Reseptit

Mokkapalat

Mokkapalojen kuorrutus kovettuu nopeasti, joten koristeet kannattaa ripotella pinnalle vikkelästi. Nonparellien sijaan koristeina voi käyttää myös kuivattuja tai tuoreita marjoja tai kookoslastuja.

Teksti:
Ruoka.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 150 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 50 g sulatettua voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle

  • nonparelleja

Valmistusohje

Mokkapalat leivotaan näin:

Mokkapalat valmistuvat nopeasti. Ne voi pakastaa ja ovat kätevä kaikille maistuva vierasvara ja myyjäisten takuuvarma hitti.

1. Sulata ja jäähdytä voi tai margariini. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon.

3. Sekoita lopuksi taikinaan maito ja hieman jäähtynyt voisula. Kaada taikina uunipannulle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä hyvin. Sekoita kuorrutus ja levitä seos kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita ja leikkaa mokkapala-levy neliöiksi.

Pellillisen leivonnaisia teet myös näillä ohjeilla:

fiinit mokkapalat

Fiinit mokkapalaset

porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset

Mustikka-brownies

Mustikka-brownies

Lue myös Kotiliesi.fi: Mikä menee kaupaksi myyjäisissä? Katso reseptit hittileivonnaisiin ja leipojan muistilista

X