me

toivomuksia keväälle

19.3.2019 Teksti: Sara Parikka

*postauksen linkki on kaupallinen

Oi kevät! Oon kevään lapsi ja pitänyt sitä aina parhaana vuodenaikana. Eilen mietittiin Mikon kanssa, että pitää alkaa tekemään enemmän iltaisin asioita.. Tuntuu, että ollaan jääty kiinni johonkin talvihorrokseen.. :D 18.30 on jo tyylii iltafiilis ja ulos ei ole houkuttelevaa lähteä. Heti eilen pakattiin lapset Matildan uimakoulun jälkeen autoon ja lähdettiin syömään sekä käymään yhdessä kaupassa. Tultiin kotiin ennen kahdeksaa ja lapset meni super hyvin nukkumaan, kun ilta oli ollut aktiivinen. Tänään ollaan varmaankin kotosalla ja käydään ehkä vähän ulkona + pelaillaan lautapelejä. Miten te vietätte alkuillat/illat?

Alla listattuna toiveita keväälle. Uusi vuodenaika avaa ihan uudet mahdollisuudet ja piti ihan pohtia mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon. :)

Toiveet ja odotukset:

  • Valoa ja aurinkoa tänne kiitos! Nyt jo huomaan kuinka päivät pitenee ja lisääntyvä valo antaa mielettömästi energiaa. Valo helpottaa töiden tekemistä myös hurjasti, koska kuvien ottoon jää paljon enemmän aikaa. Toiveissa on siis ihania aurinkopäiviä, jolloin ulkona viihtyy pidempää.
  • Maksaläiskät saattavat pahentua usein juuri keväällä, kun aurinko paistaa kirkkaasti ja iho säikähtää talven jälkeen. Pyrin siis suojaamaan ihoa mahdollisimman hyvin, jotta vältyn maksaläikkien lisääntymiseltä.
  • Mä rakastan kävylenkkejä ja tämä tulee varmasti omilta vanhemmilta, jotka ovat raahanneet meitä pienestä saakka mukana pitkilläkin kävelylenkeillä. Nyt kun lapset ovat vähän haastavassa iässä kävelyn suhteen, ollaan tehty pienempiä lenkkejä heidän jaksamisen mukaan. Kevät mahdollistaa taas pitkät lenkit, koska pääsemme menemään rattailla (ollaan myyty meidän isot talvirattaat eteenpäin, joten siksi ei olla voitu vaunuilla lumessa/loskassa).
  • Jospa me saataisi kevään aikana rakennuslupa vetämään. Jossain vaiheessa toivoin, että maatyöt alkaisi keväällä, mutta se ei varmaan ole kovin todennäköistä.. Tuo rakennuslupa on iso konkreettinen askel eteenpäin, joten sitä toivon kovasti.
  • Lasten kanssa tekeminen. Uusi vuodenaika antaa uudet mahdollisuudet puuhata kaikkea uutta yhdessä. Erityisesti tyttöjä kiinnostaa luonto, vesi ja lumen sulaminen. Veikkaan, että kunhan tiet kuivuu niin pyörät kaivetaan myös heti esille. Kirjoitin aiheeseen liittyen Tekemistä lapsille -artikkelin Lapsimessujen sivuille. Käy lukaisemassa <3!
  • Pian saa kaivaa kevätvaatteet kaapista. Hameet, mekot, nahkatakki ja kevätkengät! Jihuu!
  • Terassin avajaiset. Kohta pääsee puuhaamaan pihalle ja laittamaan terassin kuntoon talven jäljiltä. Pihalla on myös paljon huollettavaa ja siistimistä luvassa.
  • Keväällä teemme muutaman pienen reissun. Toinen on perheen kanssa Porvoon suuntaan ja toinen siskojen sekä äitini kanssa Berliiniin. Näitä reissuja odotan jo kovasti, sillä kevät on mielestäni aivan ihanaa aikaa matkustaa.

Millaisia toiveita tai odotuksia teillä on kevään varalle? Tämä postaus pitääkin pitää mielessä ja tsekata läpi kesän kynnyksellä. Katsotaan vastasiko todellisuus näitä toiveita ja odotuksia.. :D Tänään meidän Papupata podcastissa on muuten aivan huikea aihe! :D Kysyttiin kuulijoilta/seuraajilta millaisia oletuksia heillä on meistä. Jaksossa vastataan olettamuksiin ja pohditaan onko ne totuudenmukaisia. Aika monet meni kyllä ihan yhteen sen kanssa millaisia ollaan. :D Tietty huteja mahtui myös mukaan! Papupata podcast löytyy Acastista, I phonen omasta podcast appista ja Spotifystä. :)

Ihanaa tiistaita :). Mä lähden hakemaan minit nyt tarhasta! <3Sara

kengät / Dr Martens

housut / Zara

paita / Indiska*

takki / na-kd*

laukku / marimekko

aurinkolasit / rayban*

*saatu