Tonnikalapiirakka
Tonnikalapiirakka on koko ateria yhdellä pellillä. Täytteeseen kätkeytyvät nizzansalaatista tutut ainekset: keitetty peruna, paprika, tomaatti, sipuli ja oliivit. Koko komeus viimeistellään kapriksilla ja tuoreella basilikalla.
Ainekset
Pohja:
- 150 g voita
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
- 5 keitettyä perunaa
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 1 iso punainen paprika
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 4 tomaattia
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 2 rkl dijoninsinappia
- 200 g juustoraastetta
- 1 dl oliiveja
Pinnalle:
- basilikanlehtiä
- 2-3 rkl kapriksia
Valmistusohje
Tonnikalapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Keitä perunat kuorineen. Tee taikina vähintään puoli tuntia ennen piirakan paistamista. Paloittele kylmä voi kulhoon, lisää vehnäjauhot ja suola. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita ripeästi tasaiseksi, älä vaivaa taikinaa. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneen leikkuuterällä sekoittamalla. Painele taikina litteäksi, kääri muovikelmuun ja pane jää kaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Kuori ja viipaloi jäähtyneet perunat. Valuta tonnikalapurkeista öljy. Hienonna tonnikala haarukalla. Viipaloi tai suikaloi paprika ja sipulit. Kuullota sipuli ja paprika pehmeiksi öljytilkassa pannulla. Viipaloi tomaatit. Sekoita munat ja mausteet ranskankermaan.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä reunallisen uunipellin (n. 25 x 35 cm) tai pyöreän (28 cm) piirakkavuoan pohja leivinpaperilla. Painele tai kauli taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Painele piirakan reunojen suojaksi kaksinkertaiset alumiini foliosuikaleet, ettei reuna valahda paistamisen aikana. Paista pohja uunin keskitasolla puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.
4. Poista alumiinisuikaleet. Sivele piirakkapohjalle sinappi, ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Lisää tonnikala, peruna ja tomaattiviipaleet, paprikat, sipulit, oliivit ja loput juustoraasteesta. Valuta pinnalle ranskankerma-munaseos.
5. Kypsennä piirakkaa edelleen noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä hetki ja viimeistele tonnikalapiirakka basilikanlehdillä ja kapriksilla.
Katso myös: Janssonin piirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous