Tantra – seksiä ja elämänfilosofiaa
Tantra – seksiä ja elämänfilosofiaa

Tantrisessa rakkaudessa ei ole kyse vain tempuista ja erilaisiin asentoihin vääntäytymisestä, vaan kokonaisvaltaisesta suhtautumisesta parisuhteeseen.

Tantrakouluttajina toimivat Asko ja Svetlana Nummela kertovat, että tantrinen rakkaus tasapainottaa puolisoiden välistä elämää ja auttaa harmonisoimaan koko kehoa ja mieltä. Tantran mukaan seksuaalinen suhde on sekä naisessa että miehessä asuvan jumaluuden toteuttamista.

Tantrinen filosofia on kotoisin Intian ja Tiibetin seuduilta, joissa tantran oppeja on harjoitettu vuosituhansia. Keho on tantran mukaan hengen temppeli, ja aistit auttavat kokemaan olemassaolon ekstaattisen ja jumalaisen luonteen. Oikotietä tantriseen onneenkaan ei ole: Tantra ja rakastamisen taito -kirjassa sanotaan, että tantran syvimpiin salaisuuksiin ja oppeihin tutustuakseen on vietettävä vuosia opettajan opetuksessa. Harjoituksiin kuuluu joogaa, hengitysmenetelmiä, meditaatiota, keskittynyttä hyminää ja seksuaalista joogaa.

Päämääränä henkinen kasvu

Lakshmi on rikkauden, valon ja tiedon jumalatar.Tietoinen rakastelu ja läsnäolo ovat tantran kulmakiviä. Tantrisella rakastelulla voi olla monia päämääriä, joista henkinen kasvu yksin tai yhdessä kumppanin kanssa on yksi tärkeimmistä. Tantraseksin tavoitteena ei ole fyysinen temppuilu kumppanin kanssa, vaan henkisen yhteyden saavuttaminen.

Tantrinen elämäntapa ja tantraseksi eivät ulospäin erotu paljoakaan länsimaisesta käsityksestämme, mutta tantran oppeja seuraavan ihmisen sisällä ero länsimaiseen ajatteluun on suuri. Tantrassa seksuaalisesta yhdessäolosta pyritään tekemään henkinen ja ekstaattinen kokemus, jossa orgasmin tavoitteleminen ei ole pääasia.

Orgasmi ei ole yhtä kuin siemensyöksy

Tantrinen rakastelu eroaakin länsimaisesta rakastelusta eniten itsehillinnän korostamisessa: miehen orgasmi ja siemensyöksy ovat tantrassa kaksi eri asiaa. Tantran mukaan miehen energiaa on sitoutunut spermaan, joten ejakuloidessaan mies menettää energiaa. Energian säilyttäminen sen sijaan mahdollistaa suurempien ja taivaallisempien olotilojen kokemisen.

Siemensyöksyn rajoittamisen ajatus on länsimaiselle miehelle usein aivan vieras. Meidät on opetettu siihen, että miehen orgasmi ja ejakulaatio ovat sama asia. Naisessakin herättää usein hämmennystä, ellei mies rakastelun aikana saa siemensyöksyä.

Useita tunteja kestävä rakastelu on kuitenkin mahdotonta ilman siemensyöksyn kontrolloimista. Julkkisten kertomukset usean tunnin rakastelusessioista eivät tarkoita jatkuvaa yhdyntää. Asko Nummela kertoo, että kyse on pikemminkin siitä, että kun parisuhdekumppanit heräävät yhdessä, he alkavat tehdä tantrisia harjoituksia, jotka lopulta johtavat rakasteluun.

Useimmat länsimaiset miehet eivät usko, että miehen olisi mahdollista saada orgasmi ilman siemensyöksyä. Monet myös säikähtävät ensimmäistä kuivaa orgasmiaan. Harjoittamalla itsehillintää ja tantrisen rakkauden periaatteita voivat sekä mies että nainen saada full body -orgasmin, joka leviää muuallekin kehoon kuin sukuelinalueelle.

Ajattelumallin muutos

Ganesha on hindujen tärkeimpiä jumalia. Hän on hyvän onnen, viisauden ja älykkyyden jumala.Tantraan tutustuminen lähtee liikkeelle orgasmiin liittyvän ajatusmallin muokkaamisesta. Kun mies osaa kontrolloida ejakulaatiota, nousee seksuaalienergia sydämeen ja tuo mielelle lisää tietoisuutta.

