Reseptit

Sitruunapasta - pasta al limone

Sitruunapasta eli pasta al limone on taivaallisen hyvää sellaisenaan, mutta se sopii myös paistetun kalan tai äyriäisten seuralaiseksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunapasta:

  • 350 g spagettia tai tagliatellea
  • 1 iso sitruuna
  • 40 g voita
  • 1 dl valkoviinä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl pastan keitinlientä

Viimeistelyyn:

  • parmesaanijuustoa raastettuna
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Sitruunapasta – pasta al limone tehdään helposti näin:

1. Laita 3 litraa vettä kiehumaan. Lisää veteen 2 tl suolaa.

2. Pese sitruuna kuumalla vedellä, raasta kuori ja puserra mehu talteen. Sulata voi laakealla pannulla tai paistokasarissa. Lisää sitruunankuoriraaste ja kiehauta.

3. Kaada pannulle valkoviini, sitruunamehu ja kerma. Keitä kastiketta hieman sakeammaksi, lisää parmesaani ja mausta kastike suolalla. Nosta pannu pois levyltä.

4. Lisää pasta kunnolla kiehuvaan veteen ja keitä juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kauhalla talteen 1 dl keitinlientä. Valuta pasta siivilässä ja kaada kastikkeen sekaan. Lisää keitinlientä ensin 1/2 dl ja tarvittaessa loput. Kuumenna pasta nopeasti ja annostele lautasille. Pyöräytä annosten pinnalle reilusti mustapippuria ja viimeistele sitruunapasta parmesaaniraasteella.

Katso myös:  Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Lue myös Kotiliesi.fi: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

X