Reseptit

Sadonkorjuusalaatti

Värikäs ja maukas salaatti syntyy raikkaista satokauden vihanneksista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 pikkuporkkanaa
  • 6 retiisiä
  • 2 kesäsipulia (varsineen)
  • 1 uuden sadon parsakaali nuppuina
  • kourallinen salaatinlehtiä
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • 4 keitettyä kananmunaa

SIPULINVARSIKASTIKE

  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl omena-valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 kesäsipulin varret

Valmistusohje

  1. Pese porkkanat ja retiisit huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kesäsipuli. Säästä varret kastikkeeseen.
  2. Kiehauta kattilassa vettä ja keitä parsakaalin nuppuja kaksi minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  3. Levitä salaatinlehdet vadille ja lisää päälle porkkana-, retiisi- ja sipuliviipaleet, parsakaalit ja herneet. Puolita kananmunat ja lisää ne salaattiin.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille.

Lisää raikkaita salaatteja kesäkasviksista:

raikas kasvissalaatti

Raikas kasvissalaatti

nyhtökaura-kasvissalaatti

Nyhtökaura-kasvissalaatti

rapea kesäsalaatti

Rapea kasvissalaatti

Kotiliesi.fi: Lämmin kesäsalaatti

X