Tantrisessa seksissä pyritään lähelle jumaluutta, ja myös kumppani nähdään jumaluutena – nainen jumalattarena ja mies jumalana. Tantran jumalkuva ei ole sidottu tiettyyn uskontoon, joten jokainen voi valita, mitä jumaluudella käsittää.  

Hellää kosketusta

Malta silti ennen kuin säntäät harjoittelemaan jumalaista rakastelua kumppanisi kanssa. Kyse ei siis ole sirkustempuista ja uskomattomien asentojen kokeilemisesta. Tantrinen rakkaus sisältää paljon hellää kosketusta, hierontaa, meditointia, keskittymistä ja kumppanin kuuntelemista. Tantran tarkoituksena on parantaa parisuhteen vuorovaikutusta ja auttaa ristiriitojenkin yli.

Tantra perustuu ajatukselle, ettei jotain osaa itsestään voi piilottaa, vaan toista ihmistä tulee lähestyä kokonaisvaltaisesti ja avoimesti sydämellä, mielellä, keholla ja sielulla kommunikoiden. Kyse on siis aivan muusta kuin kiihkon vallassa tehdystä akrobatiaeksperimentoinnista.

Tutustu tantraan

Tantraan tutustumisen voi aloittaa vaikkapa tantrahieronnassa. Siinä koko keho hierotaan hellästi päästä varpaisiin. Kosketus on kevyttä ja liikkeet samankaltaisia kuin taolaisessa hieronnassa. Hierontaan kuuluu myös genitaalialueen hieronta, jonka tosin voi halutessaan jättää väliin. Tantrahieronnassa keho ja mieli saavat aikaa, jolloin kehon lukot avautuvat. Jotkut voivat saada orgasmeja jo ennen genitaalialueen hierontaa.

Tantraan voi myös tutustua kurssilla ryhmässä tai kaksin kumppanin kanssa tantrakouluttajien luona. Silloin käydään läpi juuri niitä asioita, mitä pari haluaa. Tantrakouluttajat Asko ja Svetlana Nummela toivottavat ihmiset tervetulleiksi luokseen tutustumaan yksin tai yhdessä, vaikka vain kupposelle teetä juttelemaan ja kuulemaan, mitä tantra on.

Rauhallista ja herkkää rakastelua

Varsinaisen tantrisen rakastelun aikana sänkyä vavisuttavan höyläämisen voi unohtaa. Mitä kauemmin mies on ollut ejakuloimatta, sitä hitaammin ja rauhallisemmin hän rakastelee. Tantran myötä mieskin haluaa enemmän hellyyttä, eikä häviä rakastelun jälkeen tupakalle jättäen naisen yksin sänkyyn. Toisaalta tantra korostaa eroa sukupuolten välillä, sillä seksuaalinen jännite syntyy juuri sukupuolten eroista.

Tantrisen rakastelun myötä naisellekin jää aikaa kiihottua ja saada orgasmi. Useimmat naiset tarvitsevat 15–20 minuuttia saadakseen orgasmin, mutta keskimääräinen yhdyntä kestää muutaman hassun minuutin. Harva ehtii siihen mukaan. Parhaimmillaan tunteja kestävän tantrisen rakastelun aikana nainenkin saa tarvitsemansa ajan ja kosketuksen.

Ikääntyvän miesenergian säilyttäminen

Tantran mukaan mies voi kolmekymppiseksi asti ejakuloida huoletta useasti. Iän myötä kertoja tulisi kuitenkin vähentää siten, että nelikymppisenä siemensyöksy tapahtuisi kerran viikossa, viisikymppisenä kerran kuussa. Testosteronia ei ikääntyvällä miehellä enää erity riittävästi, joten miesenergiaa ei saisi menettää usein.

Naisilla seksuaalinen kiinnostus herää usein vasta neljänkymmenen korvilla, eivätkä puolisoiden seksihalut siksi välttämättä kohtaa. Tantran avulla kiinnostus omaan kumppaniin pysyy yllä, eikä kotiin tarvita kolmansia pyöriä ja isompia porukoita, toteaa Asko Nummela.

Tantrinen rakastelu on antamista

Svetlana Nummela muistuttaa naisia siitä, ettei mieheltä pidä jatkuvasti vaatia jotain. Tantrassa on oltava valmis antamaan, ja sitä kautta saa itsekin tyydytyksen. Jos antaa rakastelulle mahdollisuuden, voi itsellekin tulla hyvä olo, vaikkei päivä olisi alun pitäen kaikkein paras. Naisten tulisi myös unohtaa vaatimus, että miehen pitäisi saada siemensyöksy jokaisella rakastelukerralla.

