Reseptit

Sienipiirakka

Syksyn sienisadosta syntyy herkullista sienipiirakkaa. Piirakka leivotaan hiivataikinapohjaan, täytetään meheväksi kermaisella juustotäytteellä ja kantarelleilla tai suppilovahveroilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienipiirakka

  • 1 1/2 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ripaus sokeria
  • 3 rkl öljyä
  • noin 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1–2 dl raastettua kermajuustoa
  • 2 sipulia
  • 1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sienipiirakka leivotaan näin helposti:

1. Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita hyvin.  Lisää jauhot hyvin alustaen. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

2. Kiehauta sienet ja sipulit erikseen pannulla öljytilkassa. Mausta sieniseos suolalla ja pippurilla. Sekoita myös ranskankermaan pippuria ja suolaa, lisää siihen juusto.

3. Kauli sienipiirakan taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Levitä päälle ensin ranskankerma-juustoseos, sitten sienet ja sipuli.

4. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa sienipiirakka raikkaan, rapean salaatin kanssa.

Saatat pitää myös pakastetaikinalevyistä tehdyistä helpoista kantarellipiiraista, mehevästä sieni-poropiirakasta tai kantarelli-sinihomejuustopiirakasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö jo nämä vinkit sienten puhdistamiseen? Sieniasiantuntija kertoo yhden nopean kikan

X