Melbourne

Melbourne by Night – kaupungin valot

27.4.2018 Teksti: Piritta Palokangas

Ilta-aikaan Melbournessa ei ole pulaa tekemisestä. Kaupungin kulttuuritarjonta on massiivinen ja ravintoloita on joka makuun, mutta yhden illan voi viettää vaikka vain kaupungin valoja ihaillen. Jos haluaa nähdä upean auringonlaskun, ennen kuin keinovalot pääsevät loistamaan, kannattaa suunnata St.Kildan rannalle. Siellä voi kävellä pitkää laituria pitkin ja ihastella, kun aurinko painuu kohti toista pallonpuoliskoa.

Ihmiset bongaavat St.Kilda Pierillä pingviinejä.

St. Kildan laiturin lähellä asustelee myös pingviiniyhdyskunta, ja iltaisin laiturilla tungeksiikin ihmisiä katselemassa, kun pienet pingviinit saapuvat päivän kalastettuaan kotikoloihinsa.

St.Kildan laiturilta on upeat näkymät myös keskustan pilvenpiirtäjiin.

Näin talviaikaan aurinko laskee jo kuuden seitsemän maissa, kesäaikaan paria tuntia myöhemmin.

St. Kildalta voi hurauttaa ratikalla keskustaan, missä iltaelämä on vilkasta päivästä riippumatta. Esimerkiksi Yarra-joen varrella kulkeva pitkä promenadi on täynnä ravintoloita toisensa perään, ja ainakin perjantaisin happy hour alkaa niissä klo 15 ja terassit pullistelevat täynnä jo klo 17 aikoihin.

Yarra-joen varrella on ravintoloita ja terasseja jopa sillan alla.

Kansituoleissa voi ihailla sateenkaaren värejä, jotka heijastuvat jokeen keskustan rakennuksista.

Tämän kelluvan ravintolan valaistus vaihtui jatkuvasti sinisestä vihreään punaiseen ja keltaiseen.

Melbournessa on myös lukuisia roof top -baareja, joissa tarkenee istuskella vielä syysöinäkin lämpölamppujen alla. Ehdottomasti kannattaa vierailla niissä myös päiväaikaan, sillä näkymät ovat poikkeuksetta huikeat!

Iltaisin, kun aurinko on painunut mailleen, Melbournen keskusta on yhtä valtavaa valoshowta, kun tornitaloihin syttyvät valot. Kaupungin valoja voi ihailla korkeimmillaan Eureka Towerista, joka kohoaa  300 metrin korkeuteen.

Eurekasta katsottuna Melbourne leviää ilta-aikaan kuin jalokivimeri.