Sadonkorjuusalaatti
Värikäs ja maukas salaatti syntyy raikkaista satokauden vihanneksista.
Ainekset
- 4-6 pikkuporkkanaa
- 6 retiisiä
- 2 kesäsipulia (varsineen)
- 1 uuden sadon parsakaali nuppuina
- kourallinen salaatinlehtiä
- 2 dl tuoreita herneitä
- 4 keitettyä kananmunaa
SIPULINVARSIKASTIKE
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl omena-valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 2 kesäsipulin varret
Valmistusohje
- Pese porkkanat ja retiisit huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kesäsipuli. Säästä varret kastikkeeseen.
- Kiehauta kattilassa vettä ja keitä parsakaalin nuppuja kaksi minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Levitä salaatinlehdet vadille ja lisää päälle porkkana-, retiisi- ja sipuliviipaleet, parsakaalit ja herneet. Puolita kananmunat ja lisää ne salaattiin.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille.
Lisää raikkaita salaatteja kesäkasviksista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous