koti

ystävämme Lila

23.1.2019 Teksti: Sara Parikka

L eikkisä kahdeksan vee. Käyttäytyy ihan kuin pentu, ainakin aina silloin kun nähdään ihmisiä ja meille tulee vieraita. Silloin kun ollaan oman perheen kesken Lila lähinnä nukkuu ja on rauhallinen. Ostettiin Lilalle kuukausi takaperin pieni kuljetuspesä. Se on tarkoitettu lähinnä kotiin ja vieraille mentäessä. Tämä ”pesä” on nyt asetettu portaiden alle ja sieltä Lila useimmiten löytyy. Ollaan opetettu tytöille, että silloin kun Lila on omassa pesässä annetaan hänen olla rauhassa. :)

I hka ensimmäinen lemmikki. Mulla ei ole koskaan ollut lemmikkiä, koska äitini on allerginen. Olen koko lapsuuden toivonut lemmikkiä ja muistan kuinka kinuin isääni ostamaan minulle kultakalan. :D No en saanut kultakalaa. Kuume oli niin kova, että akvaario olisi ollut ihan best juttu. Muistan vieläkin kun, Lila tuli meille ja se oli samalla aivan ihanaa, mutta myös pelottavaa olla vastuussa pienestä koiranpennusta. Onneksi meillä lähti heti menemään tosi hyvin. Käytiin koirakoulussa pariin otteeseen ja perehdyttiin rotuun tarkasti. :) 

L enkkeily. Kaikki aina luulee, että Lila ei jaksa käydä lenkeillä. Me heitetään ihan helposti 8km kävelyjä, mutta ei tietenkään joka päivä. Lilalla on leikattu jalka suht pienenä, mutta sen jälkeen se on ollut onneksi oireeton. Muutenkin Lila on ollut äärimmäisen terve koira! Joulukuussa hän satutti toisen etujalan, mutta ilmeisesti se oli vain venähdys ja onneksi niin. Ehdimme jo säikähtää, että jalka meni huonommin. Meillä on tuttu lääkäri missä käytetään Lila vuosittain tarkastuksessa.

A sut. Me ei olla ikinä puettu Lilaa. Joskus kylmänä talvipäivänä sillä saattaa olla lämpötakki villapaita lenkillä, mutta muuten emme pukea häntä, varsinkaan kun Lila ei itse pidä siitä. Karsastan ajatusta siitä, että chihut mielletään ”merkkilaukku” koiriksi ja jotenkin vähemmän koiriksi kuin muut rodut. Muistan kun käytiin keskustassa asuessa paljon koirapuistoissa ja aina olin tarkka sen suhteen, että Lilaa kohdellaan samalla tavalla kuin muita koiria. Hänhän on koira siinä missä muutkin. Nykyään oon vähän rennompi ja täytyy myöntää, että oon suht tarkka sen suhteen ettei kukaan pääse satuttamaan Lilaa. 

Mä olen tänään koko päivän ulkokuvauksissa. Onnekseni pakkanen on hieman hellittänyt. Eiköhän tästä selvitä! <3Sara