travel

reissuhaaveet 18-19

2.9.2018 Teksti: Sara Parikka

Moikka! Ollaan reissattu vuoden-kahden sisään säännöllisesti. Laskettiin, että lapsillakin on jo vaikka kuinka monta lentoa takana ottaen huomioon heidän nuoren iän. Omassa lapsuudessa reissut eivät olleet mikään vakio, joka kesän tai talven juttu. Ollaankin paljon puhuttu siitä, että ei haluta lasten kasvavan siihen ajatukseen, että joka lomalla suunnataan lämpimään. Tulevina vuosina meidän matkailu tuskin vähenee, mutta kohteet ovat taatusti erilaisia.

New York / Ollaan käyty Mikon kanssa kahdesti Nycissä ja toisella kerralla koko mun puolen perhe, sekä Matilda 1v 3kk oli mukana. Olemme rakastuneet kaupunkiin ensisilmäyksellä ja etenkin Mikko on tykästynyt Nyciin. Niinpä lähdetään hänen 30.v synttäreiden kunniaksi kahdestaan minilomalle sinne. On myös ihana nähdä New York ennen joulua, koska molemmat kerrat ollaan oltu siellä kesällä.

Kotimaanmatkailu / Ollaan mietitty, että kotimaanmatkailua olisi mukava lisätä. Meillä on Mikon puolelta mökki Savossa, jossa toivottavasti pääsisimme tulevina vuosina viettämään enemmän aikaa. Myös kaupunkiretket hotelliöineen olisi kivoja. Varsinkin jos saisi seuraksi kaveriperheitä. :) Lappi, Pohjois-Norja ja retkeily kiinnostaa varmasti vuosi vuodelta enemmän. Tämä myös helpottuu mitä vanhemmiksi tytöt kasvaa.

Amsterdam, Berliini, Rooma / Ensi keväänä meidän on tarkoitus järjestää 5.v hääjuhla (koska emme ole juhlineet häitä) ja sen jälkeen olisi ihana lähteä jonnekin minilomalle. Joko kahdestaan tai sitten koko porukalla. Olen miettinyt, että jokin Euroopan kohde olisi kiva keväällä ja nuo kolme ovat pyörineet mielessä.

Laivareissut / Ollaan käyty Tukholmassa ja Tallinnassa joka vuosi, välillä muutamaan otteeseenkin. Näitä reissuja olisi jatkossakin ihana järjestää erilaisilla kokoonpanoilla. En ole mikään laivamatkustamisen fani, mutta lasten myötä siitä on tullut ihan mukavaa. Tytöt viihtyvät laivalla tosi hyvin ja Tukholmassa sekä Tallinnassa on aina kiva käydä. Ollaan myös käyty Tukholmassa muutamia kertoja lentäen ja sehän on tietty superkätevää kun lentoaika on 1h.

Matkat kavereiden kanssa / Olen mietitty kaverin sekä siskon ja äitin kanssa erilaisia minireissuja. Nämä aikuisten pitkät viikonloput on musta super ihania. Mikko lähtee meistä seuraavana ja hän suuntaa kavereiden kanssa Itävaltaan. Minua ja reissukumppaneitani puolestaan kiinnostaisi mm. Lontoo ja Kööpenhamina.

Perhematkat / Me ollaan matkustettu isommalla joukolla jo moneen otteeseen. Vaikka on vaikeaa saada sumplittua kaikille sopiva aika, miettiä sopiva lomakohde jne jne, niin mielestäni jokainen reissu on ollut sen arvoinen. On ihan parasta jutella rauhassa perheenjäsenten kanssa, saada lapsille seuraa ja vain viettää aikaa yhdessä. Matkoilla lapset lähentyvät myös ihan eritavalla perheen muiden aikuisten kanssa, kun nähdään joka päivä ja vietetään lomalla ”arkea” yhdessä. Näille matkoille olen aina avoin!

Millaisia reissusuunnitelmia teillä on?

Oon laittanut tänään kotia syyskuntoon ja kuvailin myös täällä. Joten pian kotijuttua tulossa. :) Mennään tänään vielä käymään Mikon porukoilla ja tavataan minien serkkuja. Mukavaa sunnuntaita! <3Sara

playsuit / h&m