Ruoka

Ylioppilasjuhlien japanilaistyylinen menu viehättää kepeydellään

Ylioppilaisjuhlien japanilaistyylinen menu on yksinkertaisen kaunis. Ripaus eksotiikkaa tuo juhlahetkeen ikimuistoista tunnelmaa.

Teksti:
Taina Salovaara, Leena Kalliokoski
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kevään japanilaistyylinen ruokajuhla on nautinto kaikille aisteille.

Ylioppilaisjuhlien japanilaistyylinen menu on yksinkertaisen kaunis. Ripaus eksotiikkaa tuo juhlahetkeen ikimuistoista tunnelmaa.

Ylioppilasjuhlien menu japanilaisittain on ratkaisu silloin, kun kaipaat jotain uutta ja hivenen eksoottista tarjoiluihin. Kevään ruokajuhlassa nautitaan japanilaisesta ruoasta ja tunnelmasta.

Ruokatoimittaja Taina Salovaaran japanilaistyylisessä keväisessä noutopöydässä on tarjolla Kioton salaattia, katkarapukääröjä, paahtofileetä ja riisipalloja. Aterian kruunaa mansikka-limettikakku, joka on silmiä hivelevän kaunis.  

Kattaustarvikkeita-ylioppilasjuhlien-menu- japanilaisittain

Tästä buffetpöydästä riittää herkkuja 20 vieraalle. Japanilaistyylisten herkkujen lisäksi juhlan viimeistelee yksinkertaisen kaunis kattaus.

Japanilaisen buffet-pöydän juomiksi kuohuvaa ja teetä

Vihreä tee on luonteva ja hyvänmakuinen juoma aasialaiselle aterialle. Suolaisten ruokien kanssa voi tarjota sekä maustamatonta että esimerkiksi sitruunalla tai inkiväärillä maustettua teetä. Teen hauduttaminen isolle seurueelle voi olla hankalaa, joten varaa pöytään laadukasta pussiteetä.

Ylioppilasjuhlien menu japanilaisittain

Vihreä tee sopii hienosti tarjottavaksi makeiden herkkujen kanssa kahvin sijaan tai ohella. Valitse esimerkiksi sitruunalla maustettu teelaatu.

Kuohuviini on mainio valinta aasialaisten makujen seuraan. Kylmiksi alkoholittomiksi juomiksi sopivat kivennäisvesi ja mintun- tai sitruunamelissan oksilla ja limettiviipaleella maustettu vesi, sitruunaruohosooda tai helteiseen keliin sopiva jäätee-limonadijuoma.

Ylioppilasjuhlien menu japanilaisittain

Ylioppilasjuhlien menu rakentuu ruokaisista mutta keväisen kepeistä suolaisista tarjottavista, joiden makupaletti sointuu saumattomasti yhteen. Suolaiset tarjottavat ovat runsaat ja koko menun pääpaino on niissä.

Hieman makeasta japanilaisesta munakkaasta ja lämminsavulohesta syntyy mainion makuinen munakaskäärö juhlapöytään.

Viimeistele raikas graavilohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.

Pienet, sushiliemellä maustetut riisipallot sopivat lisäkkeeksi kaikille juhlapöydän ruoille. Keväinen keitetty parsa höystetään seesamikastikkeella juhlakuntoon ja juhlapöydän salaatti Kioton tapaan höystetään seesamiöljystä, soijakastikkeesta ja riisiviinietikasta tehdyllä salaatinkastikkeella.

Pikkuruisissa munakupeissa on herkullista avokadodippiä, joka maistuu broilerista tehtyjen yakitori-vartaiden kanssa. Toisena liharuokana buffetpöydässä on soijakastikkeella, hunajalla ja sitruunalla marinoitua paahtofileetä, joka maistuu kylmänä tarjottavan nuudelisalaatin kera.

Ruoat viimeistellään pöytämaustein

Kaunis itse tehty makusuola on juhlapöydän erikoisuus. Kuvan suolaan on käytetty vaaleanpunaista ja aromikasta Himalajan suolaa, joka on hierretty hienoksi morttelissa. Mukaan on sekoitettu muutamia luomuruusun nuppusia. Molempia tuotteita myydään esimerkiksi Ruohonjuuren marketissa Helsingissä.

makusuola buffet-pöytään

Pöytään on myös varattu muutamia valmiita annoksia soija-riisiviinietikkaseosta niille, jotka kaipaavat lisää makua esimerkiksi riisipalloihin tai munakaskääröihin.

Japanilaishenkiseen pöytään voi myös varata wasabia pieniin annoskippoihin. Eikä pippurimyllyäkään kannata unohtaa.

Ylioppilasjuhlien menu päättyy kauniiseen kakkuun

Raikas ja viileä lasissa tarjottava hedelmäkimara maistuu ennen juhlakakkua. Suloisessa mansikkakakussa on raikas limettisydän. Mansikka-limettikakun kaunis rakenne paljastuu pala palalta.

mansikka-limettikakku

Artikkelia on muokattu 3.4.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Älä sorru näihin 11 virheeseen, kun järjestät valmistujaiset tai muut kesäjuhlat – juhlasuunnittelija listaa sudenkuopat

X