Antaudu siis tantran kokonaisvaltaiselle filosofialle. Tantra on ennen kaikkea omaan kehoon ja sen energioihin tutustumista. Energiaa syntyy lisää sukupuolielimissä, josta se nousee kaikkialle kehoon. Asko Nummela muistuttaa, että tantrassa on loppujen lopuksi vain muutama prosentti seksiä, muu on henkisyyttä, joka kuuluu ihmisen kasvuun.

Tantrisessa rakastelussa kokemus otetaan vastaan sellaisenaan kuin se tulee. Silloin ei tule pettyneeksi, kun rakastelukokemus ei ollutkaan sellainen kuin oli etukäteen suunnitellut.

Kuvat: Asko ja Svetlana Nummela
Lähteet: Asko ja Svetlana Nummelan haastattelu
Lacroix, Nitya: Tantra ja rakastamisen taito (Karisto 2000)

Tantralove Rakkauden Paratiisi
Tantra Club
Tantra Wikipediassa

Harjoituksia

Tutustu harjoituksiin rauhassa yksin tai kumppanisi kanssa. Antakaa itsellenne aikaa ja muistakaa, ettei mitään sellaista tule tehdä, joka tuntuu pahalta.

Ilolihasjumppa

Hyväkuntoiset lantionpohjan lihakset lisäävät sekä miehen että naisen seksuaalista mielihyvää. Siemensyöksyn tulemista voi pitkittää esimerkiksi jumppaamalla ilolihasta eli puristamalla virtsanpidätyslihaksia.

Jumpan voi tehdä kahdella tavalla: puristaa niin pitkään kuin jaksaa ja rentouttaa, tai pumppaamalla lihasta nopeassa tahdissa jännittäen ja rentouttaen. Jumpan myötä penis saa lisää verta, mikä voi vaikuttaa myös lepotilan kokoon. Nainen voi treenata lantionpohjan lihaksiaan myös kuulien avulla.

Itämaisissa kulttuureissa ja latinalaisissa maissa myös miehet käyttävät lantionalueen lihaksia tanssiessaan. Kaikki keskivartalon keikuttaminen on lantion lihaksistolle hyvästä, joten esimerkiksi salsa ja tankotanssi ovat hyviä liikuntamuotoja lantionalueen aktivoimiseksi.

Keskittyminen

Tantrisen rakastelun aikana kehon on tarkoitus olla vapautunut ja rentoutunut. Siksi hengityksen merkitys on suuri. Jos ihminen on jännittynyt, ei energia leviä kehoon. Tantrakurssiin voikin kuulua paljon erilaisia harjoitteita, jotka auttavat kehoa rentoutumaan: tanssia, äänenavausta sekä joogaa ja meditaatiota kehon ja mielen harmoniaan saattamiseksi.

Keskittymisharjoituksen voi tehdä istumalla kumppanin kanssa vastakkain. Pitäkää toisianne kädestä kiinni ja laittakaa toinen käsi toisen sydämelle. Sydänenergiaa pääsee tällöin virtaamaan vapaasti.

Tantrinen suudelma

Tantrisen suudelman tarkoituksena on laittaa miehen ja naisen aivokäyrät samalle taajuudelle ja siten tasapainottaa molempia. Miehet käyttävät enemmän rationaalista vasenta aivolohkoa, naiset intuitiivistä oikeaa lohkoa. Tantrinen suudelma auttaa ottamaan toisenkin puolen käyttöön.

Tantrinen suudelma tehdään istumalla vastakkain ja painamalla kevyesti otsat vastakkain. Rauhoittukaa ja antakaa itsellenne aikaa. Sängyssä molemmat ovat lopulta tyytyväisiä, kun asiat osataan tehdä yhteisymmärryksessä ja juuri oikein.

Viuhkasively

Aseta kämmenesi kumppanisi selkärangan molemmin puolin. Liu’uta käsiäsi tasaisesti ylöspäin toisistaan erillään. Sivele sitten kumppanisi selkää molemmin käsin selästä vartalon sivuille kylkiluita vasten. Vedä käsiäsi tiukasti alaspäin. Taivuta ranteitasi niin, että kädet palaavat alkuasentoon. Toista sivelyliike.

Intiimien alueiden hierominen

Hieronta voi olla hyvä aloitus rakastelulle. Tantra kehottaa muistamaan, että toisen vartaloa tulee kunnioittaa kokonaisuutena. Hiero muualtakin kuin erogeenisiltä alueilta. Kaikkein intiimeimpiä paikkoja kosketeltaessa käsien tulee olla hellät ja herkät, ei lainkaan vaativat.

