Julkkikset

Australian Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa on yksi erikoisuus – ja se olisi estänyt Tiinaa ja Samuelia osallistumasta ohjelmaan

Suomen Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa solmitut avioliitot ovat lainvoimaisia, toisin kuin Australiassa. Kysyimme Ensitreffit alttarilla -suosikkipari Tiinalta ja Samuelilta sekä ohjelman asiantuntijalta, kirkkoherra Kari Kanalalta, mitä mieltä he ovat asiasta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Ava, Mtv

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannelta kaudelta tutut Tiina ja Samuel pitävät yhä yhtä.

Suomen Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa solmitut avioliitot ovat lainvoimaisia, toisin kuin Australiassa. Kysyimme Ensitreffit alttarilla -suosikkipari Tiinalta ja Samuelilta sekä ohjelman asiantuntijalta, kirkkoherra Kari Kanalalta, mitä mieltä he ovat asiasta.

Ensitreffit alttarilla -hittisarjaa on tehty monessa muussakin maassa kuin Suomessa. Kameroiden edessä ensitreffeillä naimisiin on menty muun muassa Tanskassa, Isossa-Britanniassa, USA:ssa ja Australiassa.

Kaikissa muissa maissa paitsi Australiassa ohjelmaan osallistuneet ovat solmineet keskenään lainvoimaiset liitot. Australian lakien takia australialaisversiossa ohjelmaan osallistujat eivät mene lainvoimaisesti naimisiin. He tapaavat toisensa alttarilla sitoutumisseremoniassa, joka tosin katsojien silmään näyttää vihkiseremonialta.

Tiina ja Samuel näkevät avioliiton lainvoimaisuuden positiivisena asiana

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 3. tuotantokaudella vuonna 2016 Tiina Svahnström ja Samuel Svahnström pitävät positiivisena asiana sitä, että Suomen versiossa parit solmivat lainvoimaiset liitot.

– En olisi lähtenyt mukaan ohjelmaan, jos ohjelmassa ei olisi menty oikeasti naimisiin, Tiina sanoo ja Samuel nyökyttelee vieressä vaimoaan kompaten.

– Jos liitto ei ole lainvoimainen, on koko ajan joku takaportti auki. Itse ainakin ajattelin, että kun menen naimisiin, olen naimisissa. En missään vaiheessa ajatellut, että minun pitäisi päättää, jatkanko liittoa ohjelman päättymisen jälkeen. Se oli itsestään selvää, Tiina lisää.

Samuelin korvaan on särähtänyt jo se, että amerikkalaisversiossa, jossa liitot kyllä ovat Suomen version tapaan lainvoimaisia, asiantuntijat puhuvat solmituista liitoista koko ajan sanalla experiment eli koe.

– Jos leikitään, että ollaan naimisissa, tai lähdetään mukaan ihmiskokeeseen, ollaan mielestäni eri mentaliteetilla liikkeellä kuin silloin, kun solmitaan lainvoimainen avioliitto, josta myös käytetään sanaa avioliitto, Samuel kommentoi.

Kari Kanala: ”Lainvoimaisuus tarkoittaa, että liittoon lähdetään tosissaan”

Paavalin seurakunnan kirkkoherrana toimiva Kari Kanala tekee pian alkavalla 6. kaudella paluun ohjelmaan. Hän on toiminut ohjelman asiantuntijana aiemmin kolmella ensimmäisellä tuotantokaudella.

Kirkkoherra Kari Kanala tekee paluun Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.
Kirkkoherra Kari Kanala tekee paluun Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.

Tiinan ja Samuelin tavoin myös Kari näkee suuren arvon siinä, että Suomessa ohjelmaan osallistuvien parien liitot ovat lainvoimaisia.

– Lainvoimaisuus on äärimmäisen tärkeä juttu. Se tarkoittaa, että liittoon lähdetään täysillä ja tosissaan eikä katellaan-mielellä. Lainvoimaisen liiton ohjelmassa solmivat haluavat varmasti tehdä kaikkensa, että liitto onnistuisi, Kari sanoo.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 6. tuotantokausi alkaa 3.9. AVA-kanavalla.

Lue myös:

Mitä Ensitreffit alttarilla -pareille kuuluu nyt? Jokaiselta kaudelta yksi pari on yhä yhdessä

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden parhaat parisuhdevinkit – sopivat sekä juuri tavanneille että pitkässä suhteessa oleville

Ensitreffit alttarilla -pappi Kari Kanala: ”Olin tottunut ajatukseen, ettei minusta tule isää”

X