ihana crema (eli maitoa ei edes tarvita). Tämä on helppo napata mukaan silloin kun lähtee liikkeelle. Mä otan usein aamulla mukaan juuri ison (aamun pelastaja :D) kupin kahvia.

Onko teillä kokemuksia kahvikoneista? :)

Kuvat ovat viime viikolta, kun saatiin kavereita kylään. Esittelin heille Vertuo kahvikoneen ja he saivat valita kapselit omien mieltymysten mukaan. :) Tänään meillä valmistaudutaan vappuun ja meinaan leipoa mangojuustokakun sekä tehdä itse perunasalaattia. Nyt menen laittamaan toisen kahvikupin tulemaan ja tsekkaan, että meiltä löytyy kaikki resepteihin tarvittavat ainekset. Kahvi & kokkailu on kombona aika jees ;)! Aurinkoista viikkoa! <3Sara

 

 

Lue myös