Kosketellessaan naisen rintoja miehen tulee olla hellä ja viipyä rintojen alueella vain vähän aikaa. Mies voi hieroa myös naisen jalkoja liu’uttamalla käsiä ylös pitkin reisien sisäpintaa ja hellästi nivusiin. Sukuelinten alueella mies ei saa olla liian tunkeileva, vaan hänen tulee hyväillä hellästi.

Nainen voi miestä hieroessaan käyttää öljyä ja keskittyä erityisesti pakaroihin ja reisiin. Sukuelinten aluetta voi hieroa hellästi hyväillen, kuitenkaan kiihottamatta miestä liikaa. Miehen huomion voi ohjata vartalon muihin osiin kuten jalkoihin ja rintaan.

Rakastelun keston pidentäminen

Kun mies kiihottuu liikaa, hänen tulee lopettaa työnnöt ja levätä hiljaa.

Taivuta selkäsi kaarelle, kohota päätäsi eteenpäin, hengitä syvään ja paina samanaikaisesti vasemman kätesi etu- ja keskisormilla kivesten ja peräaukon välistä aluetta estäen siten siemennesteen purkautumisen. Toinen keino on painaa kieli kitalakea vasten samalla kun rauhoitat ajatuksesi ja hengityksesi.

Tantrinen rakastelu

Tantran mukaan rakasteluympäristö tulisi valita huolella. Muinaisessa Intiassa pyhän tunnelmaan luomiseen kiinnitettiin paljon huomiota, sillä ulkoisella ympäristöllä uskottiin olevan vahva vaikutus kehon, mielen ja hengen tilaan.

Miehen tulee tantran mukaan rakastella kumppaniaan epäitsekkäästi ja varmistaa, että tämä saavuttaa täyden seksuaalisen tyydytyksen. Naista tulee käsitellä kuin jumalatarta, ja miehen tulee antautua naisen nautinnolle ja salli tämän ilmaista itseään. Naista pidetään tantrisessa perinteessä seksuaalisen energian luovana alkuunpanijana ja välikappaleena, jonka avulla energia muuttuu ekstaasiksi.

Varatkaa tantriseen rakasteluun aikaa. Valmistelkaa rakastelutila miellyttäväksi lämmöltään, tuoksultaan ja näöltään. Rakastelua ennen voitte kylpeä ja voidella toisenne tuoksuöljyillä.

Istukaa ennen rakastelua yhdessä ja meditoikaa. Voitte nauttia esimerkiksi hedelmiä ja hieroa toisianne. Ennen rakastelua voitte maata hiljaa toisiinne kietoutuneina, kuunnella toisen hengitystä ja antaa vartaloidenne olla yhtä.

Antakaa itsenne rentoutua ja seksuaalisen mielihyvän viedä mukanaan. Hengittäkää syvään pallean kautta ja antakaa tuntemusten kohota sukuelinten alueelta koko kehoon. Voitte kokea orgasmin, mutta se ei ole rakastelunne päämäärä.

Ekstaattinen rakastelu

Ekstaattiseen rakastelun tarkoituksena on sulautua yhteen. Tantrisessa rakastelussa tarkoitus on imeä orgastinen energia itseensä ja antaa sen kohota päälaen chakraa (yksi kehon seitsemästä energiakeskuksesta) kohti. Päälaen chakra on tantrisen onnen tyyssija.

Rakastelkaa siten, että nainen istuu miehen sylissä ja liikuttaa kevyesti lantiotaan.  Asento auttaa miestä hillitsemään intohimoaan, mutta energia pystyy vapaasti virtaamaan ylöspäin selkärangan kautta.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt saavat aikaan positiivisia muutoksia mielessä, kehossa ja sielussa. Kokeilkaa erilaisia yhdistelmiä ja valitkaa teihin eniten vaikuttavia tuoksuja. Tippoja voi käyttää tuoksulampussa, kylpyvedessä tai hieronnassa. Kylpemiseen ja hierontaan käytettävien öljyjen on varmistettava olevan iholle sopivia.

  • ylang ylang: eroottinen
  • ruusu: feminiininen tuoksu; rakkauteen, parantamiseen ja viettelyyn
  • jasmiini: poistaa seksuaalisia jännitteitä; luo fyysistä ja emotionaalista lämpöä
  • limetti, appelsiini ja bergamotti: leikkisyyttä rakkauselämään
  • laventeli: mielen tasapainoa
  • kataja: rauhoittaa; poistaa pelkoa ja jännitystä
  • pomeranssi: rauhaa ja tyyneyttä

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *