shifting down under

Nettijumppaa puistossa

Teksti: Piritta Palokangas

Kirjoittelin aiemmin kuinka olen tykästynyt kotijumppiin. Olen tehnyt Les Millsin jumppia jo yli vuoden kotona ja säästänyt sievoisen summan rahaa, koska en ole enää minkään kuntokeskuksen jäsen. Silti olen saanut treenata huippuohjaajien valmennuksessa aivan samoja jumppia. Les Mills -konsepti kun taitaa dominoida suomalaisten kuntosalien jumppatarjontaa.

Pieni valmentaja ja pullo vettä. Tärkeimmät varusteet puistojumppaan.

Syksyllä otin testiin myös australialaisen kuntoguru Kayla Itsinesin kotitreeni-apin vertaillakseni, kumpi palveluista on parempi. Kaylan jumpat ovat hyvin simppeleitä, noin kymmenen liikkeen kuntopiirejä. Sinänsä ihan tehokkaita liikesarjoja kyllä, ja ne on helppo tehdä pienessäkin tilassa. Kaylan Sweat-apin avulla treenatessa piti edetä viikoittaisen tavoitemäärän mukaan, ja se ei koskaan täyttynyt minulla, koska harrastan muutakin liikuntaa kotijumpan lisäksi. Se tuntui vähän turhauttavalta. Apissa sai lisäarvona muun muassa ohjeita terveelliseen ruokavalioon. Kayla oli kalliimpi, 19 euroa kuussa, kun taas Les Mills on 13 euroa. Päädyin pysymään heidän asiakkaanaan, koska jumppatarjonta on monipuolisempi. Tarjolla on kaikki konseptin jumpat. Aluksi jumahdin tekemään vain pumppia kotona. Nyt olen ihastunut ilman eri välineitä tehtävään cardiotreeniin, jossa saa lisää lihas- ja ponnistusvoimaa, ja toivon, että siitä on hyötyä juoksuvauhdin lisäämisessä. Olen tehnyt tuota reilun puolen tunnin treeniä kerran tai kaksi viikossa noin pari kuukautta, ja nykyään jaksan punnertaa suorin jaloin pitkänkin sarjan putkeen. Olen aina ennen tyytynyt polvet maassa asentoon, mutta kyllä nämä ohjaajat saavat tsempattua ruudun välitykselläkin!

Tällä viikolla lähdin ensimmäistä kertaa ipadin kanssa puistoon jumppailemaan. Melbournessa ihmiset harrastavat ryhmäliikuntaa paljon ulkoilmassa, mutta olen nähnyt myös muita tabletin valmennuksessa yksin treenaavia. Laskeva aurinko, meren kohina ja hapen määrä loivat treenille täydelliset puitteet. Tätä aion jatkaa todellakin Suomessa (lumettomina vuodenaikoina). Pitempää trikoota vain ylle, niin kyllä tarkenee!

Lue myös

X