Reseptit

Suklaakakku

Suklaakakun koristeiden salaisuus on sulatettu suklaa, johon piirretään haarukan avulla kuvioita. Suklaarouhe viimeistelee kakun reunat.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1.5 dl sokerilla makeutettua ( ja rommilla, konjakilla tai kahviliköörillä maustettua) kylmää kahvia

väliin:

  • 1 prk omena- aprikoosi- tai vadelmamarmeladia
  • suklaavaahtoa (päällysseosta)

päälle:

  • 3 liivatelehteä
  • vettä
  • 0.5 dl kuumaa kahvia
  • 1 levy (200–250 g) tummaa suklaata
  • 250 g maitorahkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi:

  • sulatettua suklaata tai suklaarouhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on keskeltäkin kypsä. Kumoa kakkupohja vuoasta, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Sulata täytteeseen tuleva suklaa vesihauteessa.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Lisää vähän jäähtynyt suklaaseos ja liivateliuos muiden aineiden joukkoon. Kostuta alin kakkulevyllä kahvilla. Levitä päälle puolet marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta.

Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta se ja levitä sille loput marmeladista ja ohut kerros suklaaseosta. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se. Peitä kakku lopulla suklaavaahdolla.

Valuta kakun pintaan sulatettua suklaata raidoiksi ja kuvioi veitsellä. Koristele reunat suklaarouheella.

Vinkki:

Voit koristella suklaarouheella myös kakun pinnan.

X