Ylioppilasjuhlien japanilaistyylinen menu viehättää kepeydellään
Ylioppilaisjuhlien japanilaistyylinen menu on yksinkertaisen kaunis. Ripaus eksotiikkaa tuo juhlahetkeen ikimuistoista tunnelmaa.
Ylioppilaisjuhlien japanilaistyylinen menu on yksinkertaisen kaunis. Ripaus eksotiikkaa tuo juhlahetkeen ikimuistoista tunnelmaa.
Ylioppilasjuhlien menu japanilaisittain on ratkaisu silloin, kun kaipaat jotain uutta ja hivenen eksoottista tarjoiluihin. Kevään ruokajuhlassa nautitaan japanilaisesta ruoasta ja tunnelmasta.
Ruokatoimittaja Taina Salovaaran japanilaistyylisessä keväisessä noutopöydässä on tarjolla Kioton salaattia, katkarapukääröjä, paahtofileetä ja riisipalloja. Aterian kruunaa mansikka-limettikakku, joka on silmiä hivelevän kaunis.
Tästä buffetpöydästä riittää herkkuja 20 vieraalle. Japanilaistyylisten herkkujen lisäksi juhlan viimeistelee yksinkertaisen kaunis kattaus.
Japanilaisen buffet-pöydän juomiksi kuohuvaa ja teetä
Vihreä tee on luonteva ja hyvänmakuinen juoma aasialaiselle aterialle. Suolaisten ruokien kanssa voi tarjota sekä maustamatonta että esimerkiksi sitruunalla tai inkiväärillä maustettua teetä. Teen hauduttaminen isolle seurueelle voi olla hankalaa, joten varaa pöytään laadukasta pussiteetä.
Vihreä tee sopii hienosti tarjottavaksi makeiden herkkujen kanssa kahvin sijaan tai ohella. Valitse esimerkiksi sitruunalla maustettu teelaatu.
Kuohuviini on mainio valinta aasialaisten makujen seuraan. Kylmiksi alkoholittomiksi juomiksi sopivat kivennäisvesi ja mintun- tai sitruunamelissan oksilla ja limettiviipaleella maustettu vesi, sitruunaruohosooda tai helteiseen keliin sopiva jäätee-limonadijuoma.
-
Mao Jian -vihreä tee
- alle 30 min
- Helppo
-
Sitruunaruohosooda
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Jäätee-limonadijuoma Arnold Palmer
- alle 30 min
- Helppo
Ylioppilasjuhlien menu japanilaisittain
Ylioppilasjuhlien menu rakentuu ruokaisista mutta keväisen kepeistä suolaisista tarjottavista, joiden makupaletti sointuu saumattomasti yhteen. Suolaiset tarjottavat ovat runsaat ja koko menun pääpaino on niissä.
Hieman makeasta japanilaisesta munakkaasta ja lämminsavulohesta syntyy mainion makuinen munakaskäärö juhlapöytään.
Viimeistele raikas graavilohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.
Pienet, sushiliemellä maustetut riisipallot sopivat lisäkkeeksi kaikille juhlapöydän ruoille. Keväinen keitetty parsa höystetään seesamikastikkeella juhlakuntoon ja juhlapöydän salaatti Kioton tapaan höystetään seesamiöljystä, soijakastikkeesta ja riisiviinietikasta tehdyllä salaatinkastikkeella.
Pikkuruisissa munakupeissa on herkullista avokadodippiä, joka maistuu broilerista tehtyjen yakitori-vartaiden kanssa. Toisena liharuokana buffetpöydässä on soijakastikkeella, hunajalla ja sitruunalla marinoitua paahtofileetä, joka maistuu kylmänä tarjottavan nuudelisalaatin kera.
-
Katkarapukääröt sopivat yo-juhlien tarjottaviksi
- 30-60 min
- 20
- Keskitaso
-
Japanilainen munakaskäärö – noutopöydän herkku
- 30-60 min
- Keskitaso
-
Graavilohta ja kurkku-fenkolisalaattia yo-juhliin
- alle 30 min
- Helppo
-
Broileriresepti: Yakitorivartaat ja avokadodippi
- yli 2h
- Keskitaso
-
Riisipallot
- alle 30 min
- Keskitaso
-
Keitetyt parsat ja seesamikastike
- alle 30 min
- 12
- Helppo
-
Marinoitu paahtofilee
- yli 60 min
- 20
- Keskitaso
-
Nuudelisalaatti
- alle 30 min
- 10
- Helppo
-
Salaatti Kioton tapaan
- alle 30 min
- 20
- Helppo
Ruoat viimeistellään pöytämaustein
Kaunis itse tehty makusuola on juhlapöydän erikoisuus. Kuvan suolaan on käytetty vaaleanpunaista ja aromikasta Himalajan suolaa, joka on hierretty hienoksi morttelissa. Mukaan on sekoitettu muutamia luomuruusun nuppusia. Molempia tuotteita myydään esimerkiksi Ruohonjuuren marketissa Helsingissä.
Pöytään on myös varattu muutamia valmiita annoksia soija-riisiviinietikkaseosta niille, jotka kaipaavat lisää makua esimerkiksi riisipalloihin tai munakaskääröihin.
Japanilaishenkiseen pöytään voi myös varata wasabia pieniin annoskippoihin. Eikä pippurimyllyäkään kannata unohtaa.
Ylioppilasjuhlien menu päättyy kauniiseen kakkuun
Raikas ja viileä lasissa tarjottava hedelmäkimara maistuu ennen juhlakakkua. Suloisessa mansikkakakussa on raikas limettisydän. Mansikka-limettikakun kaunis rakenne paljastuu pala palalta.
Artikkelia on muokattu 3.4.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Älä sorru näihin 11 virheeseen, kun järjestät valmistujaiset tai muut kesäjuhlat – juhlasuunnittelija listaa sudenkuopat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous