Reseptit

Avokado-cheddarmunakas

Kananmuna on ravintopommi, sillä siinä on kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja. Pinaatti kasvattaa munakkaan K- ja E-vitamiinipitoisuutta, ja siinä on reilusti rautaa. Avomunakkaan päälle voi heitellä kaikkea mahdollista: cheddarjuusto, avokado, tomaatit, oliivit ja rapeat ruisnachot virittävät munakkaan koukuttavan ihanaksi iltapalaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-cheddarmunakas:

  • 4 palaa pakastepinaattia
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Päälle:

  • 1 dl raastettua cheddarjuustoa
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 avokado
  • 1 tl sitruunamehua
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2 suippopaprika
  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai korianteria
  • 1 dl kivettömiä oliiveja

Lisäksi:

  • ruisnachoja tai ruisleipää

Valmistusohje

1. Sulata pakastepinaattipalat kulhossa mikrossa. Jäähdytä. Sekoita kulhossa kananmunat ja sulatettu pakastepinaatti. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää munakasmassa. Paista munakasmassaa lastalla siirrellen pannun reunoilta keskelle noin 2 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Mausta suolalla.

2. Nosta pannu liedeltä. Raasta päälle cheddarjuustoa. Revi munakkaalle ilmakuivattua kinkkua.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, viipaloi ja purista päälle sitruunamehua. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Huuhtele suippopaprika ja viipaloi. Hienonna yrtit.

4. Lisää munakkaan päälle avokadoa, tomaatteja, suippopaprikaa ja oliiveja. Ripottele pinnalle yrttiä. Tarjoile halutessasi ruisnachojen tai ruisleivän kanssa

X