Melbourne

Äitienpäivän herkuttelua: Caramel Slice

13.5.2018 Teksti: Piritta Palokangas

Hyvää äitienpäivää! Myös täällä sitä vietetään toukokuun toisena sunnuntaina. Yleinen tapa on viedä äidit nauttimaan afternoon tea tai high tea. Menuun kuuluu pieniä voileipä, pasteijoita, piirakoita ja leivoksia, tietysti teetä ja kuplajuomaa. Me heräsimme tähän perinteeseen eilen illalla ja parinkymmenen ravintolan googlettamisen ja soittelun jälkeen oli selvää, että tämä teehetki jää seuraavaan kertaan. Iltapäiväteetä on toki mahdollisuus nauttia muulloinkin kuin äitienpäivänä, ja varmasti huokeampaan hintaankin, kun ei ole juhlapäivälisää.

Sen sijaan vietimme päivää kaninkolossa!  Suuntasimme ACMIin, joka on tv-, elokuva- ja digitaalisen kulttuurin museo. Siellä on tällä hetkellä Wonderland-näyttely, joka kertoo Liisa Ihmemaassa -tarinaa. ACMIn näyttelyt ovat interaktiivisia ja toiminnallisia, joten lapsetkin viihtyvät siellä. Niin oli tämäkin näyttely. Oli koloja ja ovia joista ryömiä, valkokankaalla pyöri vuonna 1903 tehty ensimmäinen Liisa Ihmemaassa -filmatisointi ja esillä oli myös Tim Burtonin elokuvan puvustoa.

Tästä sisään näyttelyyn!

ACMI on Melbournen museoista yksi ehdottomasti käymisen arvoinen. Siellä on vaihtuvien näyttelyiden lisäksi ilmainen perusnäyttely tv- ja elokuvahistoriasta.

Tämän teepöydän ääressä saatiin kokea virtuaalinen valoshow.

Mutta mitäpä olisi äitienpäivä ilman pientä makeaa? Kokeilin tänään jälleen erästä australialaisten suosimaa kakkua, caramel slicea. Tein kakun tämän bloggaajan ohjeen mukaan. Hän kertoo tekstissään hakeneensa vuosia sitä oikeaa reseptiä caramel slicelle ja sanoo nyt onnistuneensa. Ja onneksi tämä ei ole podcast, sillä nyt ei olisi kieltä kertomaan, kuinka hyvää siitä tuli, hahhah. Erittäin makeaa kyllä, mutta tätä kakkua voi nauttia suklaakonvehtien tapaan, pieni pala kerrallaan.

Olen ihastunut fariinisokerin käyttöön leivonnassa, ja tässä ohjeessa on vain fariinisokeria. Lisäksi kakussa on mukana kookoshiutaleita kuten lemon slicessa ja Lamington-leivoksissa. Kokeilin viimein kondensoitua makeutettua maitoa, ja sehän on aivan mainio tuote. Täytteestä tuli ihanan pehmeää fudgea.

Jos tykkäät Twix-patukan mausta, tämä kakku vie sinunkin kielesi! Jos kokeilet reseptiä, niin muistutukseksi, että 1 kuppi on 2,4 dl. Kakku oli nopea tehdä, joten sen ehtii vielä pöyräyttää vaikka äitienpäivän iltateelle.