shifting down under

Kosmetiikkasuosikkini Australian auringon alla – toimivat myös talvella

Teksti: Piritta Palokangas

Olemme olleet Australiassa nyt viisi kuukautta, ja kovin montaa päivää ei ole siihen ajanjaksoon mahtunut, etteikö aurinko olisi paistanut. Listasin alle muutamia tuotteita, jotka olen havainnut hyviksi auringossa, mutta suurin osa niistä toimii vallan hyvin ympäri vuoden, joten kannattaa tsekata lista, vaikka Suomessa vielä pakkanen paukkuu!

1. Aurinkovoide kasvoille:
Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 -sävyttävä aurinkovoide
Tämä tuote sopii erityisesti silloin, kun iho on vielä kalpea eikä saanut aikoihin aurinkoa. Se antaa kivan sävytyksen ja suojaa samalla. Alkuun hirvitti ajatus, että joudun käyttämään aurinkorasvaa kasvoissa päivittäin, koska aiemmin ihoni on mennyt helposti tukkoon aurinkovoiteista. Mutta ihoni tuntui tätä käyttäessä erityisen hyvinvoivalta. Tuotteessa on antioksidantteja kuten E-vitamiinia, PHA-happoja ja muita ihoa kosteuttavia ja uudistavia ainesosia.

2. Aurinko- ja saastesuoja kasvoille: Lancome UV Expert Youth Shield
Samoin kuin aiemmassa Exuviancen, myös tässä Lancomen voiteessa on PA++++ -luokitus, joka on korkein mahdollinen UVA- /UVB- suoja. Lisäksi tämä tuote lupaa suojata ilmansaasteilta. Olenkin käyttänyt tätä aina silloin, kun liikun Melbournen vilkkaassa ydinkeskustassa. Se tuoksuu hyvälle ja geelimäisen koostumuksen ansioista se asettuu hyvin meikkivoiteen alle. Ei myöskään tuki ihohuokosia.
3.Täydellinen CC-meikkivoide: it CC+ VEIL
Tämä Sephorasta löytämäni tyynymeikkivoide on todellinen monitoimituote, eikä se välttämättä tarvitse alleen kosteusvoidetta. Se toimii myös primerina, siinä on anti-aging -seerumia ja SPF 50+. Vaikka se tuntuu levittäessä ohuelta, ihon kirjavuus tasoittuu silti kauniisti. Todellinen pelastaja aamuisin, kun naama täytyy elvyttää yön jäljiltä! Se myös kestää hyvin, vaikka päivä olisi kuinka hiostava.


4. Itseruskettava aurinkopuuteri:
Vita Liberata Trystal Pressed Minerals

Mainio tuote, jolla saa välittömästi hehkua kasvoille eikä sen alle tarvitse välttämätä meikkivoidetta ollenkaan.

 

Sipaisen tätä yleensä kauttaaltaan kasvoille, kaulaan ja decolleteelle. Koska puuterissa ei ole liikaa itseruskettavaa ainesosaa, lopputulos ei ole tunkkainen vaan kauniin päivettynyt.

5. Rantaripsiin: Maybelline The Falsies Push Up Angel -vedenkestävä ripsiväri
En yleensä käytä vedenkestäviä ripsivärejä, koska vihaan niiden hinkkaamista pois ripsistä.

Mutta koska rannalla ei halua näyttää pandalta eikä ilman ripsiväriä liikkeelle lähteminen ole vaihtoehto, hankin vedenkestävän. Tämä lähikempparilöytö ei leviä myöskään silloin, kun iho on hieman rasvainen, toisin kuin eräs toinen kokeilemani vedenkestävä ripsari, joka oli kaksi kertaa kalliimpi. Ensi alkuun pakkauksen harja tai paremminkin kampa tuntui kummalliselta mutta osoittautui kuitenkin oivalliseksi. Värin saa kammattua ripsiin helposti, ja ripset pysyvät hyvin eroteltuina. Putsaamiseen käytän puhdistusöljyä, joka  poistaa hellästi myös vedenkestävän ripsarin.

 

6. Hyvä aurinkovoide vartalolle on vedenkestävä, hyväntuoksuinen, miellyttävä levittää eikä tahraa. Tässä pari suosikkiani. Sporttirasvaa levitän ennen juoksu- ja pyörälenkkejä, ja Le Tanin ihanan kookoksen tuoksuista rasvaa tekisi melkein mieli syödä. Molemmat antavat suojan neljäksi tunniksi. Suojakertoimeni on nykyään aina 50+ ja sillä aion jatkaa Suomen kesässäkin, koska UV-lukemat kipuavat Suomessakin herkästi yli kolmen, jota pidetään rajana suojautumiselle. Täällä ne nousevat keskipäivällä lähemmäksi 10:ä, pilvisenäkin päivänä.

7. Kuivien kantapäiden pehmittämiseen:
Exuviance Heel & Elbow Dry Skin Repair
Kun läpsyttelee aussien tapaan päivät pitkät thongseissa eli varvastossuissa, ja kuuma hiekkaa polttelee rannalla jalkapohjissa, käy samoin kuin talven riuduttamille jalkapohjille: kantapäät eivät näytä enää salonkikelpoisilta. Tämä rasva pehmittää korpukoita erilaisten happojen ja muun muassa E-vitamiinin avulla. Sopii myös kuiville kyynärpäille.

8. Hiukset pelastava öljy: Moroccan Oil Original Treatment
Tämä todella riittoisa öljy kulkee aina mukanani. Se on erinomainen tuote pehmentämään merivedessä koppuroituneet hiukset eikä se ole liian raskas.Öljy toimii yllättäen ainakin minulla myös muotoilutuotteena. Föönauksen alle pieni määrä levitettynä hiuksista tulee tuuheamman tuntuiset.

9. Auringolta ja fööniltä suojaava hiussuihke: Joico Blonde  Life Brightening Veil
Suihke kirkastaa vaalennettuja hiuksia, ja siinä on sekä lämpö- että UV-suoja.

+ Muista siesta!

Aurinkoisen päivän kuumimpina tunteina hyvä vaihtoehto on myös viettää vähän siestaa. Tällainen rantateltta onkin osoittautunut erittäin tarpeelliseksi hankinnaksi.

Lue myös

X