Reseptit

Sitruunakakkuset

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 100 g voisulaa
  • 1 sitruunan mehu (0,5 dl)
  • 1 sitruunan kuori
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

kuorrutus:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 pestyn sitruunan kuoriraastetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl voisulaa

Valmistusohje

(6–12 kpl, vuoat läpimitaltaan 6 tai 4 cm)

Kytke uuni 180-asteiseksi. Varaa paperisia muotteja, joko 12 kpl pieniä tai 6 kpl (kuvassa) isoja. Voit käyttää myös muffinipeltiä.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Halkaise ja puserra mehu.

Sulata voi kattilassa.

Vaahdota munat ja sokeri sekä vaniljasokeri ja hiukan sitruunankuorta. Kaada joukkoon sulatettu voi koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää munavaahtoon vuorotellen sitruunamehun kanssa.

Jaa taikina muotteihin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit kuorruttaa kakkuset. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneiden kakkusten päälle.

Vihje:

Venekokkailuun sopii valmistaikinakin, esimerkiksi Maizenan Lemon Twist, joka pursotetaan suoraan vuokaan. Leivosmaisuutta pikaleivonnaiseen saat lisäämällä taikinaan 2 rkl sitruuna- tai appelsiinimarmeladia tai lemon curd -sitruunatahnaa.

X